Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skąd hosting? Skąd domena?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 05 lutego 2009 - 13:01

A co powiecie od 8p.pl? Ceny mają dosyć dobre, opinie na forach hostingowych też ok. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?

PS: OVH jest ok, ale w mniejszych pakietach dają tylko 1 bazę mysql.

8p.pl mają dobre ceny, ale na tym się kończą zalety. Jeśli chcesz wykorzystywać taki hosting profesjonalnie (np. na potrzeby firmy) to szybko może się okazać, że nie są w stanie zapewnić parametrów za które płacisz. Z doświadczenia wiem, że np. przy dużym ruchu poczty (zamówienia od klientów, odpowiedzi na te zamówienia, ogólnie kontakt w formie b.o.k. około 200-500 maili dziennie) wysyłają do Ciebie ostrzeżenie że "nadużywasz" wykupionych usług. Więc płacisz za coś, z czego tylko teoretycznie możesz korzystać. Poza tym największe zastrzeżenia miałbym właśnie do ich serwerów pocztowych, które nie należą do najsprawniejszych.

W kwestii wyboru serwera najważniejsza powinna być opinia klientów, a nie parametry jakie oferuje usługodawca. Wiele firm hostingowych w USA oferuje np. 100 GB przestrzeni za niewielkie pieniądze. Ludzie to kupują bo oferta jest atrakcyjna, ale szacunkowo tylko 1-2% klientów przekracza wykorzystanie na poziomie 1 GB przestrzeni, a wtedy otrzymują zwrot pieniędzy oraz informację, że z przyczyn losowych firma nie jest w stanie im świadczyć usług.

nazwa.pl - odradzam ze względu na rygorystyczne warunki (np. określona wielkość pól w bazie danych)
home.pl - poza wysoką ceną, chyba wszystko w najlepszym porządku (chociaż dużej styczności z nimi nie miałem)
ovh.pl - dobry hosting, ale ostatnio oferują trochę za mało w porównaniu do ceny

Sam będę przesiadał się z OVH na coś innego w przyszłym tygodniu, więc przy okazji porównywania różnych ofert, napiszę tu swoje spostrzeżenia jeśli nie zapomnę.

#27 partnerzy

partnerzy
  • 57 postów
  • SkądNY

Napisano 05 lutego 2009 - 13:28

Ja od jakichs kilku lat korzystam z amerykanskiego serwisu godaddy.com. Domeny za jakies $10, hosting za $4-5 miesiecznie, postawienie bloga wordpress albo innego to kilka minut, wystarczy kupic kompatybilny hosting. Ja jestem zadowolony (na 90%, bo raz zawiodl e-mail, dochodzila tylko czesc maili i od znajomych po kilku tygodniach dowiedzialem sie, ze sa jakies problemy...). No ale jesli chodzi o domeny i hosting sa nie do pobicia, dobre ceny, super konfigurowalne opcje, takze polecam koledze.:-D

#28 Maverick

Maverick
  • 141 postów
  • SkądGDA, PL

Napisano 05 lutego 2009 - 13:29

Ja polecam OVH, mam tam kilka domen + hosting (60GP, 300GP, 1000GP), jak na razie nie mialem na co narzekac. Zawsze na wszelkie pytania otrzymywalem szybko odpowiedz, wiec kontakt z nimi tez na + Jedyne co moze Cie tam troche denerwowac, to pomoc/webmail itp. o ile dobrze pamietam to czesc linkow prowadzi do francuskojezycznych stron :) Podsumowujac - dobry hosting, tanie domeny i dobry kontakt.

#29 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 07 lutego 2009 - 10:20

W końcu spróbowałem boo.pl, działa z iWeb '09 jednym kliknięciem publikuję swoją witrynę jak na MobileMe i o to mi chodziło.

#30 blazejm1

blazejm1
  • 3 postów
  • SkądJózefów

Napisano 09 lutego 2009 - 08:32

Ja również szukałem serwera na prostą stronkę "wizytówkę", zdecydowałem się na webd.pl, ale szybko zamieniłem na ovh.pl - ten drugi polecam. Na webd.pl o ile stronka ładowała się dość szybko (ok.1,5MB pojemność, zrobiona w iWeb) o tyle odczytywanie poczty przez przeglądarkę było koszmarnie niewygodne i powolne. Hosting IQ i klatka.pl wyglądają całkiem rozsądnie, ten drugi serwis ma sporo niższe ceny, ciekawe tylko jak działają...

#31 melek87pl

melek87pl
  • 25 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 lutego 2009 - 09:25

Polecam serwery w KEI.pl mam takowy od 8 lat i jestem bardzo zadowolony a udostepniam go ok 30 firmom które mają na nim swoje "wizytówki". Za 150zl dostajesz 10GB powierchni 300GB transferu rocznego na wizytówkę to wystarczy spokojnie

#32 pmG4

pmG4
  • 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2009 - 19:05

Ja polecam 8p.pl albo ewentualnie ninehost.com;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych