Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iBluetooth od iSpazio.net

• This topic is locked This topic is locked
651 replies to this topic

#526 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 21 March 2009 - 20:38

To nie tylko jedno niedociągnięcie aplikacji SBSettings, bo po jakimś czasie użytkowania, zaczynają się psuć dodatki jak np. AutoLock...

Problem z rozwiązaniem opisałem tutaj...
SBSettings - AutoLock (problem i naprawa)

#527 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 21 March 2009 - 20:38

Tak zapytam, a jak po deinstalcji SBSettings kontrolować włączenie/wyłączenie EDGE, SSH czy WIFI ??

#528 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 20:43

BossPrefs, bo to jego następcą miał być SBSettings.

#529 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 21 March 2009 - 20:49

Ok. już usuwam SBSettings i instaluję BossPrefs .

#530 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 21 March 2009 - 20:51

No nie wiem Davvido u mnie np. nie działa poprawnie już BossPrefs na sofcie 2.2.1...
Nie włącza mi tych opcji...

I pewnie dlatego zrobili SBSettings...które też nie jest idealne...

#531 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 20:53

coś z SBSettings być musi, ale np u mnie działa ok u znajomych którym instalowałem też więc nie wiem od czego to zależy, toggles tworzą różne osoby więc może trzeba napisać do autora autolock, że jest problem tak miałm z keep awake i autor poprawił ;) co do iBluetooth żeby nie było wielkiego OT to jak warto go wrzucać bo kupować nei zamierzam a nie wiem czy warto wrzucać bo trial mi się skończy, a może przed latem jeszcze się przyda ;)

#532 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 21 March 2009 - 21:21

BossPrefs, bo to jego następcą miał być SBSettings.

Wchodząc w BossPrefs i odznaczając np. Wifi -dalej mam ikonę Wifi :( co robię nie tak ??

#533 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 21:23

Pewnie masz biteSMS - gryzą się. Zapomniałem o tym... Ale ja właściwie z BossPrefs nie korzystam - Wi-Fi, EDGE i SSH mam włączone non stop. Przydaje mi się jedynie do ukrywania ikon i wł/wył serwera od Wikipedii. :)

#534 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 21 March 2009 - 21:26

ok, jasne

#535 TesSiR

TesSiR
  • 88 posts

Posted 22 March 2009 - 13:47

Nowa wersja nic nie poprawia, ciągle w procesach wisi BTServer ;/ Jeszcze zauważyłem, że podczas killowania BTServer na chwilę pojawia się proces Blue Tool (to on chyba uruchamia tego blutufa)

#536 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 22 March 2009 - 14:07

BTservice jest odpalany razem z telefonem, niezaleznie czy masz iBT.

#537 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 22 March 2009 - 14:07

Było już kilka razy mówione, że BTServer nie należy do iBluetooth! Co do samego SBSetting to używam go od dawna i na pewno nie on jest powodem szybszego rozładowywania baterii. Ewidentną winę ponosi błędne działanie iBluetooth.

#538 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2009 - 14:14

Jest i był. Uwierz mi.

#539 TesSiR

TesSiR
  • 88 posts

Posted 22 March 2009 - 14:38

Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Coś co przywróci normalne ustawienia bluetootha po odinstalowaniu ibt?

#540 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 22 March 2009 - 15:13

Nowa wersja nic nie poprawia, ciągle w procesach wisi BTServer ;/

w każdym telefonie posiadającym BT jest zawsze włączona usługa BTServer czy to nokia czy to WM lub iphone bez różnicy

#541 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 22 March 2009 - 15:59

Jest i był. Uwierz mi.

To chyba ja mam szczęście :)

#542 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2009 - 16:02

Okres czasu "w gotowości" nie powinien być brany pod uwagę - ja zostawiając SBSettings i iBluetooth na noc ze stanem baterii wynoszącym 100% rano też mam 100%. Za to właśnie korzystać mogę ze 3 godziny i to mnie denerwuje.

#543 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 22 March 2009 - 16:10

Źle napisałem. Nie twierdzę, że SBSettings nie wpływa na czas trzymania baterii, ale, że to na pewno nie on jest powodem spadania jej stanu o kilkadziesiąt procent w skali doby. W moim przypadku problem objawia się w konkretnym przypadku - po zamknięciu iBluetooth. Reboot rozwiązuje problem mimo iż SBSettings jest wciąż uruchomiony.

#544 iJedrula

iJedrula
  • 54 posts
  • SkądDesigned by Apple in California. Assembled in China

Posted 22 March 2009 - 17:26

Ja mam wersje CRACK i mam coś takiego: file:///C:/Users/Halcia/Desktop/IMG_0004.jpeg :)

---- Dodano 22-03-2009 o godzinie 17:27 ----
Sorry jak mogę dodać zdięcie????

: o to moj iBluetooth

Ogólnie aplikacja jest świetna, ale szkoda że tak trudno wysłać piosenkę (ja w ogóle nie mogę)...
Mam nadzieje że w nowszych wersjach będzie to łatwiejsze.

(P.S Wiem ze nie w temacie ale czy wersja software 3.0 na iphone, umożliwia wysyłanie plików poprzez bluetooth?)

#545 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 22 March 2009 - 17:50

iJedrula, nie masz sie czym chwalic, a mi kurde na wersji 1.07 dalo sie wysylac/odbierac, a jak zaktualizowalem do 1.0.8 to dupa ;/ Chyba musze poczekac na nstepna wersje.
pozdro

#546 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2009 - 18:26

Usunąłem iBluetooth. Jeszcze zanim wyszedł powtarzałem, że nie jest mi potrzebny, że nie mam potrzeby wysyłania plików przez Bluetooth - teraz ponownie doszedłem do tego wniosku i cieszę się, że jechałem na wersji trial. Owszem - fajnie jest mieć możliwość wysłania komuś zdjęcia przez Bluetooth, ale nie tym kosztem. Po odinstalowaniu bateria działa o niebo lepiej. Widocznie zarówno iBluetooth jak i SBSettings ma na nią duży wpływ - aczkolwiek na pewno iBluetooth ma o wiele większy. Pożyjemy, zobaczymy - może MeDevil w końcu to poprawi, może oprogramowanie 3.0 spełni nasze oczekiwania. Na dzień dzisiejszy iBluetooth'owi mówię NIE i podziwiam długo działającą baterię. :D

#547 Smartek

Smartek
  • 114 posts

Posted 22 March 2009 - 21:33

Również wywaliłem iBluetooth, nie jest mi potrzebny :-). Z baterią faktycznie mogą być cyrki, więc na razie ewentualnie poczekam na lepszą wersję.

#548 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2009 - 21:40

podobnie jak Davvidoo z tą różnicą, że ja nawet nie zainstalowałem ;)

#549 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 23 March 2009 - 07:41

Davvido, zgadzam sie z Toba, odnosnie obserwacji programu SBSettings.
iBluetooth, po instalacji i rejestracji, ma duzy wplyw na baterie i troche meczace jest za kazdym razem po odpaleniu programu restartowanie urzadzenia... jednak to jest skuteczny sposob na zurzycie baterii.

SBSettings niestety jest programem ciagle dzialajacym w tle... i tu jest pies pogrzebany, to on zrzera najwiecej pradu... w stanie czuwania bateria zachowuje sie OK, ale wystarczy odpalic internet i przegladac siec, a pozniej zadzwonic raz czy drugi... i... spadek mocy nieunikniony.

Po odinstalowaniu SBSettings, i dokladnie takiej samej zabawie w sieci i wykonaniu dwoch telefonow... bateria cieszy sie wiekszym napieciem...

Test wykonany podwojnie z i bez SBSettings:

Zabawa w sieci trwala okolo 30 min
Dwa telefony po okolo 6 minut (lacznie mniej wiecej 12 minut)

iBuletooth zainstalowany, ale po restarcie :)

Z programow dzialajacych w tle, mam jedynie Clippy.

#550 iJedrula

iJedrula
  • 54 posts
  • SkądDesigned by Apple in California. Assembled in China

Posted 23 March 2009 - 12:25

Ja nie czuje zmiany w dzialaniu bateri, jesli wylaczam bluetooth gdy jest mi niepotrzebny a wiem ze sa w srod nas ludzie ktorzy tego nie robia i wtedy bateria moze zeczywiscie trzymac krocej...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users