Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth od iSpazio.net

• Zamknięty Temat jest zamknięty
651 odpowiedzi w tym temacie

#551 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 23 marca 2009 - 13:07

Ja chyba znalazłem program przez który ta bateria tak szybko się mi rozładowywała. Jest to iRealQuickSMS... iBluetooth odinstalowany, iRL też, zobaczymy co będzie się działo.

#552 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2009 - 15:51

Ja nie czuje zmiany w dzialaniu bateri, jesli wylaczam bluetooth gdy jest mi niepotrzebny a wiem ze sa w srod nas ludzie ktorzy tego nie robia i wtedy bateria moze zeczywiscie trzymac krocej...

Zdziwiłbyś się. Autor iBluetooth potwierdził, że ma on wpływ na baterię mimo tego, że jest wyłączony.

#553 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 23 marca 2009 - 16:47

Ja chyba znalazłem program przez który ta bateria tak szybko się mi rozładowywała. Jest to iRealQuickSMS... iBluetooth odinstalowany, iRL też, zobaczymy co będzie się działo.

Nie mam iRealSM i nigdy nie mialem, a prblem u mnie występuje...

#554 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 23 marca 2009 - 17:09

Potwierdzam. Odkąd zainstalowałem iBluetooth bateria szybciej mi jechała mimo, że samo działanie iBT było wyłączone. Wczoraj odinstalowałem i jest duużo lepiej. Dlatego spokojnie poczekam sobie na soft 3.0 żeby już nie cudować. A i tak nie używam BT za często, więc specjalnie nie płakałem po odinstalowaniu. Cierpliwy jestem więc jakoś się doczekam na 3.0.

#555 mimon

mimon
  • 158 postów
  • SkądMaków Maz

Napisano 23 marca 2009 - 17:37

o właśnie, ten sam problem mam. Myślałem, że to tylko złudzenie "pewnie gram trochę więcej". Poczytałem kilka postów i faktycznie, inni mają ten sam problem. Ale mniejsza o to, i tak każdego dnia musi być ładowany. Ale męczy mnie jeszcze jedna sprawa. Mianowicie gdy wysyłam obrazki na inny telefon za każdym razem obraz jest okropnie mały. Jest na to jakiś sposób? Widać to już przy przeglądaniu zdjęć przez iB. Będę wdzięczny za pomoc.

#556 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 23 marca 2009 - 21:50

@mimon.. żeby wysyłać zdjęcia w odpowiedniej rozdzielczości musisz pogrzebać w plikach przeglądarką iB, te zdjęcia wysyłane przez przeglądarkę zdjęć często są kompresowane i wysyłane jako miniaturki. system/media/dcim tam są zdjęcia z rolki aparatu, które po wysłaniu nie zminiaturzą się ;)

#557 patryk-112

patryk-112
  • 79 postów

Napisano 24 marca 2009 - 16:05

siemasz ej gdzie się zapisują odebranego pliki muzyczne ( mp3) ?? bo nie moge ich znalezc ??

#558 Polan_PL

Polan_PL
  • 6 postów
  • SkądWawka

Napisano 24 marca 2009 - 16:36

A jak myślicie ... W związku z tym, że iphone nie posiada "nawigacji" bo ten GPS to bardziej taki turystyczny ;) Wpadłem na pomysł ale nie wiem czy to możliwe, sparować iphona z np jakąś nokia w celu użycia modułu GPS ? Trudno tu i tu BT ale lepiej tak niż dokupować do nokiiiji GPS'a osobnego ;) Próbował ktoś takich czarów ? ;]

#559 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 24 marca 2009 - 17:25

siemasz ej gdzie się zapisują odebranego pliki muzyczne ( mp3) ?? bo nie moge ich znalezc ??

User/Media/iTunes_Control/Music

I tam masz foldery f00 , F01 , ..... tyle że oprogramowanie samo z siebie koduje nazwy plików muzycznych i nie połapiesz się która to piosenka

pozdro

#560 freeak.klo

freeak.klo
  • 88 postów

Napisano 25 marca 2009 - 20:27

ludzie to wszystko jest o wiele prostsze niż wam się wydaje. wystarczy zronbić tak:

[CIACH]

Radzę zapoznać się z regulaminem. Na MyApple nie tolerujemy piractwa.
Jest to moje pierwsze i mam nadzieję, że też ostatnie ostrzeżenie.

#561 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 25 marca 2009 - 20:50

ludzie to wszystko jest o wiele prostsze niż wam się wydaje. wystarczy zronbić tak:

[CIACH]

Radzę zapoznać się z regulaminem. Na MyApple nie tolerujemy piractwa.
Jest to moje pierwsze i mam nadzieję, że też ostatnie ostrzeżenie.

Chłopak po prostu dał adres do repo [CIACH] nie wiem jakie w tym piractwo??

Za podanie treści, która została celowo usunięta z wypowiedzi freeak.klo otrzymujesz ostrzeżenie.
Repozytorium o którym mówisz to wręcz BAZA piratów - takie w tym piractwo.

#562 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2009 - 21:04

Wszystkie posty odbiegające od tematu zostały usunięte.
Proszę trzymać się tego, czego wątek dotyczy - czyli iBluetooth.

Resztę załatwiam na PW.

#563 freeak.klo

freeak.klo
  • 88 postów

Napisano 26 marca 2009 - 18:45

No dobra najmocniej przepraszam za podanie nazwy bazy piratów obiecuje ze to sie nie zdarzy więcej. A co do bluetooth'a to genialnie oprogramowanie polecam wszystkim:)

---- Dodano 27-03-2009 o godzinie 00:53 ----
Ludzie coś jednak tu jest nie tak znacie może metodę na to żeby moc wysyłać duże pliki przy pomocy tego programu? Odbierać można naprawdę wszystko ale z wysyłaniem jest problem. Szukam rozwiązania i proszę o pomoc

#564 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 04 kwietnia 2009 - 20:22

Już drugi dzień nie pojawią mi się iBluetooth w Cydi, nawet jak szukam po prostu nie wyszukuję tej App, tak jakby iBluetooth z Cydi znikło... Występuję też taki problem u was? Chciałem iBluetooth zainstalować i w ogóle mi go nie znajduję w Search. iSpazio repozytorium mam dodane.

#565 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 04 kwietnia 2009 - 20:30

w cydii jest tak że aplikacje zainstalowane się*potem nie pokazują ;-)

#566 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 04 kwietnia 2009 - 20:40

Tylko, że ja właśnie chce to zainstlować i tego iBluetooth po prostu niema...Ja szukam tego iBluetooth i nie znajduję mi go Cydia.

#567 pablobanani

pablobanani
  • 142 postów
  • SkądProstki, Poland

Napisano 08 kwietnia 2009 - 18:27

moj problem to zawieszanie sie programu podczas wysylania plikow. a dokladnie wysyla staje i stoii. moze jest jakis limit transmisji danych (wysylanych) jestem uzytkownikiem programu demo moze dla tego ??

#568 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 08 kwietnia 2009 - 20:34

To jest normalne, czasami tak się dzieję podczas transferu... Trzeba na jakiś update poczekać albo na sweettooth.

#569 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 20:36

coś cicho o tym iBT....1.0.8 i cisza....chyba nic więcej nie poprawi autor... Gdyby tylko dziwnym cudem nie zjadało samo bateryji po wyłączeniu to kupiłbym licencje.

#570 Tsquare

Tsquare
  • 50 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:37

Mnie denerwuje brak praktycznych rozwiązań w tej aplikacji. Otrzymam mp3 od kolegi i co dalej? Nawet odtworzyć nie mogę dopiero mogę sobie odszukać w domu poprzez kompa i bla bla bla.

#571 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:41

PwnPlayer, i odtwarzasz wszystko.

#572 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:42

A ja tylko przypominam, że nie tylko crackowanie aplikacji to piractwo - rozsyłanie muzyki też... :)

#573 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:44

Tak tak tak Davvido ;) dziś każde dziecko piraci w szkole wiele razy nie mając bladego pojęcia o tym ;) Ogólnie iBT byłoby ok gdyby nie ssanie bateryjki....dziwne....nie mogłby autor zrobić całkowitego zamknięcia apliakcji ?

#574 Tsquare

Tsquare
  • 50 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 22:25

Nie wystarczy wyłączyć, respring i po sprawie? Ja wychodzę magicznym czerwonym krzyżykiem i nie ssie baterii :)

#575 rakkat

rakkat
  • 16 postów

Napisano 06 maja 2009 - 07:16

Czesc Wam, Mam problem z zapisaniem sciagnietych przez iBluetooth zdjec w rolce z aparatu, czyli z uzyciem funkcji "Save in the Library". Po pomyslnym przeslaniu zdjecia na moj iPhone i probie zapisu pojawia mi sie komunikat: IMAGE SAVE ERROR Error domain=com.apple.photos Code=12 Userinfo=0x5ca670 "Failed to encode image for saved photos". Czy orientuje sie ktos z czym to jest zwiazane? Moge natomiast sciagniete zdjecie zapisac w okreslonej w ustawieniach iBluetooth lokalizacji, ale wowczas nie mam do niego dostepu z poziomu rolka z aparatu. Uprzejmie prosze o pomoc. Nie znalazlam rozwiazania tej kwestii nigdzie na forum. Jedynie na jakims czeskim forum ktos na ten temat pisal, ale tez nie uzyskal odpowiedzi. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Kasia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych