Posted 21 August 2009 - 14:32
JAko, że mam już swojego Ram'a od miesiąca powiem po krótce - ściąganie z mountguys.com wyniosło 25$ z przesyłką. Trzeba przyznać, że standardy w US mają niesamowite, ponieważ już po kilku godz od wpłaty przesyłka już była wysłana.
Równo po tygodniu od wiadomości o wysłaniu w moje łapki trafiła paczka. Nie będę się rospisywał, jak było zapakowane ani jak spisuję się uchwyt, bo o tym już inni pisali. Ogólnie, jestem zdziwion, że tak dlikatne urządzenie jak ip wytrzymuje takie przeciążenia, uderzenia itp. Mam teorie - nie tylko amortyzatory na widelcu absorbują enerię, ale także baza "on/off" która jest na sprężynie.
Jedyne, czego mi brakuje, to możliwości kupna samej "stacji" przypinanej do roweru - musiałem zdecydować się, na którym rowerze będę jeździł, a teraz muszę się tego trzymać ;-)
Sama stacja bardzo zmotywowała mnie do jazdy. Korzystam głównie z MotionX - poprawiam czasy, średnią szybkość oraz słucham muzyki.
Podsumwoując, nie warto kupować w PL bo i drogie są tutaj te uchwyty i gorsze (nie ze stacją on/off). Z US wysyłka jest szybka, tania. Dziś Paypal można założyć od ręki, więc zciąganie ze stanów nie sprawia żadnych prolemów
Pozdrawiam