[zapytanie] Antywirus na Mac'a ?
Rozpoczęty przez
Przemion
, 02 lip 2005 16:17
57 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 grudnia 2010 - 22:28
Przez długi czas nie używałem antywira, ale spróbowałem zainstalować.
MacScan używałem od czasu do czasu przez pół roku. Przez ten okres znalazł mi 3 podejrzane pliki cookie z Safari, ale były one z google'a
Tydzień temu wypróbowałem Norton Internet Security. Wizualnie ładny, dużo pierdół. Usunąłem go po kilku godzinach, bo zmulił mi maka, a na ekranie pokazał mi się "Kernel panic".

Napisano 14 grudnia 2010 - 22:36
norton to raczej sobie odpuść
jest niezły lekki sophos for mac za free
Napisano 14 grudnia 2010 - 23:07
Działam bez antywira obecnie i jestem zadowolony.
Ale Sophosa chętnie sobie przetestuję jak będę w stanie martwienia się o moje dane

Napisano 27 grudnia 2010 - 20:34
Mi ClamXav zawsze znajduje tylko jakieś pierdoły z poczty. Tak jak ściągam różny soft i tak dalej nigdy nie miałem żadnych problemów w stylu wirusy czy bezpieczeństwo systemu.
Napisano 05 stycznia 2011 - 16:31
Witam! Mam pytanie, a mianowicie zainstalowałem sobie Virex'a, ale po pewnym czasie doszedlem do wniosku, że mi sie nie przydaje wiec go wywaliłem. Coś tam robiłem i trzeba było uruchomić ponownie lapa-patrze! a tam na srodku ekranu jakies gowno z Uaktualnien Programów o VirexLogin i jakiejs tam Rosettcie, którą zeby uruchomić trzeba połączyć sie z netem ( akurat net byl odlaczony ) i moje pytanie- CO TO JEST i JAK SIE TEGO POZBYĆ??!!
z góry dziena

Napisano 05 stycznia 2011 - 16:34
Co to jest 'dziena'? Piszesz do normalnych ludzi, nie do bandy podrostków.
Nie usunąłeś do końca Vireksa.
Napisano 05 stycznia 2011 - 17:35
Dobra, w takim razie pardon...więc jak go ostatecznie usunąć??
Napisano 06 stycznia 2011 - 13:12
Rosetta, to emulator pozwalający na uruchomianie programów skompilowanych na PowerPc na platformie Intel. Jeśli system zasugerował Ci instalację Rosetty, to znaczy że w pewnym momencie chciałeś uruchomić taki program. Oczywiście, nie musiałeś tego robić bezpośrednio. Możesz korzystać z jakiegoś programu, który uruchomił inny program skompilowany dla PowerPC. Rosetta nie zrobi Ci krzywdy. Co do usunięcia Vierx'a czy próbowałeś tego? Ewentualnie możesz posłużyć się Trash Me, albo podobną aplikacją żeby wyszukać wszystkie (albo chociaż większość) elementów tego programu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych