iPhone 3.0 software już w telefonach Polaków
Napisano 19 marca 2009 - 14:54
Napisano 19 marca 2009 - 14:58
LUDZIE MAM IPHONE A NIE MAM ŻADNYCH GIER . CHCE SE POŚCIĄGAĆ GRY TYLKO NIE WIEM Z SKĄD JE MOGĘ ŚCIĄGAĆ ZA DARMO POMOCY I ZĘBY TE GRY BYŁA JAKIEŚ FAJNE JESZCZE TO BĘDZIE SUPER CO POLECICIE MI  
Od tego masz AppStore lub Cydie
Powtórzę pytanie: czy beta testerzy gier i aplikacji mogą wgrać 3.0 i soft będzie płynnie działał z iTunes?
Tak oczywiście że możesz wgrać pod warunkiem że masz opłacone konto developerskie z 99$ lub ktoś Cię do takiego konta dopisał, co to płynności do przeczytaj cały wątekek, nawet wypowiedź tonymontana wskazuje że działa dość dobrze ale jak wiesz to dopiero beta.
Napisano 19 marca 2009 - 15:07
Napisano 19 marca 2009 - 15:08
Tak oczywiście że możesz wgrać pod warunkiem że masz opłacone konto developerskie z 99$ lub ktoś Cię do takiego konta dopisał, co to płynności do przeczytaj cały wątekek, nawet wypowiedź tonymontana wskazuje że działa dość dobrze ale jak wiesz to dopiero beta.
no wlasnie.. nie wiem czy wszyscy ale na pewno czesc developerow ma mozliwosc dopisania do konta 99 urzadzen. Moze jakis developer za oplata by to zrobil ?
Napisano 19 marca 2009 - 15:11
Napisano 19 marca 2009 - 15:13
Napisano 19 marca 2009 - 15:19
@tony
A powiedz mi bo chyba o tym nie napisałeś albo nie zauważyłem... Odbiór i wysylanie MMS działa?
Wypowiedź z pierwszej strony:
- brak możliwości wysyłania MMS - w "Settings" -> "Messages" jest włączone "MMS Messaging" ale nie ma żadnej możliwości dołączenia zdjęcia do wiadomości.
Napisano 19 marca 2009 - 15:24

Napisano 19 marca 2009 - 16:07
To ja wiem, że można ale nie tak jak się chce cały utwór :]
Napisano 19 marca 2009 - 16:47
synchronizuje Ci z iTunes dobrze ?
Tak
Działa telefon, ale nawigacja nie może mnie odnaleźć ;/ kurde ;p cos za cos

I ikonka wiadomości nie działa jak trzeba... mmsy nie działają, tzn nie dochodzą, dochodzi pusty.
Screen z wczoraj.

Nie@tony
A powiedz mi bo chyba o tym nie napisałeś albo nie zauważyłem... Odbiór i wysylanie MMS działa?
Napisano 19 marca 2009 - 17:07
Tak
nie do wiary..

Napisano 19 marca 2009 - 17:30
nie do wiary..
I tylko zmieniles nazwe pliku ?
Było parę błędów po instalacji, iTunes nie mógł rozpoznać urządzenia. Ale teraz już jest ok

Napisano 19 marca 2009 - 17:45
Napisano 19 marca 2009 - 19:21
Napisano 19 marca 2009 - 19:39
ok a jeśli mam aktywne (płatne) konto Developerskie czy i jak mogę powrócić do 2.2.1?
Posiadanie lub nie konta developerskiego w tym wypadku nie ma znaczenia. apple podaje oficjalnie ze nie ma moozliwosc powrotu do wersji 2.x i to chyba jest podane na stronie dla developerow.
Nieoficjalnie jest chyba taka mozliwosc i pojawily sie juz linki na tym forum do art. jak to zrobic.
Tak wiec jeszcze raz - nie ma to zadnego znaczenia konto developerskie dla 3.x > 2.x.
Co do MMS wyglada na to ze nie jest to jeszcze doprcowane, jednym pokazuje sie ikonka aparatu w wiadomosciach, innym nie - wyglad na to ze ma to cos wspolnego z tym do jakiej sieci nalezy tel. (za pierwszym razem po wejsciu do Wiadomosci powinno poprosic o Twoj numer telefonu). Przegladajac inne forum widzialem ze wiele osob narzeka na brak ikonki aparatu, a Ci ktorym sie pokazuje to najczesciej posiadacze iPhone w AT&T i ponoc pomimo tego i tak nie dziala to dobrze). Wielu oparator ma osobne plany taryfowe dla iPhone w ktorych MMS sa domyslnie wylaczone (np. nowy plan w O2 UK) albo wogole nie sa dostepne (np. stary plan w O2 UK). Nie ma takze mozliwosci odbioru ustawien MMS przez wiadomosc tekstowa od operatora. Domyslam sie ze Apple prowadzi rozmowy z operatorami i domyslnie wprowadzi ustawienia dla kazdego z operatorow i beda one rozpoznawane po numerze telefonu.
EDIT : Wyglada na to ze tak jak pisalem ustawienia MMS sa zaszyte na stale w pliku carrier.plist - tutaj zrzut z nieoficjalnego pliku o2_uk.ipcc :

I jeszcze jedna wazna informacja dla ludzi ktorzy pytaja sie czy moga zainstalowac OS3.0 jesli testowali kiedys gry/aplikacje (beta testerzy) - to nie pytanie dla nas ! Pytajcie developerow dla ktorych testowaliscie gry/aplikacje czy nadal Wasze telefony (UDID) sa dopisane do ich programu developerskiego.
Napisano 19 marca 2009 - 19:40
Napisano 19 marca 2009 - 19:42
A aplikacje z 2.2.1 będą śmigać na 3.0 ?
Tak, ale nikt nie daje 100% pewnosci ze wszystkie i ze bez problemow.
Napisano 19 marca 2009 - 19:47

Napisano 19 marca 2009 - 19:47
Jeśli ktos z Was zainstalował 3.0 nie mając konta dev iTunes unimożliwi synchronizację. Jednak jest na to rada, tak prosta, że aż śmieszna, wystarczy odłączyć się od internetu. Po podłączeniu iPoda iTunes, będzie próbował wczytać stronę informującą o brak rejestracji w programie developerskim, jednak bez połączenia z internetem tego nie zrobi i wyświetli nam taką jak zawsze kartę opcji iPoda z zakładkami. Dalej już tylko zsynchronizować i podpiąć się z powrotem do internetu.
Sprawdzałeś?
Napisano 19 marca 2009 - 19:54
Napisano 19 marca 2009 - 20:01
Edit : prawdopodobnie tym samym sposobem mozna wlaczyc obsluge MMS
Note: UK People start here: Twitter / Tim Davies: CONFIRMED WORKING http://d ...
HOW TO ENABLE TETHERING ON YOUR 3.0 iPHONE
Step 1: Check if you own a 3G iPhone. If you're on EDGE (as I am): sorry. Tethering does not seem to work with EDGE phones.
Step 2: Check to see if AT&T is your carrier. If it is: sorry. AT&T will not let you tether.
Step 3: Navigate to ~/Library/iTunes/iPhone Carrier Support. Notice the spaces in that last folder name! If you're at the command line, use backslashes to escape the spaces, i.e. cd ~/Library/iTunes/iPhone\ Carrier\ Support. You will find a file with an ipcc extension. Copy that file: e.g. cp foo.ipcc foo.ipcc.original. This creates a backup for when you mess up.
Step 4: rename the ipcc extension to zip. For me that was ATT_US.ipcc renamed to ATT_US.zip. (Did I mention how I'm on a 1st Gen iPhone with AT&T?). Unzip it. This creates a new folder called Payload.
Step 5: Navigate into Payload and then into the folder under that. Mine was called ATT_US.bundle. Yours will differ. Inside that folder you will find three files that you will edit: Info.plist, version.plist, and carrier.plist. Open all three in the Property List Editor that comes with the dev tools on a Mac.
Step 6: In Info.plist, change the CFBundleVersion to 5.0. Save.
Step 7: In the version.plist, change the CFBundleVersion to 5.0. Save.
Step 8: In carrier.plist do the following and then save:
(a) Add a new dictionary to the apns array:
apn = internet
password = password
username = iphone
(In the wap dictionary (mine is wap.cingular, sts's was wap.dol.ie), add a new pair. Do not edit the password or username:
type-mask = (NUMBER) -2
© Add a new pair at the top level dictionary of the carrier.plist file. (We're not sure this is strictly speaking necessary but go ahead and do it.):
AllowEDGEEditing = (BOOLEAN) YES
Step 9: Zip up the Payload folder in which you just made your edits. Rename it to the same name as the original ipcc file. (For me that was ATT_US.ipcc).
Step 10: Connect your iPhone to iTunes.
Step 11: In the Summary tab, option-click "Check for Update". Navigate to your ipcc file, select it. It takes no more than a second or two to update.
Step 12: Reboot your iPhone.
Step 13: In prefs (on the phone) navigate to Settings > General > Network.
Step 14: Let me know how this worked for you.
HOW TO FIND A CARRIER IPCC FILE:
curl -s -L http://phobos.apple.com/version | grep -i carrier
Edit 2 : Potwierdzone dzialanie MMS i Tethering w sieci O2 UK
Jesli posiadsz iPhone 3G w sieci O2 UK wystarczy sciagnac ten plik drop.io o2ukipcc, podlaczyc iPhone do komputera, w iTunes w zakladce Summary trzymajac SHIFT kliknac na Check for Update, w oknie wyboru pliku wybrac typ pliku na *.ipcc (iPhone Carrier Configuration File), odlaczyc iPhone i zrestartowac go. Po tym zabiegu w General > About > Carrier zmieni sie z O2 3.1 na O2 5.0 , pojawi sie opcja Internet Tethering w General > Network, a w Messages zaczna dzialac MMS (ikonka aparatu) - wyslalem testowego mms'a i doszedl bez problemu - nie moge odebrac jeszcze mms'a bo nie mam ustawionego jeszcze odbierania bezposredniego w O2.

Napisano 19 marca 2009 - 22:03
@panacy!
-ja Ciebie ostrzegam!-nie bierz sie za 3.0-bo jedno co osiagniesz to dolaczenie do grupy frajerow blagajacych:
-Pomooooooocy! Iphone mi nie dziala!
dzięki robertk57z za ostrzeżenie. na szczęście aż takim laikiem nie jestem i mam nawet opłacone konto w developer program i zarejstrowany iPhone w programie więc soft 3.0 działa u mnie ok. czasami zdarza się człowiek nie zna małego szczeguliku tj. "przytrzymaj SHIFT klikając ODTWÓRZ"

dzięki za troskę chłopaki
i na szczęście nie krzyczę POMOCY i RATUNKU

pozdrawiam
panacy
Napisano 20 marca 2009 - 00:06
dzięki robertk57z za ostrzeżenie. na szczęście aż takim laikiem nie jestem i mam nawet opłacone konto w developer program i zarejstrowany iPhone w programie więc soft 3.0 działa u mnie ok. czasami zdarza się człowiek nie zna małego szczeguliku tj. "przytrzymaj SHIFT klikając ODTWÓRZ"
![]()
dzięki za troskę chłopaki
i na szczęście nie krzyczę POMOCY i RATUNKU)
pozdrawiam
panacy
Małe pytanko jak im zapłaciłeś za pełną aktywacje bo mnie wywala komunikat że nie obsługują płatności z naszego pięknego kraju.
Napisano 20 marca 2009 - 00:12
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych