Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[zapytanie] Antywirus na Mac'a ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#26 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 21:51

kociaki?! :-|

#27 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 21:54

Ja nie mam kociaka, ja mam komputer. Ale różne są fetysze ;-)

#28 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 16 sierpnia 2010 - 21:58

co do antywira, zainstaluj sobie lepiej jakiś link skaner np od avg antywirusa się nie opłaca

#29 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów
  • SkądNottingham / Szczecin

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:06

"Wogole" to warto:
1) pisać poprawnie;
2) pisać w odpowiednim dziale;
3) nie używać idiotycznych określeń typu 'nasze kociaki';
4) czytać forum - temat przydatności antywirusów był już wałkowany mnóstwo razy.

Jesli chcesz to moge napisac prawdziwie informatycznym jezykiem.Tylko nie pisz mi wtedy ze strugam nadetego bufona uzywajacego zbyt starannie dopasowanych okreslen.
A co do kota to mysle ze guzik komus do tego jak nazywam swoj system.W koncu pracujesz na systemie za posrednictwem komponentow z ktorych sklada sie komputer prawda?No chyba ze pracujesz na golym komputerze bez systemu to ok spoko.Sa rozne dewiacje...
A co do wirusa to nie pytam o jego przydatnosc tylko o kulture i jakosc pracy na systemie.
Po za tym co temat odnosnie antywirusa robi w dziale "internet" ? Wlanie Panie ftpd...
No tak.Zapomnialem ze niektorzy uwazaja ze robala mozna zlapac tylko i wylacznie droga sieciowa.Ech...
Wez jeszcze poprawke ze nie kazdy kto jest jest nowy na forum jest totalnym glabem.Bo sadzac po Twoch postach ktore czytam tak wlasnie traktujesz nowych uzytkownikow...Czasami moglbys sie od nich jeszcze wiele nauczyc.Szanowny Panie ftpd...
P.S.
Nie musisz mi dziekowac za sarkazm...

#30 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:07

Jeśli 'prawdziwie informatyczny język' zawiera w sobie spacje między zdaniami, to ja uprzejmie poproszę.

#31 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:36

Nie czepiaj sie dobrze? Kazdy moze popelnic blad podczas pisania ale to nie znaczy ze trzeba od razu wbijac komus szpile.Po za tym nie jestesmy tu po to aby sobie docinac tylko pomagac i wymieniac poglady.

#32 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:38

Błędów będę się czepiał, zawsze. Wszędzie. Ktokolwiek będzie je robił. Nowoczesna szkoła i bezstresowe wychowanie Was nie nauczyło, to ja Was nauczę. Albo chociaż wytknę, na niektórych działa ;-)

Lekturka: http://rtfm.killfile.pl/#KEEPCOOL

#33 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 23:45

Wracajac do tematu.Chcialbym wiedziec jak zachowuje sie Norton Antivirus na Leopardzie.

#34 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 00:59

Działa, tak samo jak na nie Leopardzie. Ale jest niepotrzebny. Przecież odpowiedziano Ci już wyżej, przestań męczyć.

#35 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:40

To czy jest potrzebny czy nie to ja o tym zadecyduje.Nie narzucaj mi swojego zdania!Z reszta szkoda gadac.Widac ze na tym forum inni wiedza lepiej co jest dla kogos potrzebne a co nie.

#36 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:48

Dalej nie nauczyłeś się stawiać spacji między zdaniami. Szkoda. "Narzucanie zdania"? Słodko. Przychodzisz, pytasz o opinię. Dostajesz odpowiedź, czyli właśnie tę opinię, to nazywasz ją 'narzucaniem zdania' i robisz gnój. Brawo.

#37 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:53

No tak.W tym temacie dowiedzialem sie ze :

słuchajcie nie ma wirusów na kompy apple w Polsce owszem w innych krajach tak (U.s.a , Francja) tam jest bardziej rozpowszechniony mac i mają powody by robić wirusy a w Polsce nie robią (przy najmniej rzadko)wirusów

#38 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:54

post do skasowania. sorry.

#39 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 10:55

Dalej nie nauczyłeś się stawiać spacji między zdaniami. Szkoda.

"Narzucanie zdania"? Słodko. Przychodzisz, pytasz o opinię. Dostajesz odpowiedź, czyli właśnie tę opinię, to nazywasz ją 'narzucaniem zdania' i robisz gnój. Brawo.

Gosciu!!! Ogarnij sie troche! Skoro pisze i chce uzyskac odpowiedz dotyczaca jakiegos produktu a Ty wyskakujesz i piszesz ze mi jest niepotrzebny to o czym my tu gadamy? Chyba ja wiem lepiej co jest a co nie mi potrzebne tak? Wiec po co jeszcze piszesz ze robie gnoj? Potrzebuje ten program i powinienes to uszanowac. Mysle ze zrozumiales.

#40 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 11:06

No to po co piszesz, skoro już wiesz, że potrzebujesz? Potrzebujesz, to zainstaluj i używaj.

#41 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 11:13

Wiesz czemu pytam? W innych tematach jedni pisza ze dziala super, w jeszcze innych wieszaja na nim psy. Chcialem uzyskac opinie od kogos kto na codzien uzywa tego programu jak faktycznie jest. Po to jak to okresliles "mecze" gdyz nie chce czegos instalowac a pozniej faktycznie wieszac na tym psy. Ale widze ze chyba nic innego mi nie pozostalo... Odpowiedz znalazlem na makowym. Tam chociaz nikt nie pisze ze cos jest dla mnie nie potrzebne...

#42 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 12:23

Wiesz czemu pytam? W innych tematach jedni pisza ze dziala super, w jeszcze innych wieszaja na nim psy. Chcialem uzyskac opinie od kogos kto na codzien uzywa tego programu jak faktycznie jest. Po to jak to okresliles "mecze" gdyz nie chce czegos instalowac a pozniej faktycznie wieszac na tym psy. Ale widze ze chyba nic innego mi nie pozostalo... Odpowiedz znalazlem na makowym. Tam chociaz nikt nie pisze ze cos jest dla mnie nie potrzebne...

jeżeli pytanie jest o nortona to się staraj trzymać od tej firmy z daleka
miałem nortona z ciekawości i wyczuwalne było zwolnienie systemu oraz jego uruchamianie

obecnie zainstalowałem sobie linkscaner od avg i to jest to czego potrzebowałem, skanuje w locie wszystko to co uruchamiasz z przeglądarki i do tego jest darmowe.

ja bym na dzień dzisiejszy nie kupował licki na mac av:)

masz poczytaj sobie: http://linkscanner.avg.com/Mac/

#43 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 12:45

jeżeli pytanie jest o nortona to się staraj trzymać od tej firmy z daleka
miałem nortona z ciekawości i wyczuwalne było zwolnienie systemu oraz jego uruchamianie

obecnie zainstalowałem sobie linkscaner od avg i to jest to czego potrzebowałem, skanuje w locie wszystko to co uruchamiasz z przeglądarki i do tego jest darmowe.

ja bym na dzień dzisiejszy nie kupował licki na mac av:)

masz poczytaj sobie: AVG | LinkScanner for Mac | Online virus protection for MacOS

Dziekuje kolego. Choc przyznam ze bardziej interesuje mnie ochrona nie przed zagrozeniem z sieci lecz przed syfem przenoszonym poprzez dyski , pendrive itp. Jeszcze raz dziekuje :)

#44 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 12:47

to do tego celu mam sophosa:) skanuje pliki jak potrzeba

#45 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 13:34

Duzo osob chwali sobie Kaspersky. Nie ma takich zmulen jak przy Nortonie.

#46 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 13:42

tak ale trzeba za niego płacić obecnie nie ma potrzeby kupować licencji bo zagrożenie jest znikome ja raz miałem prawdziwego wirusa na macu tzn sophos go wykrył w czasie ściągania ale żeby go znaleźć musiałem się postarać jak chcesz kup kasperskiego ale jest drogi i w obecnych czasach nie jest potrzebny

#47 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 sierpnia 2010 - 14:12

Jeśli dobrze rozumiem to:

Dziekuje kolego. Choc przyznam ze bardziej interesuje mnie ochrona nie przed zagrozeniem z sieci lecz przed syfem przenoszonym poprzez dyski , pendrive itp. Jeszcze raz dziekuje

nijak ma się do

i w obecnych czasach nie jest potrzebny

Dużo ludzi daje pendrive z syfem, co prawda na windowsy ale mimo wszystko dzięki takiemu antywirusowi ten syf zostanie usunięty, a osoba która np: potem podłączy do windowsa uniknie tam zawirusowania.

Także jeśli ktoś chce to niech kupuje antywirusa, by chronić innych. MacOS jest względnie bezpieczny o ile nie ściąga się pirackiego softu bądź korzysta się z komputera myśląc.

#48 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 17:18

Jeśli dobrze rozumiem to:

nijak ma się do
Dużo ludzi daje pendrive z syfem, co prawda na windowsy ale mimo wszystko dzięki takiemu antywirusowi ten syf zostanie usunięty, a osoba która np: potem podłączy do windowsa uniknie tam zawirusowania.

Także jeśli ktoś chce to niech kupuje antywirusa, by chronić innych. MacOS jest względnie bezpieczny o ile nie ściąga się pirackiego softu bądź korzysta się z komputera myśląc.

myślenie kolego to podstawa
a tak nawiasem mówiąc co mnie interesuje kogoś komputer
niech sobie użytkownik pc go dobrze zabezpieczy i po kłopocie
mam windę i mam do niej lekkie skuteczne zabezpieczenie i zapewniam Cię że nie jet to żaden pakiet antywirusowy typu np KIS lub NIS

mnie chodziło o zabezpieczenie maca to jest mój priorytet i dlatego uważam że av komercyjny na maca jest niepotrzebny w tych czasach, co innego jego darmowa odmiana.
Oczywiście w przyszłości może się to zmienić

#49 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 18:05

Dla kogos kto uzywa na raz obu platform systemowych takie cos sie przyda.Nawet jesli antywirus nie bedzie mial za duzo do roboty to bedzie pomagal chociaz psychicznie :wink:

#50 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 sierpnia 2010 - 18:12

ja mam dwie platformy i na win ma takie zabezpieczenie: DWPF + Spy Shelter na mac mam avg linkscaner sophosem skanuje pliki od czasu do czasu maca używam do transakcji online

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych