Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Soft 3.0 - 17 marzec 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#26 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 12 marca 2009 - 19:46

Davvido też dzisiaj właśnie tak myślałem, synchronizacja przez Wi-Fi byłaby wieelkim udogodnieniem, nie trzeba by było ganiać po domu od ładowarki do kompa, ale z tym wiąże się jeszcze modyfikacja iTunes chyba... Ale racja... złamany iphone ma już wszystko co powinien mieć, jeszcze tylko brakuje nawigacji z prawdziwego zdarzenia z mapami wektorowymi, ale to już na apple nie ma co liczyć

#27 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 19:47

Jak dla mnie apple coś kręci, skoro niedawno iPhone OS 2 był taki super że same ochy i achy to po jaką cholerę już pracują nad iPhone OS 3, no chyba że ten iPhone OS 3 jest zrobiony całkowicie od podstaw i nie ma nic wspólnego z 2.0 to oki a jeżeli jest to taka różnica jak pomiędzy 1.1.5 a 2.0 (czyli tylko obsługa aplikacji firm trzecich) to mogło to być 1.2 a nie żadne 2.0, zaś pewnie dadzą jeden bajer więcej który będzie się sypał i wszyscy będą chodzili zachwyceni bo apple ... dało dupy po raz kolejny.

Mam to gdzieś, mam gdzieś apple. Zamiast maca następny będzie PC, a zamiast iPhone następny będzie Google G1, i mam gdzieś ich ciągłe nowości. Nie potrafią zrobić porządnie jednego to ciągle wypychają nowe wersje, które są tak samo do dupy jak każda wcześniejsza, sorry apple.

To wszystko jest zamierzanone, powoli dodaja jakas rzecz, zeby wiecej telefonow sprzedac. A tak to ten co kupil iPhona 2G, przesiadl sie pozniej na 3G itd. Kazdy sie jara sie wypuszczaja co pol roku, czy dodaja nowa rzecz. I o to tu chodzi. Robic na nas jak najwiecej kasy. Mogli by przeciez dac juz wszystko na poczatku, bluetooth, pozioma klawe itd. :) ale po co jak mozna to rozciagnac w czasie i zrobic 10x wiecej kasy na tym =]

#28 dekkiel

dekkiel
  • 209 postów

Napisano 12 marca 2009 - 19:52

Ja już mam wszystko co w se, noki, szajsungu i motorolli.... dzięki cydi... brakuje mi tylko gps... chociaz używam rzadziej niż mmsa xDD i do tego mam jeszcze coś czego niema żaden inny producent... multitouch i genialny, prosty w obsłudze system... ale i tak jak 3.0 nie winiesie nic nowego to go sprzedam... :(

#29 ryssiek

ryssiek
  • 146 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 12 marca 2009 - 19:53

dodadzą kilka pierdółek wypuszczą nowy soft a wszystko po to żeby zablokować jb ;)

#30 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 12 marca 2009 - 19:55

dodadzą kilka pierdółek wypuszczą nowy soft a wszystko po to żeby zablokować jb ;)

O tym samym pomyślałem jak zobaczyłem, że idzie nowy soft ;)

#31 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 12 marca 2009 - 20:10

A ja myślę, że tu chodzi o zabezpieczenie aplikacji z AppStore + jakieś tam małe dodatki.

#32 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 marca 2009 - 20:19

A micro$oft to niby co,ciągle coś chrzanią,a ludzie i tak to kupują i puźniej narzekają że się dziadostwo sypie....
Co do Apple,co oni nie dopracowali,w większości rozwiązuje Cydia

A czy ktoś tu wspomina o MS? Ale wiadomo, że jak się nie ma nic do powiedzenia to trzeba chociaż na MS coś złego napisać, tak żeby być fajniejszym. Liczcie, że 3.0 przyniesie Wam w pełni funkcjonalny BT, nawigację GPS i MMS-y... Prędzej Was sprowadzą na ziemię blokując to co macie już z Cydii.

#33 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 12 marca 2009 - 20:24

Krakres09 - napisałem to tylko dla przykładu

#34 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 20:31

Słuchajcie, gdyby to miało być kilka pierdółek + tzw. bug fixes, to byłoby to oprogramowanie 2.3. Wersja 3.0 musi świadczyć o większych zmianach.

#35 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 12 marca 2009 - 20:34

Albo to będzie przedsmak tego co pełną funkcjonalność osiągnie dopiero na nowej wersji iPhone gdzie pokaże swoje pazurki np. Grand Central.

#36 majkel170

majkel170
  • 52 postów

Napisano 12 marca 2009 - 20:37

3.0 Bankowo : będą próbować uniemożliwić jaibreak , pewnie zabezpieczą blutka i parę innych rzeczy , ktoś pytał się czemu apple nie wydało pełnego blutka ?! Oczywiste , Itunes Store by padł :D , zresztą oni myślą zawsze inaczej szkoda ze Iphone czasami mi przypomina Polske w czasach komuny :D

#37 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 12 marca 2009 - 20:47

no ciekawe co dadzą w końcu skuszę się na restore :D

#38 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 marca 2009 - 21:10

Krakres09 - napisałem to tylko dla przykładu

To Ci się przykład nie udał...

#39 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 21:14

3.0 to juz nie piszcie ze nic nie wprowadzi!!
Wg. mnie wiadomo poprawki..ale Apple ma cos czego sie nei spodziewamy(mam nadzieje)
FAjny by było zamiast Dock'a wszystkie programy w CoverFlow
Nawet zrobiłęm projekt
Zobaczymy w Czwartek...
Jak zablokują JB... to i tak pewnie te 90% iPhone PWN3d OWNERÓW go nie ściagnie :D
Mam 2.2 bo:
jest Cydia
Yellowsn0w
iBlueTooth
CYCORDER itp..http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2ugo3nt&s=5

#40 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 21:22

Jailbreak będzie tak czy owak. Nie powinni go blokować, a odebrać ludziom powody do wykonywania go. A że tego nie robią... :rolleyes:

#41 le1t00

le1t00
  • 540 postów
  • SkądPiła

Napisano 12 marca 2009 - 21:32

Jak uda im się zablokować JB(o ile maja to w planach) to stracą bardzo dużo, tyle, że firma może już się nie podnieść i iphone zniknie z rynku bo kto będzie brać telefon wielki z ekranem co mozesz to sobie dwoma palcami popstykać i nic poza tym, no może jakąś gra z app store i ew. jakiś program co nic nie daje. Pewnie poczekamy z tydzień zanim JB zrobią, albo nawet mniej (wyścig o działającą aplikację był i zawsze będzie więc licze na 3 dni max), ale warto :)

#42 JIN5

JIN5
  • 123 postów
  • SkądNamysłów

Napisano 12 marca 2009 - 21:36

Bankowo :

będą próbować uniemożliwić jaibreak , pewnie zabezpieczą blutka i parę innych rzeczy , ktoś pytał się czemu apple nie wydało pełnego blutka ?! Oczywiste , Itunes Store by padł :D , zresztą oni myślą zawsze inaczej szkoda ze Iphone czasami mi przypomina Polske w czasach komuny :D

I co z tego jakby nawet im sie udalo? skoro mega wypasiona Viste zlamali po 4 dniach ;) to tu tego nie zrobia?

#43 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 12 marca 2009 - 21:38

Jak uda im się zablokować JB(o ile maja to w planach) to stracą bardzo dużo, tyle, że firma może już się nie podnieść i iphone zniknie z rynku bo kto będzie brać telefon wielki z ekranem co mozesz to sobie dwoma palcami popstykać i nic poza tym, no może jakąś gra z app store i ew. jakiś program co nic nie daje.
Pewnie poczekamy z tydzień zanim JB zrobią, albo nawet mniej (wyścig o działającą aplikację był i zawsze będzie więc licze na 3 dni max), ale warto :)

Z tego co wiem to nie da się na stałe zablokować Jailbreak'ea zarówno w 3G, jak i w 2G. Kwestia "hardware'owa" (czy jakoś tak?).

#44 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 marca 2009 - 21:40

Ja tam nawet już nie czekam na nowe wersje softu bo i tak pewnie dodadzą nic tak naprawdę nie wnoszącego do softu co może się przydać przeciętnemu użytkownikowi telefonu tylko dodadzą to co wydaje im się że może się przydać a tak w rzeczywistości nie jest. Cały ten jailbreak dla mnie to szkoda zachodu na to i marnowania czasu przy zmianie na nowszy soft tak więc nie mam go. Teraz widzę że wszyscy grzeją się na iBluetooth (bez obrazy) ale tak przeanalizowałem tą aplikacje i stwierdziłem że to jedna wielka kicha oprócz tego że można sobie coś wysłać i co z tego?? jak pliki mp3 nie mogą być odtwarzane w iPodzie tylko potrzeba program firm trzecich, zdjęcia też nie są otwierane przez przeglądarke iPhone tylko przez inną i trzeba instalować dodatkowe programy, tak więc więcej bawienia, kąbinowania niż to wszystko jest warte inna sprawa jakby było to odczytywane przez standardowe aplikacjie iPhone wtedy można by powiedzieć że naprawde bluetooth w telefonie działa w 100%. Poczekam kilka dni, zobacze co przyniesie 3.0 jak nic nadzwyczajnego to sprzedam iPhone 3G i kupie sobie Nokie 8800 Carbon Art ;)

#45 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2009 - 21:48

Na 100% bedzie w pełni działający bluetooth i MMS i pare innych rzeczy. Teraz jest przełom na rynku zwiazany z telefonami i konkurencjia ostro rosnie w sile jesli chodzi o telefony z ekranem dotykowym. Apple bedzie chciało zatrzymac swoich uzytkownikow i zgarnac nowych.

#46 Maruder

Maruder
  • 39 postów

Napisano 12 marca 2009 - 21:53

Tomzik dobrze mówi... A z drugiej strony to przecież*Apple... Oni i tak robią swoje... No nic. Poczekamy, zobaczymy. Ja mam nadzieję na copy&paste i aplikacje działające w tle - to będzie coś jak na Steva.

#47 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 marca 2009 - 21:55

Na 100% bedzie w pełni działający bluetooth i MMS

Jasne... chyba że zmienisz na inny telefon wtedy się zgodze, nasze niedoczekanie zanim Apple te funkcje wprowadzi standardowo do iPhone.

#48 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2009 - 22:00

Mysle szczerze ze bedzie bluetooth ale to troche hu.nia z patatajnią że osoby ktore pare miesiecy kminią program który uruchomi w pełni bletooth a tu darmowy sie pojawi.

#49 Woocash304

Woocash304
  • 35 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2009 - 22:06

no niestety, tak jak mówi GreaTskY, w 100% to można powiedzieć co najwyżej, że obsługi (pełnej) bluetootha nie bedzie, bo jest sprzeczne z zasadami i polityką apple, a dalej po tym padnie itunes store co już by było kompletną katastrofą dla apple. osobiście uważam, że soft 3.0 wniesie kilka poważniejszych udoskonaleń (po cichu liczę na programy w tle), ale i tak jest mała "gra" apple własnie przeciwko ibluetooth, no i oczywiście jak przy każdym updacie coś zmienią, aby jb był trudniejszy do wykonania [a i tak wiemy jak bedzie ;p (prawie) złamali itoucha 2g to 3.0 w iphone tez się uda] czyli znów cała zabawa od nowa, yellowsn0w i ibluetooth do pisania prawie od nowa, ale cóż, jak bedzie czas pokaże, nie pozostaje nam nic jak tylko czekać. pozdro

#50 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 12 marca 2009 - 22:56

hehe, prezentacja będzie 117marcja :D Akurat na moje imieniny :D Ładny prezent..ładny..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych