Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari 4 Beta już dostępne!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#251 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 09 maja 2009 - 13:02

Coś wiadomo kiedy wyjdzie full?

#252 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 maja 2009 - 13:11

nie

#253 Mefi

Mefi
  • 9 postów

Napisano 12 maja 2009 - 19:27

Witam :) więc tak Co do paska ładowania to fakt trochę myli ta strzałka ( mogli by zostawić tak jak było lub ulepszyć to co było a nie zmieniać ) - wiem można sobie przywrócić pasek ładowania ale na windzie 7 nie działa to :( - zakładki hmm mogli by zrobić przewijanie zakładek scrolem myszy a nie ctrl+tab ( po naciśnięciu tej kombinacji mogło by się pojawiać okienko z zakładkami a nie tak jak teraz jest tza nasikać aż dojdzie sie do danej zakładki a tak by było raz nacisnąć a potem wybrać zakładkę z okienka :) ) - co do samej przeglądarki to bardzo ładnie się prezentuję choć mogli by zrobić opcje wyboru skina - martwi mnie użycie procesorów i jedzenie pamięci :( 5zakładek a tu ponad 200+mb i 45-51%cpu - dodam ze na xp mods ( w7 rc 7100 ) i na nim zainstalowane safari 4 je bardzo mało 10 zakładek a tu nie przekracza 20%cpu i 50+mb wie ktoś z was jak odczepić plus z paska adresu tak żeby można było go dać np jako oddzielną ikonkę - Mam pytanie wie ktoś z was może jak zmienić wyszukiwarkę google.com na pl i jeszcze takie drobne pytanie do czego jest bonjour

#254 mac_ya

mac_ya
  • 178 postów
  • SkądJelenia Góra/KRK

Napisano 08 czerwca 2009 - 20:55

Witam, po aktualizacji safari 4 beta do safari 4.0 znikł niebieski pasek ładowania się*strony w polu z adresem strony, a wpisywanie do terminala komend, mających go przywrócić (tak jak przywracały w becie) nic nie pomaga. Ktoś wie jak przywrócić pasek postępu?

#255 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 08 czerwca 2009 - 21:58

Witam, Czy u Was także po zainstalowaniu wersji finalnej Safari 4.0 nie ładuje obrazków na większości stron (w tym przede wszustkim obrazki na aukcjach Allegro), a przekierowania stron nie działają tak jak trzeba (po zalogowaniu na forum itd.) ? pozdrawiam

#256 radeksoftdj

radeksoftdj
  • 563 postów
  • SkądKrzeczowice

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:07

Safari 4 działa i wygląda wyśmienicie:) Wszystko co chciałem zostało poprawione, i ta prędkość...:)))

#257 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:21

Obrazki mam, ale nie ma zakładek na górze... :-(

#258 InSiDe

InSiDe
  • 115 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:23

No właśnie, mi też brakuje zakładek na górze i też nie działają stare terminalowe hacki.

A przy okazji, czy Wy nie macie problemu z plikami cookie? Mi tak w becie jak i w stabilnej wersji cały czas wywala np. spersonalizowaną stronę portalu Program tv 100 stacji - Program tv.pl aktualny program TV (programu telewizyjnego). Pojawia się komunikat, że plik cookie właśnie jest za długi i strona nie może zostać wyświetlona (błąd 400 - bad request). Oczywiście po skasowaniu tychże, wszystko wraca do normy... tylko co mi po programie tv jeśli nie mogę go sobie dostosować :]

#259 qubu

qubu
  • 143 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:26

:( i nie ma zakładek na górze.

#260 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:28

raz narzekają, że są na górze raz, że znowu na dole i bądź tu mądry

#261 qubu

qubu
  • 143 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:52

Zabierają coś co się podobało to narzekają. Zawsze ktoś będzie niezadowolony (tym razem ja). Twoim zdaniem powinniśmy się cieszyć, że już ich nie ma?

#262 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 08 czerwca 2009 - 22:59

brak zakladek na gorze i brak mozliwosci zamykania kart srodkowym klawiszem myszki troche psuje moje wrazenia na temat Safari 4 full... mam nadzieje ze ktos znajdzie sposob na powrot do ustawien z bety a jak nie to bede kombinowal zeby zainstalowac bete z powrotem, o ile wogole jest taka mozliwosc

#263 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 08 czerwca 2009 - 23:07

ja używam klawy głównie więc takie bzdety w safari nie są mi potrzebne taby na górze to był niezły pomysl

#264 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 08 czerwca 2009 - 23:11

ok, na zamykanie kart srodkowym klikiem juz mam sposob ale te karty wolalbym jednak na gorze, chociaz przezyje tak jak sa teraz w sumie;) najwazniejszy byl dla mnie middle click

#265 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 09 czerwca 2009 - 07:14

Jasne, że górne zakładki to nie najważniejsza rzecz w przeglądarkowym świecie, ale w życiu bardzo dużą rolę odgrywają dodatki, przyprawy, szczegóły i smaczki ;) Te zakładki po pierwsze wyglądały super, po drugie zwiększały powierzchnię przeznaczoną na zawartość strony (mam MB 13.3 więc każde 5mm robi mi różnicę). Oczywiście Safari lubię też za inne rzeczy, ale górne zakładki były TAKŻE super pomysłem ;)

#266 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 czerwca 2009 - 08:19

Mi jednak będzie brakować tych zakładek, bo bardzo często z nich korzystałem...

#267 Mariomen

Mariomen
  • 16 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 00:14

Mnie się wszystko podoba. Oprócz tylko jednej , jedynej rzeczy. Otóż gdy miałem Firefoxa praktycznie nie zależnie jaką wersje. Gdy obniżałem strone za pomocą scrolla lub paska po prawo. Wszystko schodzi płynnie. W Safari to "zacina". Nie chodzi o to że mam kompa słabego (Windows XP) Ale wydaję mi się że to leży po stronie Safari. Poprostu nie jest płynne przechodzenie strony niżej tylko takie szorstkie , trudno to ująć. Może ktoś mnie rozumie i jest w stanie pomóć ?

#268 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 10 czerwca 2009 - 08:12

Nie stwierdziłem tego problemu...Przewijam strony z różną zawartością, nie tylko tekst i jest OK.

#269 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 czerwca 2009 - 08:44

chodzi zapewne o to, że w Fx płynne przewijanie jest płynniejsze niż w safari (w inny sposób jest rozumiane) raczej się tego nie zmieni

#270 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 10 czerwca 2009 - 09:31

Mi jednak będzie brakować tych zakładek, bo bardzo często z nich korzystałem...

Nie pojmuję*- ja mam zakładki na górze
Safari Version 4 Public Beta (5528.17)
hmm?

#271 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 09:56

hmm?

no to wlasnie chyba dlatego. finalna wersja to 4.0 (5530.17)
blog.fotogenia.info Safari 4 - lepsze wrogiem dobrego

#272 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 10 czerwca 2009 - 09:58

Rozumiem.. nie wiedzialem, ze update wyszedl... w kazdym razie, jak zakladek nie ma na gorze - nie updajtuje ;)

#273 Mariomen

Mariomen
  • 16 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 12:10

A moglibyście mi powiedzieć jeszcze jedną ostatnią prawdopodobnie rzecz ? Chodzi mi konkretnie o to że przyzwyczaiłem się do Firefoxa i obecna wersja Safari 4.0 akurat mi przypadła do gustu i staram się ją tak ustawić do potrzeb jakich mam. Wszystko jest wporządku ale na Firefoxie korzystałem z skryptów za pomocą programu - Greasemonkey. Mam Windowsa - Nie Mac'a. Potrzebuję żeby zainstalować kilka skryptów ponieważ one odrobinę ułatwią mi życie.

#274 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 18:15

hmm?

Ja nie miałem, potem przez pewien czas miałem mały plusik do otwierania kart i... teraz znowu go nie mam ?! Co jest :confused:

Dodatkowo nie mam paska na dole, który informował ile danych wczytało. Nie wiem dlaczego program mi się sam zmienia, skoro nic nie grzebałem w ustawieniach...

No nie... kolejna rzecz. Podczas włączania jakieś strony ( sposobem prawy guzik otwórz w nowej karcie ) przełącza mnie na tą nową kartę...

#275 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2009 - 09:56

plusik do otwierania kart i... teraz znowu go nie mam ?!

to raczej nie problem - cmd+T

co do reszty zgoda trochę sie pozmieniało, mi najbardziej brakuje zakładek na górnym pasku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych