Dell chce pobić Apple - pierwsze zdjęcia Adamo
Napisano 14 stycznia 2009 - 03:13
Napisano 14 stycznia 2009 - 04:28
Zerknijcie na to - jak widac nie tylko Apple potrafi projektowac ladne laptopy:
Olidata Conte ultraportable makes its shiny debut - Engadget
jak dla mnie to tylko apple bo ten wynalazek na pierwszy rzut oka wyglada jak kalka;]
za to ma jeden piekny plus!!!!!!!
Dlaczego nie mogli nam zrobic w nowych modelach takiej klawiatury!!! srebrnej!!!
Napisano 14 stycznia 2009 - 12:24
Brzydal, podobnie jak Dell z tematu tego wątku. Czemu oni wszyscy upierają się przy takim szkaradnym
zawiasie???
Napisano 14 stycznia 2009 - 15:47
Dla jednych zawias to szkaradny szczegół a dla innych element wzornictwa, ładnie wyeksponowany może być elementem charakterystycznym całej linii wzorniczej, więc nie rozumiem o co tyle krzyku.Brzydal, podobnie jak Dell z tematu tego wątku. Czemu oni wszyscy upierają się przy takim szkaradnym
zawiasie???
Co do Della Adamo - Design ciekawy, zarzucanie mu podobieństwa do Apple jest wielkim nieporozumieniem. Pokażcie mi proszę które elementy tego laptopa zostały skopiowane od Apple? Klawiatura? Matryca glossy z czarną ramką? Aluminium? Grubość??? Kpiny. Zachowujecie się jakby tylko Apple miało prawo robić cienkie, aluminiowe laptopy z matrycą glossy i podświetlaną klawiaturą. Trochę więcej obiektywizmu.
No ale co poradzić gdy sam twórca newsa sformułował go w taki sposób, że trudno o inne komentarze... Niech żyje flame!
Napisano 14 stycznia 2009 - 23:06
Dla jednych zawias to szkaradny szczegół a dla innych element wzornictwa, ładnie wyeksponowany może być elementem charakterystycznym całej linii wzorniczej, więc nie rozumiem o co tyle krzyku.
Co do Della Adamo - Design ciekawy, zarzucanie mu podobieństwa do Apple jest wielkim nieporozumieniem. Pokażcie mi proszę które elementy tego laptopa zostały skopiowane od Apple? Klawiatura? Matryca glossy z czarną ramką? Aluminium? Grubość??? Kpiny. Zachowujecie się jakby tylko Apple miało prawo robić cienkie, aluminiowe laptopy z matrycą glossy i podświetlaną klawiaturą. Trochę więcej obiektywizmu.
No ale co poradzić gdy sam twórca newsa sformułował go w taki sposób, że trudno o inne komentarze... Niech żyje flame!
Nie podoba mi się mocowanie ekranu a'la deska klozetowa i tyle. Rozwiązanie stosowane
przez Apple od lat jest i ergonomiczne i eleganckie.
Napisano 15 stycznia 2009 - 08:19
Nie podoba mi się mocowanie ekranu a'la deska klozetowa i tyle. Rozwiązanie stosowane
przez Apple od lat jest i ergonomiczne i eleganckie.
ale przy takim rozwiązaniu spróbuj wepchnąc tam wszystkie im potrzebne kratki wentylacyjne:]
moze to i dizajn ale dla mnie to rowniez wyglada okropnie. i chociaz lubie della to jednak im nie wyszlo.
Napisano 15 stycznia 2009 - 13:19
Nie wiem, dlaczego skopiowali to co najgorszego jest w unibody, czyli szybę na matrycy!
Napisano 16 stycznia 2009 - 09:44
Napisano 19 stycznia 2009 - 11:49
Laptopy / notebooki Dell
Napisano 19 stycznia 2009 - 16:42
A propos Della . to wprowadził do Polski swojego pierwszego netbooka - Mini 12 -
Laptopy / notebooki Dell
Szkoda tylko, że kosztuje prawie tyle co MacBook White.
Napisano 31 stycznia 2009 - 16:32
Napisano 31 stycznia 2009 - 17:16
Napisano 01 lutego 2009 - 01:27
Partege R500 są lekkie bo z tandetnego plastiku.Nie wiem czemu sie tak zachwycacie tym Macbookiem od zawsze Toshiba Portege byla najlżejszym notebookiem a teraz jest najlżejszym i z wbuwowanym napedem (800-870 gram w,zależności od dysku) no i co wazne ma matowa matryce i w standardzie wbudowany moduł HSDPA..A tak apropo Portege R100 z przed okolo 5 lat byla lżejsza od Macbooka Air.
Ale żeś strzeliłA jesli chodzi o jakość to juz lepszy jest Lenovo x300.
X300 miały masę wad fabrycznych i zostały szybko zastąpione przez X301.
Napisano 01 lutego 2009 - 12:10
Napisano 02 lutego 2009 - 01:14
Partege R500 są lekkie bo z tandetnego plastiku.
Notebookcheck: Recenzja Toshiba Portege R500
MBA trochę w tyle zostaje...
Zapomniałeś dodać że Toshiba Portege ma:
-wbudowany napęd cd/dvd
-wbudowany modem UMTS/HSDPA
-3x USB, FW, VGA
-waga 810g z baterią
-matową transflektywną matrycę o dużo lepszych parametrach niż ta w MBA, z możliwością wyłączenia podświetlenia LED i używania podświetlenia otoczenia
Coś kuleje ta Twoja argumentacja.
Napisano 02 lutego 2009 - 01:37
Nie miałem na własność, ale miałem z nimi do czynienia.Chyba nigdy nie miałeś ani jednego ani drugiego z tych notebooków,
Dziwny ten "magnez" bo wygina się jak tektura.Portege jest ze stopu magnezu i każdy z poprzedników tez był z tego stopu.
Zarówno X300 jak i MacBook Air pierwszej generacji dość mocno się grzały i właśnie dlatego zastały szybko poddane modernizacji.Z X300 tez nie trafiłeś specjalisto, X301 ma inny procesor,ma inna grafikę i tak dalej... to jest taka sama ewolucja ja w Macbook Air a nie wady fabryczne (więc według ciebie Air tez mail wady fabryczne i dlatego jest odświeżony ??).
Znam, znam
Jakoś Twoje argumenty nie podważają mojego o tandetnej plastikowej obudowie Toshiby.MBA trochę w tyle zostaje...
Zapomniałeś dodać że Toshiba Portege ma:
-wbudowany napęd cd/dvd
-wbudowany modem UMTS/HSDPA
-3x USB, FW, VGA
-waga 810g z baterią
-matową transflektywną matrycę o dużo lepszych parametrach niż ta w MBA, z możliwością wyłączenia podświetlenia LED i używania podświetlenia otoczenia
Coś kuleje ta Twoja argumentacja.
Dodam do niego brak podświetlenia klawiszy oraz Windowsa i już po sprawie.
Napisano 02 lutego 2009 - 03:30
Dopóki nie bierzemy pod uwagę systemów to może i trochę zostaje.Notebookcheck: Recenzja Toshiba Portege R500
MBA trochę w tyle zostaje...
Napisano 18 lutego 2009 - 09:29
Napisano 20 stycznia 2011 - 14:31
Poniżej zamieszczam pare zdjęc ,modelu który powinniście podać :
Podany przez was model , jest odpowiednikiem dla Macbooka PRO
DELL adamo XPS jest wart ok 4/5 tys zależy w jakiej konfiguracji , wiec nie jest to znacząca róznica pomiędzy Macbookiem Air, tak więc zależy kto jaki system lubi , gwarancja w DELLu 3 lata , gwarancja Apple 1 , po dopłacie ok 1000 PLN do jednego czy drugiego laptopa skutkuje 10 Letnia gwarancja DELL i 3 letnia gwarancja Apple
Tak wiec kto co lubi , ja osobiscie posiadam DELL'a vostro i jestem z niego bardzo zadowolny i nie zamierzam narazie zamieniać go na inny model , a jego atutem jest napewno matryca matowa , która umila pracowanie w miejscach publicznych
Zero jakichkolwiek odbić na ekranie naprawdę umila prace , a zapewniam was ze windows 7 nie jest gorszy od systemu oferowanego przez Apple , czyli aktualnie OSX Leopard , niedługo Loew czy jakoś tak
---------- Wpis dodano o 14:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:20 ----------
PS.Dodam iż gwarancja Nextu Biussines Day jest naprawdę rewelacyjnym rozwiązaniem w przypadku DELL'a w ciągu 24h mam u siebie serwis który albo naprawia mi laptopa na miejscu albo zabiera go do serwisu .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych