Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[OT] Jaki telefon polecacie?

• Please log in to reply
228 replies to this topic

#201 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 17 August 2007 - 11:53

ja juz o motkach pisalem...mam v3 wiec niech mi nikt nie mowi ze tylko ze startaca korzystalem (IMHO startac lepszy niz v3)

V3 i V3xx to zupelnie inne telefony. Wygaldaja tylko podobnie. Ile razy bede to powtarzal? ;)

Co do SE to pelna zgoda. Bardzo dobre telefony. Zdecydowanie lepiej wykonane niz jakakolwiek przereklamowana Nokia ...no i menu o niebo lepsze :)

#202 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 17 August 2007 - 12:36

Ja opisalem tylko moje osobiste odczucia odnosnie symbiana. To tak jak z windowsem. Wszyscy wiemy, ze jest fuj a i tak miliony ludzi go uzywaja ;) Po prostu symbian mi w ogole nie przypasowal i sie nie polubilismy :)

To tez mi sie nie podobalo. Taka cegla z tej E65, w dodatku ma jakies szpary przy slidzie. Motorola przy tym to cud techniki ;)

No to symbianowcy-nokiarze teraz mnie zjedza ;)

albo trafiles na jakis trefny egzemplarz albo ja Ciebie nie rozumiem ;-)

od zawsze mialem tylko i wylacznie telefony "systemowe" czy to komunikatory czy symbiany we wszelkich odmianach i nigdy naprawde nigdy nie zdarzylo mi sie narzekac na te systemy,wszystko jest jasne i dostepne, kazde menu itd

bys moze problem Twoj polegal na tym ze "wychowany" na telefonach nie systemowych nie potrafiles sie przestawic na inne myslenie ;-) - ze tak powiem przyzwyczajenie wygralo ;-) ale gloszenie opinii o tym ze symbian jest "be" bo nie potrafilem sie go nauczyc czy poznac jest troche na wyrost ;-)

i wybacz ale nazywanie e65 cegla jest dla mnie ciut niezrozumiale - chyba ze porownujesz telefony wielkosci wyswietlacza do e65 ;)

#203 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts

Posted 17 August 2007 - 12:47

Tutaj nie ma co rozumiec. Kwestia gustu. Mi sie to po prostu nie podoba. Symbian ma wewnetrzne fuj i tyle :) A w wykonaniu Nokii to juz jest _dla mnie_ zupelna tragedia. Jedni lubia kwiatki, drudzy jablka ...czy jak to tam lecialo ;-)

#204 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 17 August 2007 - 13:32

....... Jedni lubia kwiatki, drudzy jablka ...czy jak to tam lecialo ;-)

Ty sie mnie nie czepiaj :P

#205 swistak

swistak
  • 235 posts

Posted 17 August 2007 - 17:19

no ale nie umiesz nawet uargumentowac dlaczego "fuj" to tak jak reserved ktory najezdza na motorole bo sa "fuj", ale przynajmniej tam odnosi sie do czegos

#206 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 August 2007 - 17:20

Ty sie mnie nie czepiaj :P

hehe xD

#207 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts

Posted 17 August 2007 - 17:37

no ale nie umiesz nawet uargumentowac dlaczego "fuj" to tak jak reserved ktory najezdza na motorole bo sa "fuj", ale przynajmniej tam odnosi sie do czegos

Przepraszam, do czego? Bo ja wyczytalem tylko, ze Motorole sa zaprojektowane przez idiotow dla idiotow. To faktycznie miazdzacy argument ;)

#208 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 17 August 2007 - 17:51

Witam :) Jak w temacie jaki telefon polecacie :) Mam na oku te modele:

Nokia E65
HTC Touch
SE W880i
Motorola E6
Motorola v3xx
Samsung U700
Samsung Z720

lub Motka V8

Proszę o opinię, jakiegoś użytkownika :) Telefony wymieniłem w kolejności jaka najbardziej by mnie interesowała :)

Motorola V3xx, mam i jestem bardzo zadowolony.
Stabilna, stylowa, metalowa (bardzo wytrzymała), dobra bateria (około 4 dni), HSDPA, ...

Jestes idiota :lol:

Ja też jestem idiotą, od zawsze miałem ericssony, potem SE ale niestety skiepsciła sie firma od czasu połączenia z SONY i przeszedłem na Motorole, i teraz juz tylko będą motorole :)

Ja również wg. reRESERVEDFX jestem idiotą.

Ja jestem z v3 b. zadowolony.

Masz V3xx chyba ;)

V3 i V3xx to zupelnie inne telefony. Wygaldaja tylko podobnie. Ile razy bede to powtarzal? ;)

Co do SE to pelna zgoda. Bardzo dobre telefony. Zdecydowanie lepiej wykonane niz jakakolwiek przereklamowana Nokia ...no i menu o niebo lepsze :)

To są CAŁKIEM INNE telefony.
Obudowa jest podobna ale materiały i wnętrze to inna epoka.
Faktycznie jeżeli coś innego to zdecydowanie SonyEricsson.
A Nokię radzę omijać WIELKIM ŁUKIEM - plastikowe, trzeszczące, tandetne, powolne, beznadziejne baterie.

#209 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts

Posted 17 August 2007 - 18:03

Code, Ty jako jedyny mnie rozumiesz :-) A czulem sie taki osomotniony wsrod tych nokiarzy ;-) ;-)

#210 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 17 August 2007 - 18:26

Widzialem V3xx i zmiana jej menu byla tak zaawansowana jak moje bokserki :P

#211 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 17 August 2007 - 20:00

Widzialem V3xx i zmiana jej menu byla tak zaawansowana jak moje bokserki :P

Menu jest praktyczne i czytelne (bardzo podobne do tego z telefonów SonyEricsson)
Nie wiem jakich zmian byś oczekiwał w menu tego telefonu.

#212 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 17 August 2007 - 20:06

Fakt, menu Moto V3xx ma bardzo praktyczne, proste i intuicyjne. Zaskoczony na plus jestem bateria w tej Motce, naprawde niezle sobie radzi. Obudowa solidna. Rabnalem telefonem w kant zelaznego stolu w warsztacie samochodowym, aparat wypadl mi z rak na chodnik, lekkie zadrapania tylko widac i w dalszym ciagu zadnego trzeszczenia. Jakosc dzwieku jest dobra a co najwazniejsze: na ruchliwej ulicy dalej slychac rozmowce. Nie jest tak cicho jak w Nokii lub sp. Siemensie.

#213 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts

Posted 17 August 2007 - 20:18

Menu jest praktyczne i czytelne (bardzo podobne do tego z telefonów SonyEricsson)
Nie wiem jakich zmian byś oczekiwał w menu tego telefonu.

Mi sie wydaje, ze reRESERVEDFX jej nawet w rekach nie mial ...albo nie rozroznia Vek i cos mu sie przewidzialo :)

#214 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 17 August 2007 - 21:32

V3xx to ta taka ze srebrnymi rogami. Wiem ktora i mialem ja w rece :P Po prostu strasznie nie lubie Motoroli i wedlug mnie nawet V3xx ma glupawy interfejs. Nokia jest super i tyle :D Okej teraz mozecie mnie legalnie nazywac ciota :D

#215 Hex

Hex
  • 2660 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 August 2007 - 21:33

albo idiotą :)

#216 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 17 August 2007 - 21:36

Motorolciarze :P Moc Nokii was zmiecie niedlugo z powierzchni Ziemi :D

#217 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts

Posted 17 August 2007 - 21:47

Motorolciarze :P Moc Nokii was zmiecie niedlugo z powierzchni Ziemi :D

Biorac pod uwage kierunek, w ktorym Super Nokia zmiarza jednak nie wydaje mnie sie ;)

#218 swistak

swistak
  • 235 posts

Posted 18 August 2007 - 02:29

Przepraszam, do czego? Bo ja wyczytalem tylko, ze Motorole sa zaprojektowane przez idiotow dla idiotow. To faktycznie miazdzacy argument ;)

sorry jesli sie myle, ale zdawalo mi sie ze wspominal cos o menu, a tu bylbym sklonny sie zgodzic - np. w v3 i e398 i o ile pamietam, nawet w K3, byla taka smieszna opcja ze tam gdzie w inbox bylo "usun" w elementach wyslanych bylo "wyslij ponownie" i za kazdym razem jak chcialem cos usunac ze skrzynki wyslanych to wysylalem podobnie bo mi sie mylilo z inboxem

do tego wiekszosc motoroli jest generalnie tym samym w nieco innej obudowie :P

jedyna fajna motorola to bodajze z8 - ten slider z symbianem uiq :P

#219 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 18 August 2007 - 09:48

Ja też, jak już wcześniej wspominałem, jakoś do Motek nie mogę się przekonać. Nie wiem czy to kwestia jakichś upodobań, ale po prostu ich menu, ten cały soft ogólnie rzecz biorąc po prostu mi nie odpowiada. I jeszcze dla mnie to one są ładne tylko jak są zamknięte, o wszystkie V-ki mi chodzi. Po prostu po otwarciu ten ekran jest nieproporcjonalnie mały w stosunku do klawiatury i jeszcze to wybrzuszenie na samym dole, pod klawiaturką. Może jestem dziwny ale po prostu mam chyba do tej firmy jakiś awers. Teraz mam SE K750i, jakoś tak od pół roku już chyba, bo mnie wszyscy naokoło namawiali że super telefon... a mnie chce szlag jasny przy nim trafić. Po prostu tak go nie trawię że szok! Po prostu nie odpowiada mi i tyle. Nie lubię go i nie chcę polubić. Z symbianem z kolei jest ten problem że sypie się i tnie jak szalony. I to mówię nie tylko na swoim przykładzie ale też masy znajomych - koledze kiedyś po zainstalowaniu jakiejś aplikacji tak się skaszanił że nawet w serwisie mieli problemy żeby go naprawić, Nokia 6230i, czy N70 innych kumpli też tną się tak że strach. A mój ukochany telefon to Nokia 6230. Bez żadnego symbiana, bez żadnych wodotrysków, prosta, ładna, funkcjonalna. Wszystkie moje kolejne telefony będę do niej porównywał. Praktycznie zero zastrzeżeń - uwielbiałem ją :) A się rozpisałem, a chciałbym na koniec powiedzieć najważniejszą rzecz: są gusta i guściki i o nich się podobno nie dyskutuje :) To co podoba się jednej osobie, niekoniecznie spodoba się drugiej. Ktoś może wychwalać iPhone'a pod niebiosa i będzie miał rację, a drugi ktoś powie że to badziew i też będzie miał rację. Trzeba jednak przyznać, że miło posłuchać komentarzy użytkowników sprzętu przed zakupem, zawsze daje to jakieś wyobrażenie o produkcie. Ale w ogóle te telefony teraz... zeszli na psy producenci, albo nawet na koty. Oni wiedzą że ludzie się przyzwyczaili do komórek i się z nimi nie rozstaną a chociażby ze względu że w abonamencie co dwa lata dostaje się nową bankructwo ich nie czeka więc mają gdzieś. Ot co!

#220 Rycerz

Rycerz
  • 271 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 18 August 2007 - 11:22

Ehh... :) Widzę, że rozpętałem burzę w dyskusji ;) Ostatecznie mój wybór padnie na Nokię: N61i N80 lub z innej beczki Treo 680 Prosiłbym o użytkowników tych telefonów o jakieś wskazówki, co jest nie tak, który jest lepszy, gdyż cena identyczna :) N80 nawet odrobinę tańsza :) PS. Jak pisałem zależy mi na Voip więc dlatego raczej telefony systemowe, ogólnie w moim odczuciu E61i jest na prowadzeniu :)

#221 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 18 August 2007 - 11:38

Mam Treo 650, świetny telefon - polecam.

#222 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 18 August 2007 - 15:02

Ja słyszałem bardzo dużo narzekań na P990i - że soft bardzo niestabilny.

Czy masz może jakiś link na podorędziu?

lub z innej beczki Treo 680

Po ile są te Palmy i gdzie je można w Polsce kupić pomijając sklepy internetowe?

#223 Rycerz

Rycerz
  • 271 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 18 August 2007 - 15:20

Na allegro od 1100 do 1399 :)

#224 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 18 August 2007 - 15:21

Czy masz może jakiś link na podorędziu?

Dawno nie zaglądałem ale na gsmarena.com było o tym multum razy pisane, z polskich to bodajże forum symbianos.pl a poza tym to wpisz po prostu w google: p990i + opinie/forum i tam gdzie userzy się wypowiadają jest sporo narzekań.

#225 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 18 August 2007 - 16:59

Dawno nie zaglądałem ale na gsmarena.com było o tym multum razy pisane, z polskich to bodajże forum symbianos.pl a poza tym to wpisz po prostu w google: p990i + opinie/forum i tam gdzie userzy się wypowiadają jest sporo narzekań.

GSM Arena znam, ... poczytam.
Dzięki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users