Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wywiad z Kamilem Brzezińskim-współtwórcą GG dla iPhone'a

• Please log in to reply
56 replies to this topic

#26 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 05 February 2009 - 08:59

Niektórzy tu zarzucają, że mało konkretów na temat GG. Przeczytajcie sobie tytuł wywiadu i zobaczcie czy to ma być wywaid z autorem GG czy artykuł o GG dla iPhone? Miał być wywiad z tym człowiekiem i jest.

"Wywiad z Kamilem Brzezińskim-współtwórcą GG dla iPhone'a " to miał być wywiad o GG na iPhone a nie przemyślenia o Androidzie jakiegoś losowego programisty który pracuje dla GG. Jeżeli taki wywiad sie robi to raczej z kimś wyżej postawionym w firmie który może udzielić odpowiedzi na ciekawe pytania, a nie z człowiekiem który tylko tam programuje i jedyne co opowiada to coś tam o Androidzie bo o swoim produkcie nie jest upoważniony mówić

#27 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 05 February 2009 - 09:12

to miał być wywiad o GG na iPhone

Hmmm... Przeczytałem jeszcze raz tytuł...

"Wywiad z Kamilem Brzezińskim-współtwórcą GG dla iPhone'a"

i podtrzymuję to co mówię. :) Poza tym dużo ciekawsze są te "przemyślenia" niż gadanie o GG o którym się już nic nie da powiedzieć i które nam jest zwyczajnie niepotrzebne (bo jest kilka innych klientów i połowa z nich jest rewelacyjna).

#28 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 05 February 2009 - 10:43

a jaka sława w takim razie jest niejaki Kamil Brzeziński ze aż się wywiady z nim przeprowadza? wywiad był z nim z powodu tego ze programuje dla GG, i to powinno być jego meritum, "dziennikarze" z myapple powinni raczej pytać osoby upoważnione do rozmów o projekcie... eh

#29 MDW

MDW
  • 653 posts
  • SkądPolska

Posted 05 February 2009 - 10:51

a jaka sława w takim razie jest niejaki Kamil Brzeziński ze aż się wywiady z nim przeprowadza? wywiad był z nim z powodu tego ze programuje dla GG, i to powinno być jego meritum, "dziennikarze" z myapple powinni raczej pytać osoby upoważnione do rozmów o projekcie... eh

Właściwie sława z Niego żadna. :) Ale jednak jest to osobna kompetentna w wypowiadaniu się na temat porównań iPhone z G1/Android. Wolę poczytać to niż kolejne nieortograficzne komentarze neostradowych dzieciaków. Na ich zdaniu bym się nigdy nie oparł.

#30 grabka

grabka
  • 184 posts

Posted 05 February 2009 - 16:55

A kiedy wychodzi Gadu-Gadu na maka? Szybciej będzie na iPhone? Niż na kompy?

#31 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 06 February 2009 - 12:35

Widze, ze nie tylko ja jestem zdziwiony tym wywiadem, wiec cos chyba jest na rzeczy. Najczesciej wypowiedzianym slowem jest "niestety": KB: Niestety nie mogę wypowiadać się na temat prac w Gadu-Gadu. KB: Niestety kodu nie można było dostosować. Piszemy od zera. KB: Niestety tego zdradzić nie mogę. Wydanie planowane jest na koniec lutego 2009. Niestety, niestety, niestety... Jak sie nie ma nic ciekawego do powiedzenia ludziom poza tym co wszyscy juz chyba wiedza - mogliscie przynajmniej staropolskim zwyczajem rozkrecic obywatela setka wodki na rozgrzewke, aby nabral smialosci. W ostatecznosci wyciac te nudne fragmenty nie wnoszace nic merytorycznego albo wczesniej uzgodnic scenariusz.

#32 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 06 February 2009 - 20:47

Ciekawi mnie jedna sprawa - rebranding Ery już w marcu?? Z tego co słyszałem to ma być najwcześniej latem i też nic pewnego jeszcze....

#33 operator

operator
  • 31 posts
  • SkądŻyrardów

Posted 06 February 2009 - 21:02

Po przeczytaniu tematu już miałem zrezygnować z czytania całości - bo cóż można powiedzieć ciekawego o czymś takim jak GG. Na szczęście nie poniechałem przeczytania reszty i bardzo pozytywnie zostałem zaskoczony.

#34 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 09 February 2009 - 23:20

Nie chcialem sie wczesniej wypowiadac bo po co. Pierwszy raz bylem przepytywany przez komunikator (nie bylo to bynajmniej Gadu-Gadu). Chcialbym sprostowac, ze nie jestem programista w zespole (tym bardziej jakims losowym), ktory rozwija aplikacje dla iPhone. Tak jak mowilem w czasie wywiadu nie moge udzielac szczegolowych informacji poza tym, ze Gadu-Gadu na iPhone bedzie wrzucone do AppStore pod koniec lutego. Wywiad byl ze mna a nie na temat GG. GG bylo tylko jednym z tematow i ciesze sie, ze wiele osob ma podobna opinie na temat iPhone i Androida. Mam nadzieje, ze jeszcze bedzie okazja przeprowadzic ze mna wywiad na jakis ciekawy temat.

#35 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 10 February 2009 - 11:20

No właśnie wiec może wywiad trzeba było zacząć od przedstawienia się, kim się jest i co się robi np. brzezinski.mobi :: solutions - mobile marketing, applications and games for iPhone, Android, Symbian, Windows Mobile & Java by pewnie wystarczyło aby czytelnik miał pogląd z kim autor wywiadu w ogóle rozmawia

---- Dodano 10-02-2009 o godzinie 11:23 ----

... Chcialbym sprostowac, ze nie jestem programista w zespole ...

"w moim zespole tworzy się komunikator mobilny Gadu-Gadu"

#36 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 10 February 2009 - 13:39

Moj zespol nie oznacza, ze jestem programista. To nie moja wina, ze nie zostalem zapytany o to kim jestem :) Ja tylko odpowiadalem na pytania :)

#37 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 11 February 2009 - 23:26

Mnie się wywiad podoba. O gg w zasadzie nie ma co mówić/pisać, a tak to przy okazji dowiedziałem się jak się ma sprawa G1/Androida ;) Pozdrawiam serdecznie.

#38 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 posts
  • SkądKatowice

Posted 20 February 2009 - 16:42

może przy okazji powstanie gadu gadu na maca bo jak narazie jest tylko pod windowsa

#39 kamilwasik

kamilwasik
  • 51 posts
  • SkądBad Peterstal-Griesbach, DE

Posted 27 February 2009 - 15:52

No i gdzie to gadu-gadu na iPhona\iPoda?? W wywiadzie była mowa o końcu lutego a tu już 27 luty i cisza.

#40 bady93

bady93
  • 138 posts
  • SkądOtwock

Posted 28 February 2009 - 12:22

pewnie 29lutego wyjdzie :D

#41 kamilwasik

kamilwasik
  • 51 posts

Posted 28 February 2009 - 21:30

O ile wogóle wyjdzie...

#42 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 posts
  • SkądKatowice

Posted 28 February 2009 - 21:36

kurczę chyba jest jakieś opóźnienie bo miało wyjść pod koniec lutego ja juz jest 28

#43 Goku

Goku
  • 1586 posts
  • SkądGorlice

Posted 28 February 2009 - 21:49

Ahh.. To było moje marzenie =] Wreszcie juz nie bede musiał korzystać z WebGG ,ale ulga

#44 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 28 February 2009 - 22:00

to zdjęcie :D zupelnie jak z bravo sport 10 lat temu (nie wiem jak teraz)

Zdjęcie jakiegos sportowca czytającego bravo i słynny podpis.

Ten i ten w wolnych chwilach chętnie czyta Bravo Sport :D

dobrze ze na żaluzjach nie ma naklejek apple[...]

Dokładnie :D
Mac. iPhone. Nawet iPoda przyniósł :D

To coś, jak ostatnio zamieszczone zdjęcie z butem na biurku. :roll:

#45 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 28 February 2009 - 22:02

ah. dzisiaj miałem bliższą styczność z gg na windows vista i po dzisiejszym dniu mówię*stanowczo NIE DLA GADU-GADU. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w wersji dla osx to bedzie miły, szybki i przyjemny w obsłudze program. a reklamy... szkoda gadać!

#46 kamilwasik

kamilwasik
  • 51 posts

Posted 02 March 2009 - 15:57

Tak jak myślałem, nic z tego nie wyszło, dużo gadania było z którego nic nie wynikało. Co z Administratorami, jak za brzydkie słowa itp to robią bany, ale powiedzieć coś więcej w tym temacie już nie potrafią.

#47 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 05 March 2009 - 10:20

Wyjdziem, wyjdzie o ile Apple zaakceptuje :)

#48 502423131

502423131
  • 68 posts
  • SkądElbląg

Posted 05 March 2009 - 11:08

Możesz napisać więcej szczegółów? Czy aplikacja już została wysłana i czeka tylko na akceptację Apple?

#49 bady93

bady93
  • 138 posts
  • SkądOtwock

Posted 08 March 2009 - 21:19

to se poczekamy :/ a jak apple nie zaakceptuje ?

#50 Aryman

Aryman
  • 678 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 08 March 2009 - 21:37

to się poprawi błąd o który się plują i znowu się wyśle :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users