Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AirLive - WL-5460AP v2

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 marca 2009 - 21:46

Panowie, zakupiłem takie urządzenie, z możliwością zwrotu jakby nie działało, ale jestem zbyt zielony jak to zrobić aby to działało. Generalnie problem jaki mam to zbyt słaby sygnał który dociera do mnie. Nie jestem w stanie go zwiększyć gdyż dociera on z ratusza(danej dzielnicy),w której mieszkam. O tym, że dochodzi ledwo to wiem bo pojawia mi się jedna kreska na 5 możliwych. Ściagam ją wbudowanym aiportem. Zakupiłem zatem urządzenie wymienione w temacie, z nadzieją, że to pomoże: Jak mówiłem nie mam możliwości grzebania w ustawieniach urządzenia nadającego, nie mogę ustawiać żadnych funkcji ip, portów poprostu nic, bo nie jest to moj nadajnik.(ale jest free). Urządzenie: moze pracowac w trybie AP, klient mostek, WDS REpeater, Universal repeater, Wisp, WIsp + repeater, oraz Gateway. No zacznę od tego że nie wiem w jaki tryb to ustawić aby działo. Zacznijmy od najprostszej kwesti czyli podłączam laptopa kablem do urządzenia. do portu Lan. I chce zeby zebrał on te sygnały które do niego docierają z sieci(bezprzewodowej). No i jak to zrobić?... żeby działało.

#2 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 08 marca 2009 - 10:36

Troche szukania w google i mamy bardzo ladne diagramy: tutaj

Skoro sygnal jest slaby moze byc koniecznosc instalacji innej, mocniejszej (a moze nawet i kierunkowej) anteny.

#3 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 marca 2009 - 16:52

Hmm, to nie tak że nie szukałem zanim zapytałem. Poprostu nie rozróżniam za bardzo z tych pojęć, po półtora dnia testowaniu nadal nie wiem jak to poustawiać aby grało. Ustawiłem gryb WISP: czemu taki: Użądzenie łączy się z jakąś siecią która jest niezabepieczona(ale wymaga loginu i hasła wpisywanego poprzez strone), problem z tym ze strona kiedy łącze się poprzez urądzenie w ogole się nie wyświetla, ale jak każe mu wyszukać różne sieci(temu urządzeniu) to znajduje i nie gubi. Bez tego urządzenia sygnał jest zbyt słaby. W tej chwili laptopa połączyłem kablem do urządzenia. Latop ma Ip 192.168.100.100 Maska:255.255.255.0 Urządzenie które zakupiłem 192.168.100.252. I łącze się do niego wpisując 192.168.100.252 w przegladarce. Tam mam do wyboru różne ustawienia: które wybrać nie mam pojecia. Wybrałem WISP. Reboot urządzenia. Odpalam safari, ale żadna strona logowania czyli ta do wpisania loginu i hasła sie nie wyświetla. CZyli nie działa, tak jakbym chciał. P.S. Czy hasło w tego tpu połączeniach powinienem wpisać w ustawieniach WAP?

#4 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 09 marca 2009 - 01:55

Hmm wydaje mi sie ze mozna sprobowac ustawic na Client, a strona z pytaniem o login/haslo powinna sie otworzyc przy pierwszej probie otwarcia jakiejkolwiek strony . Jesli nie tedy droga to sprobuj ustawic jako universal repeater i powinno wzmocnic sygnal na tyle zeby dobrze dzialalo bezprzewodowo.

#5 L_Artur

L_Artur
  • 5 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 09:14

Panowie, mam ten sam problem.

Nadajnik osiedlowy i próba wzmocnienia sygnału przez WL-5460AP.

Problem mam taki, że nie mogę go przestawić na tryb WISP + repeater. Pasek postępu dochodzi do końca i to na tyle.

Zwróciłem do sprzedawcy, ten odesłał i twierdzi, że jemu udało się zmienić tryb pracy, zasugerował mi wyłączenie Pop-up windows, zrobiłem to ale nadal nie mogę przestawić trybu pracy...

Artur

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 369 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 17:46

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych