Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AirLive - WL-5460AP v2

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 March 2009 - 21:46

Panowie, zakupiłem takie urządzenie, z możliwością zwrotu jakby nie działało, ale jestem zbyt zielony jak to zrobić aby to działało. Generalnie problem jaki mam to zbyt słaby sygnał który dociera do mnie. Nie jestem w stanie go zwiększyć gdyż dociera on z ratusza(danej dzielnicy),w której mieszkam. O tym, że dochodzi ledwo to wiem bo pojawia mi się jedna kreska na 5 możliwych. Ściagam ją wbudowanym aiportem. Zakupiłem zatem urządzenie wymienione w temacie, z nadzieją, że to pomoże: Jak mówiłem nie mam możliwości grzebania w ustawieniach urządzenia nadającego, nie mogę ustawiać żadnych funkcji ip, portów poprostu nic, bo nie jest to moj nadajnik.(ale jest free). Urządzenie: moze pracowac w trybie AP, klient mostek, WDS REpeater, Universal repeater, Wisp, WIsp + repeater, oraz Gateway. No zacznę od tego że nie wiem w jaki tryb to ustawić aby działo. Zacznijmy od najprostszej kwesti czyli podłączam laptopa kablem do urządzenia. do portu Lan. I chce zeby zebrał on te sygnały które do niego docierają z sieci(bezprzewodowej). No i jak to zrobić?... żeby działało.

#2 Redviking

Redviking
  • 583 posts

Posted 08 March 2009 - 10:36

Troche szukania w google i mamy bardzo ladne diagramy: tutaj

Skoro sygnal jest slaby moze byc koniecznosc instalacji innej, mocniejszej (a moze nawet i kierunkowej) anteny.

#3 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 March 2009 - 16:52

Hmm, to nie tak że nie szukałem zanim zapytałem. Poprostu nie rozróżniam za bardzo z tych pojęć, po półtora dnia testowaniu nadal nie wiem jak to poustawiać aby grało. Ustawiłem gryb WISP: czemu taki: Użądzenie łączy się z jakąś siecią która jest niezabepieczona(ale wymaga loginu i hasła wpisywanego poprzez strone), problem z tym ze strona kiedy łącze się poprzez urądzenie w ogole się nie wyświetla, ale jak każe mu wyszukać różne sieci(temu urządzeniu) to znajduje i nie gubi. Bez tego urządzenia sygnał jest zbyt słaby. W tej chwili laptopa połączyłem kablem do urządzenia. Latop ma Ip 192.168.100.100 Maska:255.255.255.0 Urządzenie które zakupiłem 192.168.100.252. I łącze się do niego wpisując 192.168.100.252 w przegladarce. Tam mam do wyboru różne ustawienia: które wybrać nie mam pojecia. Wybrałem WISP. Reboot urządzenia. Odpalam safari, ale żadna strona logowania czyli ta do wpisania loginu i hasła sie nie wyświetla. CZyli nie działa, tak jakbym chciał. P.S. Czy hasło w tego tpu połączeniach powinienem wpisać w ustawieniach WAP?

#4 Redviking

Redviking
  • 583 posts

Posted 09 March 2009 - 01:55

Hmm wydaje mi sie ze mozna sprobowac ustawic na Client, a strona z pytaniem o login/haslo powinna sie otworzyc przy pierwszej probie otwarcia jakiejkolwiek strony . Jesli nie tedy droga to sprobuj ustawic jako universal repeater i powinno wzmocnic sygnal na tyle zeby dobrze dzialalo bezprzewodowo.

#5 L_Artur

L_Artur
  • 5 posts

Posted 06 January 2015 - 09:14

Panowie, mam ten sam problem.

Nadajnik osiedlowy i próba wzmocnienia sygnału przez WL-5460AP.

Problem mam taki, że nie mogę go przestawić na tryb WISP + repeater. Pasek postępu dochodzi do końca i to na tyle.

Zwróciłem do sprzedawcy, ten odesłał i twierdzi, że jemu udało się zmienić tryb pracy, zasugerował mi wyłączenie Pop-up windows, zrobiłem to ale nadal nie mogę przestawić trybu pracy...

Artur

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24369 posts

Posted 07 January 2015 - 17:46

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users