Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3.0 - relacja na żywo na MyApple.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
618 odpowiedzi w tym temacie

#576 Amphibious

Amphibious
  • 66 postów

Napisano 19 marca 2009 - 23:46

U mnie nic sie nie zmieniło, mam orange

---- Dodano 20-03-2009 o godzinie 01:47 ----
Mam na myśli ze mogę bez problemu dzwonić

#577 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 20 marca 2009 - 00:02

zauwazylem dziwna zmiane na forum- przez 2 lata 90% ludzi na forum udowadnialo mi ze MMS to przezytek, kopiuj wklej jest niepotrzebne a do nawigowania jest osobna nawigacja.... a teraz nagle wszyscy przescigaja sie jak wgrac nowy soft z w/wymienionymi funkcjami.

#578 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 20 marca 2009 - 00:04

masz rację, aczkolwiek ja i tak twierdzę że MMS to przestarzała technologia w dobie maili

#579 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 20 marca 2009 - 15:44

masz rację, aczkolwiek ja i tak twierdzę że MMS to przestarzała technologia w dobie maili

W dobie maili? Dobre, ale się uśmiałem. Pierwszego maila wysłano w 1971 roku. MMS to o wiele nowsza technologia niż e-mail. wiadomość MMS potrafi odczytać prawie każdy współczesny telefon komórkowy, nawet modele mające kilka lat. Obsługę kont e-mail wprowadzono w komórkach stosunkowo niedawno, a to że pewna firma lansuje to jako standard, to niczego nie zmienia. Ja wolę zdjęcie przesłać na drugi telefon MMS-em niż mailem, bo to bardziej intuicyjne i niezależne od modelu telefonu ani posiadania konta pocztowego.

#580 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 20 marca 2009 - 17:13

to sie usmialem, "pewna firma lansuje to jako standard" kolego, np w Japonii kazdy telefon ma emaile i nikt nie wie co to jest sms,mms mms jest poprostu kiepski - ograniczenia co do wielkosci zdjec, co do ich ilosci, itd itd email to poprostu email, mozna odebrac na telefonie na komputerze nie ma zabawy w jakies bramki i inne bzdury, wyslac komus z komorki na komorke email na drugi koniec swiata tez nie jest problemem, natomiast sms i mms miedzynarodowy -- powodzenia sms i mms odejda do lamusa tak szybko jak wszystkie telefony zaczna wspierac emaile

#581 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 20 marca 2009 - 19:16

W dobie maili? Dobre, ale się uśmiałem. Pierwszego maila wysłano w 1971 roku. MMS to o wiele nowsza technologia niż e-mail. wiadomość MMS potrafi odczytać prawie każdy współczesny telefon komórkowy, nawet modele mające kilka lat. Obsługę kont e-mail wprowadzono w komórkach stosunkowo niedawno, a to że pewna firma lansuje to jako standard, to niczego nie zmienia. Ja wolę zdjęcie przesłać na drugi telefon MMS-em niż mailem, bo to bardziej intuicyjne i niezależne od modelu telefonu ani posiadania konta pocztowego.

OK miałem na myśli że maile mają bardziej zaawansowane opcje, i można praktycznie w nich umieścić co się chce. No i oczywiście zgadzam się z kolegą evilboy

#582 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marca 2009 - 20:10

a teraz nagle wszyscy

Nie wszyscy.

#583 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 20 marca 2009 - 20:34

Rozszerzenie funkcjonalności to dobry znak. A ugięcie się pod presją użytkowników i prasy oznacza, że naprawdę możemy coś wywalczyć!

#584 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 20 marca 2009 - 20:44

Orientuj sie ktos, czy po downgradzie iPhone3G z softu 3.0 do 2.2.1 (lub innego wczesniejszego), po ponownym zjailbreakowaniu i zainstalowaniu yellowsn0w, simlock zniknie? .. bo wersji basebandu raczej nie cofnę?

#585 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 20 marca 2009 - 20:49

Nie zniknie i nie cofniesz basebandu. YS nie będzie działał.

#586 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 20 marca 2009 - 20:52

Nie zniknie i nie cofniesz basebandu. YS nie będzie działał.

OK, rzeczywiscie sam Dev-Team o tym mowi, wlasnie doczytalem..

A to nie bede beta 3.0 ryzykowal narazie. Licze na to, ze jailbreak zostanie udostepniony szybciej niz przed premiera finalnej wersji, choc to tez nie jest do konca pewne.

#587 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 marca 2009 - 00:41

Ech... Wgrywasz tak samo jak kazdy inny plik *.ipsw . alt(mac) / shift(pc) + restore / update -> w iTunes. Zakladam, ze Twoj iPhone jest dopisany do listy urzadzen testujacych u jakiegos developera.

#588 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 marca 2009 - 08:26

Pewnie nie jest dopisany ale zawsze daj ie jest zInstalowac sobie coś nowego co jest dostępne tylko dla developerów i potem zadawać pytania wiecie może co z downgradem :)

#589 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 21 marca 2009 - 18:37

ialek ty juz nie kombinuj, jesli twoj telefon NIE JEST ZAREJESTROWANY w programie developerskim to nie ma mozliwosci zebys to zainstalowal

#590 iAlek

iAlek
  • 10 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 marca 2009 - 18:48

czemu?? a jak z odlaczony mnetem bede instalowall?? to tez sie zblokuje?

#591 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 marca 2009 - 19:50

Z instalacja nie bedzie problemu. Ale pomysl, zeby moc uzywac funkcji telefonu, iPhone aktywuje sie _przez Internet_. Wiec jesli odetniesz Internet... Ta metoda jest (dobra) dla iPoda Touch, chociaz i za to glowy nie dam.

#592 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2009 - 20:34

ale z was sa eugeniusze "bo w japoni to jest standard" ty stary ...to sie tam przeprowadz!!...a my zyjemy w Polsce gdzie mail w telefonie to nie jest zaden standard ok? fakt sporo telefonow nawet starszych (np moja ulubiona n6280) ma maila ale bez zalacznikow;]... po co wogole dyskusja brak mmsow w iphonie mozna nazwac tylko mianem "uposledzenia" nawet apple to zauwazylo...wy nie...ale spokojnie ...jobs na jakims keynocie powie wam jak cudowne/elastyczne sa mmsy...i wam sie odmieni... nie potraficie nawet przyznac otwarcie ze cos jest wada... naprawde zaczyna mi sie juz kreaowac niezbyt ciekawy obraz klienta apple-.-

#593 iAlek

iAlek
  • 10 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 marca 2009 - 10:22

to z odlaczonym netem nic nie da??

#594 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 22 marca 2009 - 10:49

iAlek a tak w ogóle po co Ci ta beta? Będziesz na nią programował, zgłaszał błędy developerom? Czy tylko chwalił się przed kolegami? Wracając do sprawy emaili i mms. Jak już wspomniano to jest Polska a nie Japonia, tu kawy nie parzą androidy Sony. Email w telefonie to nadal nie jest standard, są telefony które wspierają tę usługę od kilku(nastu) lat i jakoś się to nie chce przyjąć ani spopularyzować. Który operator tak naprawdę to reklamuje? Poza segmentem biznesowym - żaden, a i w biznesowych ofertach dostęp do konta e-mail reklamowany jest jako objawienie, cud, super technologia przyszłości, dzięki której Twoja firma potroi swoje zyski. Blackberry jakoś się u nas nie przyjęło, choć oferują usługi e-mail od bardzo dawna. Wyglądam za okno i jakoś mi to Tokio nie przypomina więc może zejdźmy na ziemie?

#595 Gi-Zi

Gi-Zi
  • 151 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 marca 2009 - 10:55

to z odlaczonym netem nic nie da??

Sprawdz i pochwal się co wyszło... ale podobno masz konto za 299$, wiec w czy problem...;-)

#596 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 22 marca 2009 - 11:14

@iAlek zastanów się czy warto ryzykować i potem mieć problemy. Myślę że nikt poważny nie będzie się bawił w takie eksperymenty. Co jeśli się zapomnisz i podłączysz iPhone z kompem przy włączonym necie? Będzie płacz. Jeśli chcesz znaleźć odpowiedź mimo to, google Twoim przyjacielem. Nie przyszło Ci do głowy że to co chcesz zrobić jest nielegalne?

#597 wilu21

wilu21
  • 19 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 22 marca 2009 - 11:26

heh jaki madry juz pisalem ze klamalem troszke bo nie wiedzialem czy mnie zaakceptujecie :( a wracajac do tematu to da z tym netem czy nie?? bo jak np. zrobie z odlaczonym netem i nie bedzie dzialal to co wtedy?

Widać że masz problemy ze sobą jak walisz tekstami o akceptacji dzieciaku.
Czekam aż założysz temat że coś Ci nie poszło tak z softem i zwaliłeś swojego iPhona,denerwują mnie takie dzieciaki które za wszelką cenę i nie ważąc na konsekwencję muszą mieć coś jako pierwsi - nie wiedząc nawet o co chodzi.
Sorry za ten wywód,wiem ze często się nie wypowiadam ale patrząc na kazdy jego post robi mi się nie dobrze :rolleyes:

#598 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 22 marca 2009 - 14:02

iAlek, skończ temat, bo to zaczyna być żałosne i podpada pod regulamin. Jeśli nie jesteś deweloperem nie masz prawa zainstalować tego softu. Koniec kropka, kolejne posty na ten temat skończą się*ostrzeżeniem lub banem.

#599 iAlek

iAlek
  • 10 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 marca 2009 - 14:38

ok juz nic nie mowie a tak pozatym to udalo sie zainstalowac:D i ten soft to nie jest tak jak sie spodziewalem moze ze to beta?:( mam nadzieje ze w finalnej wersji bedzie wszystko dobrze pozdrawiam

#600 gucio1771

gucio1771
  • 1 postów
  • SkądPoznan

Napisano 22 marca 2009 - 14:55

nike+ nie wiem czy juz nie bylo bo nie moglem w ost tygodniu sledzic jak ten post sie rozwijal wiec licze na wyrozumialosc jesli moja wypowiedz sie powtorzyla. mam nadzieje ze iphone z 3.0 bedzie obslugiwal wkoncu nike+ skoro obsluguje akcesoria do mierzenia cisniena itd to z sensorem nike tez da rade

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych