to niech kupuja nowe. nie da sie miec ciastka i jednoczesnie go zjesc. chce nowe, za 5zl i na wczoraj to jest po prostu dziecieca naiwnosc.
Nie o tym pisałem, tylko o wyrobie czekolado podobnym od Apple sprzedawanym za wysoką cene.
nie ma takich produktow - to co jest to proby obejscia prawa i systemu. pisalem wielokrotnie ze jak ktos sobie robi hakintosza na wlasny uzytek jego wola - nikt mu nie powinien przeszkadzac - ale robienie z tego biznesu to zwykla nieucziwosc.
Jakkolwiek byś tego nie nazwał jak widać jest tego coraz więcej.
A ci co mają zainstalowany OSX na swoim PC, robią to na własny użytek, a nie po to, żeby się komuś przypodobać.
... Nalezy wiec przewidywac, ze zywotnosc sprzetu jest okreslona wlasnie na minimum 3 lata...
Ja obserwuje zgony białych Macbooków już po roku, Moim znajomym ostatnio padły 3 sztuki G5.
więc po co pchać się w stary sprzęt?
W wiekszosci komputerow Apple sa dwa rdzenie. 8 jest jedynie w Macu Pro, ktory nie jest komputerem dla przecietnego zjadacza chleba.
Wiem, że oprócz Maca Pro Apple robi przeciętne komputery, ale nie każdy potrzebuje 8 rdzeni. Ja wole mieć 2 wydajne rdzenie i funkcjonalność, którą daje komputer stacjonarny.
Na tyle skutecznie, ze udzial w rynku firmy z Cupertino STALE WZRASTA.
Ostatnio zaobserwowałem spadek. :roll:
Uzytkownicy hackintoshy to uzytkownicy torrentow. Ta grupa istaniala, istnieje i bedzie istniala. Problem z nimi dotyczy w rownym stopniu uzytkownikow pirackich kopii Windows, ktorzy uzywaja podobnego argumentu: gdyby MS dalo lepszy produkt, nie musieliby sciagac systemu z sieci lub wolimy zainwestowac w podzespoly, system powinien byc za darmo i takie tam bzdury, ktorych pelno czyta sie slyszy na lewo i prawo.
Problem jest w rownym stopniu wyimaginowany. Problematyczna jakosc windows - fru na torrenty po windows; problematyczna jakosc Apple- fru na torrenty po osx.
I tu się mylisz!
Ludzie kupują OSX, bo chcą w ten sposób pokryć część kosztów związanych z jego produkcją.
Nikt nie chce płacić, za coś, czego nie będzie w stanie swobodnie używać.
Po co mam kupować iMaca, a nie korzystać z jego kiepskiej matrycy i słabej wydajności.
Dlaczego mam kupić MBP Unibody, patrzeć na lustrzane odbicie w dodatku jestem zmuszony dokupować kontroler Firewire, bo ten na pokładzie jest podrzędnej jakości?