Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple?
Napisano 24 lutego 2009 - 19:52
Napisano 24 lutego 2009 - 19:55
Napisano 24 lutego 2009 - 19:57
ihow: LOL, jaki upgrade? wersja BOX to nie jest upgrade, zrozumiesz to kiedyś czy nie?
oczywiscie ze jest blog.fotogenia.info Razem czy osobno?
Napisano 24 lutego 2009 - 20:01
Napisano 24 lutego 2009 - 20:07
oczywiscie ze jest blog.fotogenia.info Razem czy osobno?
Aha, i mam się z tym zgodzić bo wielki Bartosz, wyrocznia polskiej blogosfery apple tak pisze? wolne żarty
Już ostatecznie EOT.
Napisano 24 lutego 2009 - 20:20
Aha, i mam się z tym zgodzić bo wielki Bartosz, wyrocznia polskiej blogosfery apple tak pisze? wolne żarty
.
Nie wiem, czy faktycznie jest to upgrade - jednak argumentacja jest logiczna:)
Napisano 24 lutego 2009 - 20:21
dziekuje za te laskawe tytuly ale troche przesadzasz. po pierwsze to niegrzeczne, po drugie nie ma znaczenia kto to mowi ale co mowi. tak wiec skup sie lepiej na faktach - skoro wszystkiem maki sa sprzedawne z systemem to kazda nastepna wersja jest aktualizacja. obojetnie czy jest opakowana w pudelko, plastikowa okladke czy w papierek.
Już ostatecznie EOT.
i z pozytkiem dla watku
Napisano 24 lutego 2009 - 20:43
Napisano 24 lutego 2009 - 22:25
Dobrze że zauważyłeś ten problem - dzięki temu ja też się przyjrzałem i 50% ludzi głosujących na TAK nie ma komputera Mac tylko PC ! Maja za to iPchone i ipody (część). Nie ma się więc co dziwić, że chcą mieć tanim kosztem dobry system na PC. Jak będzie zgoda na pisanie o hacintoszach za chwile będzie zalew pytań o najlepsze karty graficzne i inne pierdoły do PC.Zauważyliście taką tendencję, że najwięcej sprzeciwów jest ze strony użytkowników z ilością postów 1-20? Ktoś ma na MA staż tygodnia i ilość 3 postów, a uważa, że temat OS X na PC zniszczy forum - ludzie co to ma znaczyć?
Przepraszam, ale to jest forum o komputerach Apple a nie PC - PC-ciarze won na odpowiednie dla Was forum !
Napisano 24 lutego 2009 - 22:34
Napisano 24 lutego 2009 - 22:37
Napisano 24 lutego 2009 - 22:38
Dobrze że zauważyłeś ten problem - dzięki temu ja też się przyjrzałem i 50% ludzi głosujących na TAK nie ma komputera Mac tylko PC ! Maja za to iPchone i ipody (część). Nie ma się więc co dziwić, że chcą mieć tanim kosztem dobry system na PC. Jak będzie zgoda na pisanie o hacintoszach za chwile będzie zalew pytań o najlepsze karty graficzne i inne pierdoły do PC.
Przepraszam, ale to jest forum o komputerach Apple a nie PC - PC-ciarze won na odpowiednie dla Was forum !
oj, wydaje mi się, że sobie zagrabiłeś na dzień dobry i wielu userów...
Nie ma się więc co dziwić, że chcą mieć tanim kosztem dobry system na PC.
ale za to z drugiej strony jestem niezmiernie szczęśliwy, gdyż potwierdziła mi się moja wczorajsza teoria (przypomnę, Ci co wydali grubą kasę na maca, chcą aby inni robili to samo)
niestety, Twoje zachowanie wynika z frustracji, gdyż jesteś tego świadomy, że za mniejsze (dużo mniejsze) pieniądze mogłeś mieć znacznie lepszy jeżeli chodzi o parametry komputer z systemem Mac (chodzi tu o Hakintosza).
mocny start, nie ma co.Przepraszam, ale to jest forum o komputerach Apple a nie PC - PC-ciarze won na odpowiednie dla Was forum !
a przepraszam, iPody, iPhony, AppleTv itp to tematyka nie związana z Apple? nazwa forum to MyApple, nie dotyczy ona tylko komputerow.
no i powiedz co z tego? mogą oni mieć komputery jakie tylko chcą i ty nie pownieneś mieć na to żadnego wpływu. tutaj wychodzi kolejna prawda na jaw - do ewentualnego upadku poziomu na forum doprowadzi (a raczej już doprowadza) napływ takich forumowiczów jak Ty. Wiem, to smutna prawda...dzięki temu ja też się przyjrzałem i 50% ludzi głosujących na TAK nie ma komputera Mac tylko PC !
Napisano 24 lutego 2009 - 22:55
Napisano 24 lutego 2009 - 22:56
Napisano 24 lutego 2009 - 23:12
Czy tylko ja ustawiam sobie większą ilość postów na stronie? (bo mam ich - stron - 8)A do 20 strony dyskusja była taka przyjemna.
Napisano 24 lutego 2009 - 23:28
@woocash
Nie nie jestem prawnikiem, ale każdy kto odpowiednio długo żyje i ma własną firmę, mimo woli ociera się o różnego typu zagadnienia prawne. Mając firmę graficzną dochodzi do tego często wiedza z dziedziny prawa autorskiego.
Poza tym, nie trzeba być prawnikiem, żeby czuć absudr stwierdzenia, które udowadnia, że istnieje prawo pozwalające okradać innych.
1. Piszesz sensownie, zgadzam się z tym.
2. Nie raz widziałem prawo które było absurdalne, ale było prawem, więc to argument do podważenia.
3. Mimo wszystko nie będąc prawnikiem, nawet jeżeli mam rację piszę "wydaję mi się, że" albo "uważam, że" a nie "prawo stanowi, że"...
Napisano 25 lutego 2009 - 00:50
Sorry ale akurat nie miałem na myśli takich ludzi którzy mają PC i są tu na forum bo interesuje ich sprzęt Apple - miałem na myśli takich których interesuje tylko ich PC i możliwość zainstalowania na nim OSX i nic więcej. Czyli chcą mieć PC i OSX - dla takich osób jest od groma i ciut for w necie o PC gdzie mówi się jak instalować to czy tamto na PC w tym OSX-a.@misiekgruby:
Miałem napisać to samo. Jak na razie nie mam Maca, ale właśnie dzięki MyApple zamierzam zakupić już w niedalekiej przyszłości. Co do Hackintosha to akurat jestem na nie, bo faktycznie może to nieco zaśmiecić forum, ale pisanie "Won" do posiadaczy pecetów jest raczej nie na miejscu, jest to prostackie zachowanie, niestety...
Tyle.
Ktoś wspomniał, że to nie tylko forum o komputerach Apple ale o iPhone i iPodach dlatego nazywa się MyApple- tak zgadza się tylko to też sprzęt Apple. Może jak na MyApple ma być o PC to trzeba wprowadzić działy o telefonach Samsung, Nokia, SE czy np o projektorach lub monitorach bo je też można podłączyć do Maca ? A nazwę zmienić na MyTelefon, MyPC, MyProjektor, My.... ?
#293 Gość_Waters_*
Napisano 25 lutego 2009 - 00:54
W momencie gdy licencja będzie obowiązującym w Polsce prawem, to chętnie na jej temat podyskutuje. Póki co ty znajdź mi przepisy z konkretnych ustaw i kodeksów, które czyniłyby te działania nielegalnymi.
Do książek !! Nauka nie boli a Ignorantia iuris nocet !!!
"Ubaw po pachy i to za darmola"
Napisano 25 lutego 2009 - 02:19
koniet OF.
PS jak dostane bane to was poinformuje
Napisano 25 lutego 2009 - 02:25
Napisano 25 lutego 2009 - 11:14
Napisano 25 lutego 2009 - 11:33
Napisano 25 lutego 2009 - 11:43
już*spojrzeli raz...odeszło wielu poziom spadł, ale z drugiej strony nie można mieć*ciastka i zjeść ciastka, więc albo jedno i drugie albo wcale. To że nie kradniemy to jedno, ale to że postępujemy wbrew prawu (ponoć) to drugie. Nikt nie mówi o tym że Twój OsX jest kraddziony a tylko o tym że jest stosowany w sposób sprzeczny z licencja, czy to pogwałcenie prawa najlepiej by zadecydował o tym sąd. Prawnik hmm...prokurator i adwokat, obydwoje to prawnicy, a z tych samych dowodów wyciągną co innego, co prawnik to interpretacja. Więc może poczekajmy na sąd. Albo niech to będzie kilka ekspertyz, na jednym prawniku bym się*nie opierał.
Już widzę jak ktoś opłaca armie prawników, może zejdźmy na ziemię
Po dzisiejszym dniu sonda się zakończy.
Napisano 25 lutego 2009 - 12:02
Napisano 25 lutego 2009 - 12:12
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych