Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dell chce pobić Apple - pierwsze zdjęcia Adamo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
143 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:11

[NEWSHUGE]http://farm4.static.flickr.com/3401/3182944486_1709e98691_o.jpg[/NEWSHUGE]

O tym, że Dell odgraża się Apple i chce pokazać, że jest w stanie produkować laptopy równie dobre jak korporacja z Cupertino, informowaliśmy już tutaj.

Dell niecały miesiąc temu rzucił wyzwanie Apple ogłaszając, że w rocznicę prezentacji MacBooka Air - najcieńszego laptopa świata - zaprezentuje komputer jeszcze bardziej konkurencyjny. Projekt nazwano Adamo, a dzisiaj na targach CES w Las Vegas oficjalnie go przedstawiono.

Dell ściśle strzeże tajemnicy dokładnej specyfikacji i cen - wiadomo jedynie ze zdjęć, że Adamo posiada matrycę 13,3", a ładowarka, podobnie jak w Apple, umożliwia wymianę wtyczki. Adamo wyposażony jest również w trzy porty USB a także jack eSATA. Reporterom nie pozwolono włączyć komputera.

Najnowszy produkt Della na pierwszy rzut oka przypomina... MacBooka Black - za to czarna ramka glossy kojarzy się z najnowszą linią laptopów Apple.

Zdjęcia poniżej:
VIDEO TUTAJ

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tymczasem targi CES obiegła nieoficjalna i niepotwierdzona jeszcze wiadomość, że Apple planuje w przyszłym roku wykupić sporo miejsca i uczestniczyć w targach. Nie ma jednak jeszcze oficjalnego potwierdzenia.

Źródło: Engadget.com
Więcej zdjęć TUTAJ

[NEWSINDEXHUGE]http://02.img.myapple.pl/dell.jpg[/NEWSINDEXHUGE]
[NEWSINDEXSMALL]http://farm4.static.flickr.com/3255/3182944312_2a179c2bba_o.jpg[/NEWSINDEXSMALL]

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:42

nawet ciekawe te laptopy. jedna wada laptopy for windows:) bez szans w rywalizacji z macbook-ami

#3 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:42

Brzydki. Nieudane połączenie MB i nowych MB próbujący udawać Aira. Dno. Nie mogą czegoś sami wymyśleć, tylko wszystko z Apple kopiują. Nie wiadomo też co będzie w środku. BTW to ja myślę, że jak nie pozwolili włączyć to pewnie dlatego, że samą obudowę i matrycę narazie wystawili :)

#4 arthur311

arthur311
  • 55 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:44

Fajny, ale Apple zawsze zrobi ładniejsze ;) A tak apropo to szkoda, że nie ma napędu. Wiem, że tak jak w air to jest przyszłościowe, ale nadzień dzisiejszy potrzebuję napędu...

#5 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 19:46

a jak bardzo nowy msi do macbooka air?

Dołączona grafika

przypominam przy tej okazji o duzej kolekcji podobnych perelek:
blog.fotogenia.info Atak klonów

#6 748f0da6cc

748f0da6cc
  • 311 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:02

Daleko mu do Maca.....przynajmniej z wyglądu. Będzie na nim Winda więc przegra w przedbiegach ;-)

#7 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:12

O kurcze pióro! Ktoś śmie mówić że to jest ładne? TR-GE-DIA! Dno. Motyla noga, ktoś w ogóle nie ma gustu!!

#8 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:16

Zycze Dellowi jak najlepiej (choc nie wiem, czy slepe kopiowanie Apple to metoda na sukces), bo zdrowa konkurencja stymuluje rynek i mamy ciekawsze produkty (choc nazwa laptopa jest wg mnie lekko nietrafiona). Jezeli tylko walory uzytkowe oraz komponenty (diabel tkwi w szczegolach) i cena beda trafione - to czemu by nie, zwlaszcza ze Windows 7 bedzie duzo powazniejsza konkurencja dla OSXa. Design kwestia gustu, choc napewno Apple wyznacza w tej dziedzinie poprzeczke, ktorej jak dotad nikt nie pobil - nie jest to jednak najwazniejsze, jezeli "fun z jazdy podobny".

#9 Brzuch

Brzuch
  • 32 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:17

przy MBAir wygląda na niezłego Grubaska

#10 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:17

O rany ale brzydal....

#11 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:19

Zrobcie update. Na stronie jest wideo z tym lapem. Wyglada ciekawie i gdyby cena byla stosunkowo niska wiele osob by go kupilo. Ciekawy ten system klapy laptopa.

#12 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:20

Hmm surowe oceny.. Mi sie wydaje ze jak na Della to jest niezle -oczywiscie ten pogrubiony kant za backpanelem wyglada fatalnie, ale chyba reszta wyglada w miare zgrabnie.

---- Dodano 09-01-2009 o godzinie 20:21 ----

Zrobcie update. Na stronie jest wideo z tym lapem.
Wyglada ciekawie i gdyby cena byla stosunkowo niska wiele osob by go kupilo.
Ciekawy ten system klapy laptopa.

Dziękuję :) Dajemy update.

#13 greggScutum

greggScutum
  • 88 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:21

Toż to wstrętne. Firma taka jak Dell wstydziła by się w tak prymitywny sposób kopiować pewne rozwiązania i prezentować prototypy na tak niskim poziomie...

#14 matuesz

matuesz
  • 27 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:25

Dla mnie ten laptop ma dwie podstawowe wady: - jak można wywnioskować na podstawie zdjęć, nie posiada wtyczki magnetycznej - ma zainstalowany Windows Matryca w tym laptopie wydaje się być bardziej refleksyjna niż w Air, jak by była pozbawiona powłoki anty-refleksyjnej. PS: Air to jest najpiękniejszy laptop jaki kiedykolwiek widziałem ;-)

#15 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:33

- ma zainstalowany Windows

a co Linuxa ma miec? ...

#16 Jankesik

Jankesik
  • 479 postów
  • SkądCzęstochowa/Poland

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:39

Reporterom nie pozwolono włączyć komputera. bo ta atrapa nie działa :)

#17 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:44

Ale nędza ... W dodatku z Windowsem, buahaha.

#18 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:45

Co jak co ale Windows 7 to nie nedza, a raczej takowy bedzie mial ;)

#19 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:46

Mówię wam, że nie pozwolili włączyć, bo nawet gdyby chcieli to nic by nie ruszyło :D Bo co by miało jak w środku nic nie ma? Tak samo nie chcą mówić co tam jest w środku bo sami jeszcze nie wiedzą co będzie :P

#20 matuesz

matuesz
  • 27 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 20:46

a co Linuxa ma miec? ...

Najlepiej jak można by było kupić bez systemu, wtedy linux-a sam bym sobie zainstalował.
Nie lubię płacić za coś czego nie używam, windows porzuciłem lata temu i obecnie działam na MacOS X oraz linux-ie.
Mało tego, być może za bardzo się przyzwyczaiłem do linii poleceń oraz takich czarodziejskich słów jak "apt-get" lub "port" w macu że już nie wyobrażam siebie klikającego 5 razy dalej aby zainstalować jakąś nawet najmniejszą aplikację ;-).

#21 corrigo

corrigo
  • 183 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 21:08

Dell popełnia błąd popełniany nagminnie przez Apple. Marketingowo rozbudza oczekiwania a potem...klapa ! Gdzie mu tam do Air'a :). A tak prywatnie, wygląda jak "oszczędnościowa" wersja nowego MB. Może szpieg przemysłowy podprowadził od Apple "przejściowy" projekt modernizacyjny MB :). Nie wróżę sukcesu.

#22 dariuszroman

dariuszroman
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2009 - 21:09

Powinni zabić projektanta. Nawet ten zasilacz wygląda obrzydliwie. Fuuuj. Chyba po ciemku go robili.

#23 zwolu

zwolu
  • 100 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 21:25

Nie wiem po co sie tak wysilają. Przeciez wystarczy kupic maca w hurcie przykleic swoje logo i wyjdzie na jedno, a nawet bedzie lepiej :P

#24 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów
  • SkądBobry Podchalańskie

Napisano 09 stycznia 2009 - 21:50

chciałem tylko zauważyć, że każdy pomysł jaki wprowadza apple zaczynają inni małpować.... nie dość, że chcą walczyć z apple robiąc inny cienki 13 calowy komputer to po tym jak apple wprowadziło komputer z szybą na matrycy jakoś dell też to zrobił.... no rzesz k..... nie mówię, że to co robi dell jest złe, tzn komp wygląda znoście, tylko dlaczego sami nie wymyślą jakiś nowy pomysł na komputer i nie wprowadzą tego... nie wiem, matryca z bawełny a nie szklaną z czarną ramką od apple małpują... to już żenujące, i system jest na MAX'a małpowany no i same pomysły budowy i wyglądu... pojawił się iPhone są już podróby, pojawił się Air jest już podróba... coś pojawia się w OS X zaraz jest na Windzie.... to MASAKRA!!!!! żenada.... nie wiem jak im nie jest wstyd tylko po prostu kopiują to co robi apple.... mają kasę niech sami c oś wymyślą...:/

#25 Dreadmond

Dreadmond
  • 553 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 22:56

chciałem tylko zauważyć.... no rzesz k..... nie mówię...nie wiem...coś pojawia się... to MASAKRA!!!!! żenada....:/

Chyba o Apple mówisz... ;-)
Ten Adamo- kto to nazywał...?! jest grubasem i ma brzydką dup*. Na prawdę. Wygląda ładnie z przodu.
No i teraz laptopy apple są jak delle, albo odwrotnie. Praktycznie wszystko teraz wygląda identycznie. Jedynie 17" mbp ze srebrną ramką wyróżnia sią z tłumu.
Jezeli to co pogadują, ze apple niby ma byc w 2010 na CESie to zupełnie w masówkę celują, a nie w innowację. Wtedy bedzie klapa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych