Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Natywny Skype na iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#51 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 31 marca 2009 - 10:52

Po update w Cydia mobile substrate skype chodzi mi już ok czyżby tu leżał problem? Nie używam Clippy jedyna aplikacja jaka działa u mnie w tle to napewno sbsettings

zgadza sie. mobile substrate bruździło.

a może to skype już poprawił swoją zepsutą aplikacje? :lol:

#52 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2009 - 11:09

to mobile substrate ale po update działa aż miło ;)

#53 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 marca 2009 - 11:10

Update: Saurik has released a new mobile substrate and the issue is fixed. No need for intelliscreen or any other hacks. Just update mobile substrate from cydia. Update to v0.9.2803-1 (or newer) of mobile substrate.

#54 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 11:14

Innymi slowy, zrobiono update... tak, aby wszystko dzialalo jak nalezy :) Mam nadzieje, ze to utnie w koncu "slabe" dyskusje na temat JB vs nie JB.

#55 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 31 marca 2009 - 11:28

Innymi slowy, zrobiono update... tak, aby wszystko dzialalo jak nalezy :)

Mam nadzieje, ze to utnie w koncu "slabe" dyskusje na temat JB vs nie JB.

Nikt tu, może poza martwymi komentarzami kolegi evilboy, nie próbuje prowadzić dyskusji na temat iPhone z JB v. iPhone bez JB. Są to sprawy prywatne, poruszane w innym dziale. Faktem jednak jest, analizując wypowiedzi forumowiczów oraz czytając wypowiedzi użytkowników iPhonea na innych portalach, że problem niestabilności programu Skype odnosi się tylko i wyłącznie do użytkowników telefonu z jailbrakiem.

#56 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2009 - 11:30

nie tylko 1 gen na moim 3g po minucie iPhone wracał do SB po aktualizacji jest ok

#57 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 11:37

Wloskie iSpazio donosi(lo), ze niezaleznie od modeli... czy to 1G czy 3G, problem jest identyczny, wywalalo do SB w telefonach z JB. Saurik zareagowal dosc szybko i po problemie :)

#58 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 31 marca 2009 - 11:40

Wcześniejszy post poprawiony. :)

#59 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 31 marca 2009 - 11:40

zabawne jest jak tu ludzie płaczą ze Skype im nie działa a poinstalowali jailbreaki, clippy i rożne inne he he he porostu co za hipokryzja

W ogóle zastanawiam się jak wielu osobom chodzi poprawnie iPhone po jego złamaniu. Wyłącz to, nie używaj tego, przełącz na tamto... a tego nie rusz... a jeszcze co innego zrób w innej kolejności.
Mam wrażenie, że mniejszość, znakomita mniejszość wie, w ogóle w jakim celu zrobiła Jailbreak'a - a jeszcze "mniejsza-mniejszość" jest w stanie okiełznać go. Co kilka miesięcy pojawia się nowa wersja oficjalnego oprogramowania, pojawia się lista życzeń do iŚwiętego iMikołaja, co byśmy chcieli aby było w nowym Jailbreaku, a uważam, że większość użytkowników i tak potrzebuje złamanego iPhone do tego, aby wgrywać do iPhone coś... o czym szepce się na tym forum. Tajemnicze słowo IPA. :rolleyes:

#60 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 11:54

Nasedo, troszke sie zapedziles w swoich ocenach... zapominajac o osobach majacych telefony iPhone 1G, gdzie bez JB masz ladna cegielke, albo przycisk do papieru.

Nie zapominaj ze gdyby nie JB, nie mielibysmy Copy/Paste, MMS'ow i wielu innych aplikacji, ktorych nie tylko nie ma w AppStore, ale tez ich nie bedzie.

Tajemnicze IPA, to nic innego jak sprawa sumienia... bo tak jak wielu urzytkownikow w tym i ja, majac JB korzystam z AppStore, sciagajac darmowe i platne aplikacje.

Dodam jeszcze, ze pierwszy raz w przypadku SkyPe pojawil sie jakikolwiek problem z telefonem.

#61 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 31 marca 2009 - 11:54

popieram kolegę Nasedo
przecież wkońcu wszysy jesteśmy polakami a tak jest nasza natura:)

#62 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 31 marca 2009 - 13:27

wszysy jesteśmy polakami a tak jest nasza natura:)

proponuje puknąć się w czoło najlepiej młotkiem 10kg za takie brednie

#63 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 31 marca 2009 - 13:59

No cóż ja zrobiłem JB Nie po to by używać kradzionych aplikacji z APPSTORE, ale by móć używać płatnych aplikacji firm trzecich :) Ze świecą szukać równie przydatnych appsów co Intellidial i Intelliscreen a na dostępność ich w appstore raczej co liczyć nie mam. NIE mam problemów ze stabilnością iP a jedyna aplikacja jaka robi(ła) wstręty - czyli SKYPE generalnie dla mnie jest dużo mniej przydatna niż wspomniane wcześniej aplikacje które mogę mieć TYLKO po JB @evilboy - skoro inne aplikacje mogły działać to skype również mógłby robić tę uprzejmość ;)

#64 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 31 marca 2009 - 14:05

jak chcesz to mogę cię puknąć nawet 50 kg
może mi jeszcze napiszesz że kupujesz muzykę w sklepie i chodzisz do kina oglądać filmy

to ja sie w takim razie pytam po co wymyślili JB-ka
przecież można by kupować wszystko z AppStore i wszyscy byli by zadowoleni

śmieszą mnie tacy ludzie którzy tutaj wypisują jakieś brednie na temat legalności i kupowania wszystkiego z AppStore a pewnie w trakcie pisania tych postów w tle na ich kompach chodzi BitComet ,uTorrent i niewiadomo jeszcze co!!!!! cóż za lojalność do Apple:)

chodziło mi o kombinowanie to jest nasza natura

#65 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 31 marca 2009 - 14:09

djatom, moze zlodziejstwo to jest twoja natura bo najwyrazniejsz nie potrawisz sobie wyobrazic jak to mozna nie krasc

#66 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 14:34

djatom, przypomne ze JB byl pierwotnie stworzony dla telefonow iPhone, ktore teraz nazywamy telefonami pierwszej generacji.

Kiedy pojail sie JB, nie bylo jeszcze AppStore... a to dzieki wlasnie JB, mozna bylo sciagac aplikacje, darmowe i platne, ktore umozliwialy rozbudowe systemu telefonu.

Napisalem kilka postow temu, ze JB nadal jest potrzebny tym ktorzy maja telefony pierwszej generacji, inaczej bylyby one bezuzyteczne.

Co do zarzutow... nie wypowiem sie za kolege, ale za siebie... tak, kupuje plyty CD (ktore pozniej przerabiam sobie do mp3'ek) i tak... chodze do kina, albo kupuje filmy na DVD. Nie mam z tym problemow, jednak wiem, ze wiele osob sciaga i coz.. to kwestia sumienia, nie bede osadzal ich.

#67 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2009 - 14:46

dodam swoje 3 grosze

JB głównie służy do możliwości dogrania app których ze świecą szukać w AppStore m.in. MMS, SBSettings, app do SMS z możliwością quickReply, Quick Send i forward, No i zmiana wyglądu np za pomocą Winterboard

To że ktoś wykorzystuje JB do wgrywania IPA to już ich sprawa i sumienie, nie mi ani nam tego osądzać,

co do młotka skoro można nim komuś rozbić głowę, to każdy kto ma młotek jest mordercą?

Tak samo jest z JB

sorry za OT ale musiałem zabrać głos, i tak pewnei te posty polecą, albo zostaną gdzieś wydzielone

co do Skype to cieszmy się, żę jest org app jak i multikomunikatory dostępne każdy dobierze coś dla siebie ;)

#68 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 31 marca 2009 - 14:46

djatom, przypomne ze JB byl pierwotnie stworzony dla telefonow iPhone, ktore teraz nazywamy telefonami pierwszej generacji.

Kiedy pojail sie JB, nie bylo jeszcze AppStore... a to dzieki wlasnie JB, mozna bylo sciagac aplikacje, darmowe i platne, ktore umozliwialy rozbudowe systemu telefonu..

Dokładnie zgadza się. Kojarzenie JB ze złodziejstwem jest mocną przesadą.

Wracając do tematu: co do samego programu, pomimo wielu ograniczeń jedną dużą (jak dla mnie) zaletą jest świetna jakość połączeń dźwiękowych, zdecydowanie lepsza niż u konkurencji, stąd na moim iPhonie Skype pozostaje. :cool:

#69 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 31 marca 2009 - 14:47

evilboy masz szczęście że siedzisz w Japonii (zdrajca) może twoją naturą jest złodziejstwo bo nie moją ja też kupuję z AppStore ale jak widze co tu ludzie wypisują to aż sie czasami żygać chce.... bez odbioru i koniec tej dyskusji pozdrawiam

#70 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 14:54

Rzygac to mi sie chce jak ktos ocenia etos tego forum, jako zlodzieji i przekretowiczow.
Drogi kolego djatom, zanim zaczniesz oceniac, poznaj ludzi z ktorymi rozmawiasz... zanim zaczniesz pisac o czyms, poznaj tego nature...

Okazalo sie bowiem, ze oskrazasz ludzi nie znajac ich, a takze piszesz o JB majac o nim tyle pojecia co kot naplakal.

Smutne... ale, mam tez nadzieje, ze pouczajace.

#71 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 31 marca 2009 - 16:19

no może słowa były troche za mocne ale wkurza mnie jak to niektórzy piszą jacy są święci a święci są podobno tylko w niebie...:) tym miłym akcentem chciałbym zakończyć tą niepotrzebną dyskusją bo temat był całkiem inny

#72 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 31 marca 2009 - 17:24

a mi sie zrobila śmieszna rzecz - po zainstalowaniu skypa wykonałem restart bo sie skype wieszał. po restarcie biedny IP nie mógł znaleźć sieci. w ustawieniach w ogole nie pojawilo sie manu z operatorem, dopiero po wyjeciu i wlozeniu karty sim zaskoczyl. natomiast jak zauwazylem skype nie ma ochoty dzialac w tle (backgrounder).

#73 ultimatedj

ultimatedj
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2009 - 07:52

Moi drodzy.. jakim to sposobem mogę skorzystać z mojej słuchawki bluetooth Jabra 5020 sparowanej z iPhone 2G, podczas korzystania ze Skype?

#74 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 04 kwietnia 2009 - 09:05

zadnym, poczekaj na 3.0

#75 jurus

jurus
  • 29 postów
  • SkądOtwock, PL

Napisano 09 kwietnia 2009 - 10:06

dżwięki czatowania A ja nie słyszę, gdy przychodzi message w czacie. To tylko ja, czy inni też?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych