Uchwyt rowerowy
Napisano 01 kwietnia 2009 - 20:22
Napisano 09 kwietnia 2009 - 09:08
Napisano 09 kwietnia 2009 - 09:58

Napisano 09 kwietnia 2009 - 10:22
Napisano 09 kwietnia 2009 - 10:39
Napisano 09 kwietnia 2009 - 11:13

Podoba mi się coś takiego MotionX? by Fullpower | , tylko jak to dostać?
Napisano 10 kwietnia 2009 - 13:40
Napisano 10 kwietnia 2009 - 22:46
Ten uchwyt jest idealny!

Składa się on z dwóch części do kupienia:
Pierwsza, gdzie wkładamy iPhone'a
Druga, czyli uchwyt montowany na rowerze
Tylko tak, teraz kupywać w zagranicznym sklepie i czy w ogóle przesyłka do PL jest i ile kosztuje.. jak będę miał czas później to zerkne, chyba że ktoś mnie uprzedzi.
Napisano 10 kwietnia 2009 - 23:17
LUCKY STAR POLSKA SP. Z O.O.
PHONE: 48 42 66 44 900
WEB: Lucky Star Polska :: dział MOTO :: quady, skutery, motocykle, samochody 4x4, części zamienne, akcesoria
APPLICATIONS: ATV, SCOOTERS, TYRES, WHEELS, WINCHES, ACCESSORIES TO ATV, 4x4 CARS, MOTORCYCLES, SCOOTERS
Ja zamówiłem ten zestaw, który pokazywałem wcześniej (ten z allegro)
Napisano 20 kwietnia 2009 - 13:59
Na tej stronie dealera RAM (Lucky Star Polska :: dział MOTO :: quady, skutery, motocykle, samochody 4x4, części zamienne, akcesoria) jest uchwyt do iPhone'a 3G, ale nie ma głowicy rowerowej. Nie wiecie czy można ją jakoś dostać w Polsce?
Napisano 28 kwietnia 2009 - 06:32
ja też przeszukiwałem sieć aby znaleźć coś, co utrzymałoby pewnie mojego iphone`a podczas jazdy po górach.
Rozważałem dwie opcje: 1.opaska na rękę 2. uchwyt rowerowy.
1. Opaska na ramię:
+ bezpieczeństwo dla iPhone`a (przynajmniej pozorne)
+ brak konieczności odpinania/ściągania iP z roweru zsiadając z niego
+ lepsze doprowadzenie przewodu słuchawkowego
- teoretycznie gorszy zasięg GPS
- brak widoczności ekranu (największy minus)
2. Uchwyt rowerowy
+ widoczność iP
+ dobra widoczność dla GPS
- obawy przed utratą iP, spowodowanej jego upadkiem po wypięciu się z uchwytu, przy ostrej jeździe lub upadku.
- konieczność ściągania iP przy odchodzeniu od roweru
- gorsze doprowadzenie kabla niż w przypadku opaski
Finalnie, po rozważeniu pozornych + i - oraz przeczytaniu opinii (głównie na amerykańskich forach/portalach) zdecydowałem się na uchwyt rowerowy firmy RAM Mounts (taki sam jak na stronie MotionX w akcesoriach). Zastanawiam się cały czas, mimo, że to najlepszy chyba uchwyt dla iP3G na świecie

Nie znalazłem natomiast żadnych opinii na temat RAM Mount for iPhone 3G, zwłaszcza od kolarzy górskich, więc postanowiłem zostać królikiem doświadczalnym i zamówiłem promowany na stronie MotionX produkt tej firmy. Będę dzielił się doświadczeniami za jakiś czas, gdy uchwyt dojdzie do mnie

Mój uchwyt zamówiłem w linkowanym sklepie MOUNTGUYS.COM - wraz z przesyłką wyszło ok 30$. Wybrałem opcję z paskami zaciskowymi [trytytkami], gdyż chcę zamontować uchwyt na mostku - nie na kierownicy, z powodu lepszej ochrony przed zachlapaniem od przedniego koła. Jest dostępny również z bazą na kierownice - zacisk typowo rurkowy firmy RAM Mounts.
Napisano 28 kwietnia 2009 - 15:35
---- Dodano 28-04-2009 o godzinie 17:19 ----
Nasunęło mi się jeszcze takie pytanie. Czy jak już raz przymocuje się ten uchwyt "z trytkami", można go potem przełożyć do innego roweru? Bo pewnie trytki trzeba by wtedy zwyczajnie obciąć, więc jeśli są jakieś niestandardowe, może być kłopot. Wie ktoś jak to jest?
Napisano 28 kwietnia 2009 - 20:16

Napisano 04 maja 2009 - 17:37
Witam wszystkich czekających na cudowny wynalazek rowerowy dla iPhone`a 3G (lub 2G).
Jeszcze dzisiaj odpisywałem koledze z forum, że pewnie końcem miesiąca przyjdzie uchwyt, przyszedł dzisiaj !
Szybciej z USA niż od niektórych sprzedawców z allegro

Dzisiaj go zamontuję na rower, na chwilę obecną po wyciągnięciu z pudełka mogę powiedzieć z ręką na sercu i wbitym bananem na twarzy, że to jest to ! Uchwyt dedykowany, trzyma iPhone`a jak szalony - nie będzie konieczności używania dodatkowych gum czy czegokolwiek, porządna amerykańska robota Panowie i Panie !
Wygląda, że to jest to, na co czekali rowerzyści.
27 kwietnia kupiłem we wcześniej wspominanym sklepie a dzisiaj paczuszka jest u mnie - rewelacja :-)
Później napisze i porobię foty na kierownicy.
---- Dodano 04-05-2009 o godzinie 23:34 ----
W komplecie znajdują się dwie trytytki (takie same jak nasze, europejskie, więc można je obcinać i zakładać do woli i jak się chce :-D ), instrukcja montażu, dwie podkładki do wyboru - na prosty odcinek rurki (równoległy do podłoża) lub krzywiznę kierownicy lub mostek. Można więc zamontować uchwyt RAM gdziekolwiek - nawet na ramie

Generalnie polecam wszystkim rowerzystom - produkt z górnej póły a i wysyłka ze stanów błyskawiczna

Napisano 05 maja 2009 - 11:09

Napisano 05 maja 2009 - 13:31
Napisano 05 maja 2009 - 17:27
Przetestowany przy zjeździe na korzeniach z prędkością ok 35 kmh - ani nie drgnie

Jedyny mankament całej tej zabawy to fakt, że iPhone nie uruchamia aplikacji w tle (poza iPodem rzecz jasna) i na mapie możecie obadać w których miejsach rozmawiałem przez telefon, gdyż wtedy iPhone wyłącza aplikację (MotionX-GPS) i sygnał GPS się traci na czas rozmowy - konieczne ponowne uruchomienie aplikacji.
Więc jeśli ktoś dzwoni, to lepiej się zatrzymać, będzie bezpieczniej a i trasa będzie wyglądała kompletnie :-)
Tutaj trasa w google mapsach (obadajcie środkową fotę z trasy

Napisano 16 maja 2009 - 10:07

Napisano 16 maja 2009 - 12:54

Napisano 17 maja 2009 - 21:35

Napisano 30 maja 2009 - 15:49
Napisano 31 maja 2009 - 19:02

Napisano 31 maja 2009 - 22:49

Napisano 04 czerwca 2009 - 21:29

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych