Jaki system bankowości internetowej jest najlepszy do Maca?
Posted 19 November 2006 - 00:23

Posted 04 January 2007 - 10:30
U mnie podobnie. Ktoś znalazł powód i obejście problemu?Mam tak samo - chyba od aktualizacji do 10.4.8 i javy z nią związaną nie mogę przelać siana z Camino - pokazuje się*okno "podpisz dyspozycje" całkowicie puste.
Pod Safari chodzi dobrze ale nie mogę utworzyć*nowych odbiorców... klikam zapisz i nic się*nie dziejeale przelewy idą...
Ma ktoś*jakiś*pomysł jak to obejść?
Posted 04 January 2007 - 10:38
Posted 04 January 2007 - 10:43
Ja mam konto w Multibanku. Pod Safari smiga wszystko za wyjatkiem smsowego potwierdzania przelewow jednorazowych - niezbedne do wpisania otrzymanego smsem kodu okienko pojawia sie tylko pod Firefoxem. Rozmawialem juz z Multibankiem i znaja problem.
potwierdzam, ostatnio dostawalem bialej goraczki przed świętami zeby zrobić przelew, faktycznie FIREFOX rozwiązuje sprawę, reszta obsługi MULTIBANKU działa bez zarzutu
Posted 04 January 2007 - 11:10
Posted 04 January 2007 - 12:54
ING też bez problemów.
ING z dużymi problemami :]
Posted 04 January 2007 - 13:02
Mam 10.4.7, trochę niepewny jestem przejścia do 10.4.8 z uwagi na problemy z autopołączeniem do sieci wireless.Korzystam z BPH. Przeglądarka Safari. Trzeb tylko pamiętać aby była zainstalowana najnowsza Java.ING też bez problemów.
U mnie z logowaniem jest ok, w niektórych przypadkach udaje mi się nawet coś autoryzować ale w przypadku wielu opcji, naciśnięcie przycisku (submit) nie powoduje żadnej akcji, nie wyskakuje okno z prosbą o autoryzację. Safari miała nawet wyłączone blokowanie wyskakujących okienek. Nic nie pomogło.
W Camino, Firefoksie okno do podpisania zlecenie wyskakuje puste. Próbowałem póki co podmiany w binarkach pluginów od javaembeddedplugin na aktualne ściągnięte z sourceforge. Dzisiaj może spróbuję jeszcze wywalić je całkowicie z nowych binarek fx i spróbować bez nich. Ale jakoś wątpię, żeby to pomogło.
Czy przejście na 10.4.8 może o czymś zaważyć?
Posted 04 January 2007 - 13:11
potwierdzam, ostatnio dostawalem bialej goraczki przed świętami zeby zrobić przelew, faktycznie FIREFOX rozwiązuje sprawę, reszta obsługi MULTIBANKU działa bez zarzutu
camino tez nie ma problemow z multibankiem
Posted 04 January 2007 - 18:00
Posted 04 January 2007 - 19:56

Posted 04 January 2007 - 21:28
Posted 04 January 2007 - 23:41
Posted 05 January 2007 - 00:04

Posted 05 January 2007 - 09:04
Mogę Cię uspokoić, BPH+MacOS X 10.4.8 wyśmienicie ze sobą współpracują.
Wiem, bo używam.
ale na safari?
Posted 05 January 2007 - 09:12

Posted 05 January 2007 - 10:15
- DoMiNiQuE likes this
Posted 05 January 2007 - 10:22
Dzieki Monika. Tego sie obawialemU mnie zadziałała bez problemów (Safari na Tiger)

Posted 05 January 2007 - 10:41
Upgrade zrobiłem. Próbowałem wczoraj zmodyfikować zdefiniowanego wcześniej odbiorcę i dodać go do zaufanych.Mogę Cię uspokoić, BPH+MacOS X 10.4.8 wyśmienicie ze sobą współpracują.
Wiem, bo używam.
Wyniki:
Firefox 2.0: Wyskakuje okno wielkości takiej jak okno do podpisania zlecenia, lecz jest całe puste. Nie da się go zamknąć. Firefox wisi, pomaga tylko Force Quit.
Camino: Jak wyżej.
Safari: Przy próbie kliknięcia na przycisk ,Zapisz' nie dzieje się nic. Przeglądarka nie reaguję na taki zabieg jak zapisanie zmian. Nie wyskakuje żadne okienko, nic z tych rzeczy.
Podobnie sprawa wygląda przy innych operacjach. Pod Safari udało mi się co najwyżej dodać do koszyka przelew.
W Firefoksie i Camino próbowałem wszystkich kombinacji:
1. Standardowe wersje pluginów MRJ i Java Embedding Plugin dostępne w binarkach tych aplikacji Contents/MacOS/plugins/
2. Podmiana wersji standardowych na najnowsze pobrane z javaplugin.sourceforge.net
3. Wywalenie w ogóle tych pluginów z binarek.
Żadna nie przyniosła skutku.
Any idea?
Posted 05 January 2007 - 11:01
Czy moglbym poprosic kogos o maly test? Sprobujdzie wejsc spod Safari na strone www.lukas.pl a potem na Zaloguj sie. Ja mam blad 403 Forbidden
Czy tylko ja mam ten problem? Jest na to jakas rada? Pod Firefoxem dziala bez problemu.
To sie pojawilo po update do 10.4.8. U mnie dokladnie to samo.. Dla tej jednej stronki trzymam Camino na dysku.
Posted 05 January 2007 - 12:27
Tak, na Safariale na safari?

Co do Lukasa, to u mnie też wyskakuje błąd pod Safari.
Posted 05 January 2007 - 12:37
Posted 05 January 2007 - 14:02
A jakie masz zainstalowane wersje Javy?Safari: Przy próbie kliknięcia na przycisk ,Zapisz' nie dzieje się nic. Przeglądarka nie reaguję na taki zabieg jak zapisanie zmian. Nie wyskakuje żadne okienko, nic z tych rzeczy.
Poniżej obrazki przedstawiające co ja mam zainstalowane i ustawione w preferencjach Javy.

Posted 05 January 2007 - 14:38
Identyczne.A jakie masz zainstalowane wersje Javy?
Poniżej obrazki przedstawiające co ja mam zainstalowane i ustawione w preferencjach Javy.
Wiem, że na pewno sytuacja w której przycisk nie reagował występuje u mnie w sytuacji gdy chcę dodać odbiorcę lub gdy chcę zmienić dane odbiorcy. Wydaje mi się, że puszczanie przelewu bezpośrednio też powodowało taki efekt lecz nie pamiętam dokładnie. Mogę sprawdzić gdy wrócę z pracy.
Czy ktoś z was może spróbować dodać pod Safari nowego odbiorcę?
Posted 05 January 2007 - 15:08

Posted 05 January 2007 - 15:15
Super! Znaczy nie super, ale dzięki. Dobrze słyszeć, że problem leży jednak po stronie BPH a nie mojego systemu. Napiszę dzisiaj do BPH, żeby to poprawili.Właśnie przed chwilą spróbowałem dodać odbiorcę i niestety nie udało się
Trochę dziwne bo dopóki nie uzupełniłem pola "Nazwisko/imię" to przycisk "Zapisz" reagował na naciśnięcie, wyświetlając okienko z błędem.
Można dodać jednak odbiorcę poprzez wybranie opcji "Nowy Przelew" i po wypełnieniu wszystkich pól zaznaczyć na dole strony "Zapisz odbiorcę" a resztę zrobić tak jak przy wysyłaniu przelewu. Odbiorca zostanie zapisany, a przelew będzie można anulować i usunąć.
Trochę więcej z tym roboty, ale skoro nie można inaczej.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users