Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook white czy Macbook aluminium - oto jest pytanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 17:50

[NEWSHUGE]http://farm4.static.flickr.com/3403/3260749614_0acab6f808_o.jpg[/NEWSHUGE]
Wielu czytelników MyApple narzeka na ceny nowych MacBooków aluminium (około 5400 zł). A gdyby sprawić sobie Macbooka white, który wygląda podobnie do droższego, młodszego brata?

Taką możliwość oferuje jeden z naszych czytelników. Na aukcji internetowej wystawił on komputer łudząco przypominiający aluminiowego Macbooka. Laptop w rzeczywistości to zwykły biały MacBook.

Cytat z aukcji:

Witam Państwa. Mam do zaoferowanią jedynego i niepowtarzalnego (nawet na Google takiego nie znalazłem) notebooka firmy APPLE model MACBOOK 13,3". Komputer wygląda super !!! Po wymianie klawiatury na nową - czarną i zmianie ramki na czarną - nabrał charakteru (i upodobnił się do najnowszych MacBookow alu !!!).

Dołączona grafika

Trzeba przyznać, że Polak potrafi! Cena za MacBooka alu-white: 2 299 zł
LINK DO AUKCJI
[NEWSINDEXHUGE]http://farm4.static.flickr.com/3214/3104761325_97588b35c6_o.jpg[/NEWSINDEXHUGE]
[NEWSINDEXSMALL]http://farm4.static.flickr.com/3457/3260749518_67eea61c03_o.jpg[/NEWSINDEXSMALL]

#2 anopak

anopak
  • 64 postów
  • SkądRybnik

Napisano 07 lutego 2009 - 17:59

heh, jak dla mnie wygląda jakoś dziwnie :D

#3 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:00

prawie jak...

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:02

w sumie to powinno być w dziale humor...

#5 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:13

ale szajs

#6 trotyl

trotyl
  • 190 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:20

straszny ten macbook! dlaczego to jest w ogole na glownej stronie? rzeczywiscie ktos dobrze napisal ze to powinno znalezc sie w dziale "humor" wyglada jak "tunningowe" fury Polaczkow poldki golfy i malczany! jak mozna cos tak pieknego az tak popsuc przez swoja wizje ?!?

#7 ostrich

ostrich
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2009 - 18:22

Szkoda, że nie wspomniał, że ma pęknięty topcase z prawej strony, a pisze że stan OK.

#8 daniel87

daniel87
  • 53 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:24

tylko ten pekniety topcase nie wyglada jak alu :P

#9 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 lutego 2009 - 18:24

straszny ten macbook!

Mi się dla przykładu w miarę podoba.

wyglada jak "tunningowe" fury Polaczkow poldki golfy i malczany!

Polaczków? Pokazałeś klasę chłopie. Aż żal d.... ściska jak czytam takie określenia. Pomyślałeś sobie, że POLAKÓW to obraża?

#10 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2009 - 18:25

Szkoda, że nie wspomniał, że ma pęknięty topcase z prawej strony, a pisze że stan OK.

Z lewej strony też są pęknięcia.

On jest cały połamany!

#11 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 lutego 2009 - 18:26

alu-white? chyba black'n'white bo z alu to on nie ma nic ;)

#12 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 lutego 2009 - 18:32

O Jezu, ale narzekacie.. Nie wszystko musi się Wam podobać, a najlepiej byście gościa za jaj* powiesili.. I po co się tak oburzać.. Nadciśnienie to bardzo poważna choroba! Zamienił gościu ramkę i klawkę z wersji black, i tyle.. JejQ połamany MacBook! Straszne! I to na Allegro! :D I pisze, że OK! Przecie widzą gały co biorą? A co w Newsach na pierwszej stronie nie może już być takich "ciekawostek"? Aż tak Wam to przeszkadza? Kurna nic tylko co chwilę jakieś narzekania.. Trochę poczucia humoru i optymizmu "Polaczki"!

#13 the.rror

the.rror
  • 81 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:33

Grunt to dobra reklama co nie? ;)

#14 pineapple

pineapple
  • 106 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:38

OT @trotyl. No... to fajnie pojechałeś. Ja po prostu nie rozumiem, dlaczego niektórzy są jakimiś masochistami i sami siebie jedą. PS Fajnie to zgrałeś - swój charakter, nick i avatar (zresztą głupi) - wszystko do siebie pasuje. /OT Nie podoba mi się ten mb, jednak jak ktoś lubi się w takie rzeczy bawić, to niech leci z kasą. :)

#15 janhalb

janhalb
  • 940 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 18:43

Jeśli ktoś wywala większą sumę na nowego alu - to znaczy, że potrzebuje lepszego komputera. Jak komuś starcza MB white - to kupuje white, a nie głupio szpanuje. To ma być komputer, czy zabawka? Chodzi o wygląd? Czy o możliwości?

Czy naprawdę takie ważne jest, "co ludzie pomyślą" na temat mojego komputera? To trochę jak z samochodami: znam gościa, który w największe upały nie otwiera okien w aucie, żeby wszyscy dookoła mysleli, że ma kilmę :-D

No i rzeczywiście trudno sie opędzic od skojarzeń z karkami doczepiającymi spoilery i super-hiper-alufelgi do polonezów, żeby przypominały BMW ;-)

#16 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 lutego 2009 - 18:50

Jeśli ktoś wywala większą sumę na nowego alu - to znaczy, że potrzebuje lepszego komputera. Jak komuś starcza MB white - to kupuje white, a nie głupio szpanuje

O zdziwiłbyś się ilu takich zdarza. Był taki 13/14 latek co miał 9 koła na laptoka i biedny prosił o radę jakiego maczka wybrać.. Myślisz, że jemu zależało na wydajności, czy na przyszpanowaniu ziomkom jaki ma drogi sprzęt?

Dlaczego myślisz, że zrobił to dla szpanu? Może miał taką ochotę.. albo dostęp do takich, czy innych części.. Nie sądzę, aby robił to tylko dlatego, żeby do alu upodobnić.. chyba, że rzeczywiście miał taki cel, ale to już nie nasza sprawa..

#17 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 07 lutego 2009 - 18:51

jakby nie patrzec na strone glowna to to sie nie nadaje, obnizacie loty Panowie...

#18 -wujas-

-wujas-
  • 67 postów
  • SkądPoznań/Lubsko

Napisano 07 lutego 2009 - 18:52

wolałbym alu ale mnie osobiście się podoba.. brawo za pomysł.. !

#19 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:09

WTF? News? Na głównej? W RSS'ach? Eee, to już pierwszy kwietnia? No bez przesady, moim zdaniem jedyne prawidłowe miejsce takiego wątku to Think Different...

Co do samego MacBooka - biały mi się podoba, czarny mi się podoba, aluminiowy jest prześliczny, ale ten dziwny miks wygląda po prostu szpetnie.

#20 Mroczny

Mroczny
  • 25 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:11

Ale reklama robi swoje, ponad 300 odwiedzin w ciągu kilka godzin. Gdy sprzedawałem swojego o takich samych parametrach (tylko biały) miałem 600 odwiedzin w ciągu tygodnia. A tak btw to wcale mi się nie podoba to rozwiązanie. Wygląda jakoś nienaturalnie.

#21 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:21

Panowie zapominacie o jednym - o gustach się nie dyskutuje :) Popadacie z jednej skrajnosci w druga - jedni pisza ze komputer ma byc tylko funkcjonalny, a drudzy ze ladny - a nikt nie pomyslal ze moze wlascicielowi sie to podoba, a kompa kupil jeszcze przed Alu i nie chcial/nie mogl sprzedawac to sobie zmodowal - z mojej storny co by mu nie wyszlo to gratulacje pomyslowosci. I tez bez przesady ze poziom spada itd. - nie oszukujmy sie ale MyApple nie jest jakims mega waznym portalem, to ze wygryzlismy szarlotke, nie znaczy ze jestesmy juz jakims Gizmodo, Engadgetem, czy innym znanym portalem zagranicznym - zauwazcie ze 98% informacji pochodzi z drugiej reki i chyba zaden portal nie linkuje do nas - nie mamy dostepu do informacji z pierwszej reki wiec uwazanie sie za mega profesjonalny portal to lekka przesada.... Troche luzu panowie - jestesmy spolecznoscia wiec i pozartowac wolno i poofftopowac czasem (a ostatnimi czasy forum stracilo wiele uroku - jakikolwiek offtop konczy sie wykasowaniem - ludzie jak tu stworzyc naprawde fajna spolecznosc, jak mozna rozmawiac tylko full oficjalnie a ze wszystkimi offtopami odsyla sie do odpowiedniego dzialu lub na PW). Znam vortale (vide IN4.pl - nie bede kryl) gdzie jakos wszedzie mozna popisac glupoty, a moderatorzy nie kąsają - spolecznosc dzieki takim zachowaniom lepiej sie zna i wie ze ten cyz ten lubi pospamowac - "that's part of its charm" i w mojej opinii nie psuje to w zadnym calu estetyki forum - to takie moje 3 grosze...

#22 baxboss

baxboss
  • 33 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:25

Myślę, że gdyby zamiast MacBooka alu wyszło oficjalnie coś takiego to wszystkim by się podobało. Po prostu przeszkadza wam (może podświadomie), że jest to stary połamany macbook z allegro. Ale tak naprawdę, to nie jest jakiś straszny, szpetny tuning, facet tam nie dokleił spoilera, świecącej diody ani nie pomalował go sprayem tylko użył oficjalnych części. Chodzi mi o to, że nie została zaburzona jakaś ogólna estetyka, może tylko przydałby się jakiś czarny akcent na zewnętrznej stronie dla lepszego zrównoważenia.

#23 Kubos

Kubos
  • 6 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lutego 2009 - 19:26

pecunia non olet drodzy państwo :) jeśli ktoś chciał zapłacić, to dlaczego nie? ;) a co do samego tuningowanego lapka - mi się o wiele bardziej poodba biały macbook od nowej, aluwersji ;) pozdrawiam serdecznie

#24 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 19:32

mi osobiście mój biały MB bardzo się podoba ze względu na nieco ascetyczny wygląd co go odróżnia od setek innych laptopów z migającymi diodami ;-) aczkolwiek nie ma co najeżdżać na kolesia, miał jakiś pomysł zrealizował go i to całkiem z powodzeniem a jak komuś się to nie podoba to niech zostanie przy swoim kompie i tyle a nie od razu że szpan że "Polaczki" (zresztą Pan sam na siebie najeżdżał...) :P a czy jest to info do działu news hmmm... no w sumie jest to coś nowego dotąd nie spotykanego :D

#25 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 07 lutego 2009 - 19:36

Troche luzu panowie - jestesmy spolecznoscia wiec i pozartowac wolno i poofftopowac czasem (a ostatnimi czasy forum stracilo wiele uroku - jakikolwiek offtop konczy sie wykasowaniem - ludzie jak tu stworzyc naprawde fajna spolecznosc, jak mozna rozmawiac tylko full oficjalnie a ze wszystkimi offtopami odsyla sie do odpowiedniego dzialu lub na PW). Znam vortale (vide IN4.pl - nie bede kryl) gdzie jakos wszedzie mozna popisac glupoty, a moderatorzy nie kąsają - spolecznosc dzieki takim zachowaniom lepiej sie zna i wie ze ten cyz ten lubi pospamowac - "that's part of its charm" i w mojej opinii nie psuje to w zadnym calu estetyki forum - to takie moje 3 grosze...

Spójrz na to z drugiej strony. Forum jest na tyle duże, że nie każdy wchodzi w każdy nowy temat a tylko te go interesujące. Więc jeżeli zamiast informacji które go interesują musi czytać o tym co jakiś użytkownik jadł na obiad to chyba jest coś nie tak. Z drugiej strony jeżeli wychodzi ciekawa rozmowa z offtopu to powinno się ją wydzielić jako osobny topic i wstawić do działu offtop. ;)

Jeżeli chodzi o news to rzeczywiście pasuje bardziej do Think Different.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych