Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tablet Pentagramu pod Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2009 - 09:41

Właśnie o to chodzi, że mam pewność, że tak jest skoro tak napisali. Nie wiem czy wiesz co to Platige, A co do siedzenia z nimi w pokoju- każdy ich zna i jakby "siedzi z nimi w pokoju" na max 3d. Jakbym nie wiedział czy nie jest tak jak mówisz nie dawałbym linku, mam swoje lata, znam trochę branżę i nie zachyłystuję się z byle powodu

#27 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 marca 2009 - 09:46

Nie wiem czy wiesz co to Platige

Tata papieża? Czy siostry Teresy z Kalkuty?

#28 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2009 - 09:50

Tata papieża? Czy siostry Teresy z Kalkuty?

ło jesu- na takim poziomie miałem nadzieję nie prowadzić tutaj dyskusji.

#29 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 marca 2009 - 09:55

Ok, ok... zmierzam tylko do tego, że w obecnych czasach można napisać wszystko, a internet przyjmuje każdą wypowiedź. Recenzji może być mnóstwo. Wybór i tak należy do użytkownika, a takie artykuły mogą być jednie POMOCNE, a nie wyznaczać co jest dobre, a co złe. EOT z mojej strony.

#30 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2009 - 09:57

A ja zmierzam do tego, że Ci kolesie nie mogą sobie pozwolić na napisanie "promocyjnej recenzji", firmują je swoim nazwiskiem i to nie byle jakim. Ale owszem recenzja ma być tylko pomocna

---- Dodano 26-03-2009 o godzinie 10:06 ----
PS. Recenzje na max3d są pisane przez nich przez wzgląd na userów tego serwisu i dla nich aby wiedzieli właśnie czego faktycznie mogą się spodziewać. Nie zajmują isę recenzjami " na co dzień" jak nie wiem- komputer swiat- tylko robią olbrzymie międzynarodowe produkcje uznane na całym Świecie. Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jednak nie wiesz o kim mówisz i kogo oceniasz- troszkę kiszka:)

#31 Azakiel

Azakiel
  • 3 postów

Napisano 28 marca 2009 - 07:53

Przez jakis rok uzywałem tabletu Pentagram zarówno na Mac-u jak i na Pececie i bardzo odradzam, sterowniki (w obu wersjach) są niestabilne, sam sprzęt też, kursor rwie przy poruszaniu i potrafi się teleportować, test z linijką i z płytą CD pokazuje jak niedokładne są odwzorowania ruchów ręki.

Porównanie Pentagrama do WACOMA jest pozbawione sensu, to jak próbować wystawić malucha do wyscigu F1 obok np MacLarena. Ten pierwszy to urządzenie bardzo amatorskie.

I jeszcze jedna kwestia, z tego co wiem to Pentagramy (przynajmiej te starsze modele) to klony AIPTEKA, po prostu to samo tylko z innym logo, wystarczy wpisać w google>grafika słowa AIPTEK TABLET i zobaczycie dokładnie to samo co oferował Pentagram. Ja najnowszych sterowników szukałem zawsze na stronach AIPTEKA (a nie Pentagramu bo ten był zawsze do tyłu z wersjami).

Po przeczytaniu tej recenzji:

[url=http://www.max3d.pl/article.php?id=158]Tablet Pentagram Virtuoso[/url]

widzę że Pentagram w końcu przemyslał kwestię konstrukcji poprzednich modeli i zmienił technologię. Nowy model podobno można już nazwać tabletem :-D , zainteresowanych zapraszam do lektury recki z powyższego linka. Opcjonalnie mozna się rozejrzeć za jakims tańszym WACOMEM (cenowo wypadają podobnie do tego Virtuoso)

P.S. Osobiscie kupiłem WACOMA (Intuos III-A4) , drogi był skurczybyk ale było warto.

#32 Alf_VIP

Alf_VIP
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 28 marca 2009 - 08:47

Po przykrych doświadczeniach z Aiptek'iem, Pentagramem i pozostałymi klonami tych firm - zdecydowałem się na zakup tabletu firmy WACOM. Gdybym zrobił to na samym początku, nie zmarnowałbym czasu, pieniędzy i zdrowia. Wydana większa kwota na lepszy sprzęt zagwarantuje nam spokojną i komfortową pracę bez tracenia czasu na poszukiwania sterowników, konfiguracji, eksperymentach i nabieraniu doświadczenia w obsłudze nowego urządzenia. Od kilku więc lat cieszę się i pracuję na sprzęcie, który okazał się najlepszym już od samym początku jego użytkowania. Wydałem wtedy więcej kasy na WACOM'a, ale nie żałuję. Gdybym miał ponownie stanąć przed wyborem, który tablet wybrać na pewno nie zastanawiałbym się wogóle nad firmą tylko nad modelem. Gorąco polecam tablety WACOM'a.

#33 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2009 - 13:40

Faktycznie Pentagramy to była zawsze raczej proteza i to niezręczna tabletu. Jednak na początek nowy pentagram szczególnie dla osób które mogą zwyczajnie nie mieć kasy na Wacoma może wystarczyć. Powtarzam -MODEL Z RECENZJI. Polecam wątek o nowym Wacomie którego parę osób już ma na tamtym forum. Tomek

#34 kogut

kogut
  • 41 postów
  • SkądKomorów

Napisano 19 stycznia 2010 - 20:04

No cóż. Od kilku godzin jestem posiadaczem nowego tabletu Pentagram Virtuoso. Sam tablet robi całkiem przyzwoite wrażenie estetyczne. Niestety. Płytka, która była w zestawie jest nieczytelna dla Maca. Po ściągnięciu driverów ze strony producenta i po ich zainstalowaniu okazuje się, że nie można otworzyć programu konfiguracyjnego. Zamiast programu wyskakuje komunikat, że program nieoczekiwanie zakończył pracę. Dodam, że instalację przeprowadziłem na Snow Leopardzie. Wygląda więc na to, że mam nowiutki tablet firmy Pentagram, którego nie mogę skonfigurować :(

---- Dodano 19-01-2010 o godzinie 20:09 ----
Hmmm. Dziwna sprawa. Windows też nie może otworzyć płytki producenta :(

#35 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2010 - 21:50

Czyli pentagram trzyma "poziom", nie miałem styczności z tymi tabletami od lat ale jak widzę nic się nie zmieniło. Lata temu miałem tę nieprzyjemność i zaryzykowałem zakup jednego, potem drugiego tabletu pentagrama i oba wylądowały w koszu, pierwszy po paru miesiącach drugi po paru dniach, potem w pracy miałem styczność z jednym który działał tylko z myszą, tragedia. Starego wacoma a4 mam od ponad ośmiu lat i zmieniam tylko komputery, po drodze 2 groźne upadki i 3 przeprowadzki, a ten nadal działa jak nowy. Nie wiem jak jest z nowymi wacomami ale jeśli są tak dobre jak stare (białe) intuosy to warto więcej zapłacić, bo to sprzęt na lata. Podsumowując, stary jestem ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych