Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#726 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 09 maja 2009 - 19:14

A mi wyskoczylo cos takiego i nie wiem co zrobic....
(robilem redsn0w-em tak jak w tutorialu z youtube) pobralo wszytsko i wyskoczylo cos takiego

Jailbreaking device
Killing iTunes [done]
Waiting for DFU device [done]
AppleMobileDevice: Unexpected DFU state during manifest: 2, status: 7 [099%]
Waiting for reboot [....]

i stoji w miejscu

zdarza się po prostu zainstaluj libusb, wprowadź ipoda w tryb DFU i sprawdź czy jest w tym trybie bo mi się to samo stało i dopiero się skapłem po jakiś 3 minutach że zamiast DFU mam tryb Recovery.

#727 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 11 maja 2009 - 16:26

ja zrobilem jb redsn0w'em, ale mam cydie i nie mam installera. Zadam głupie pytanie: I co teraz? Czy cydia potrzebuje netu wi-fi? Btw. to nie wiem co dokladnie jest ta cydia. I jak zainstalowac tego installera.

#728 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 11 maja 2009 - 18:06

Ale w FW 2.0 Installer Ci się nie przyda... ;)

#729 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 11 maja 2009 - 20:35

nie wiem o co Ci chodzi :D btw. podstępując identycznie jak w poradniku do instalowania installera YouTube - How To Get Installer 4 On iPhone OS 2.0: Windows XP/Vista nie widzę ikony installera na ipodzie touch 2g fw 2.2.1 jailbreak redsn0w'em. Teoretycznie po resie ipoda powinna byc, no ale nie ma. Chmody ustawione, folder wrzuciłem we własciwe miejsce.

#730 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 12 maja 2009 - 16:29

Próbowałem tego samego, nawet Cichacz mi wtedy pomagał, jeśli zainstalujesz mobilefinder to ta ikonka jest ale i tak nic ona nie daje.

#731 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 12 maja 2009 - 19:41

1. Wrzuć Installer.appdo /Applications.
2.Sprawdź, czy /Applications/Installer.app/Scythe ma uprwanienia 755.
3. Sprawdź, czy /Applications/Installer.app/Installer ma uprawnienia a+srx.
3a.(jak ustawić a+srx)
wpisz w terminalu poniższe komendy
- chmod a+srx /Applcations/Installer.app/Installer (enter)
- logout (enter)
- killall SpringBoard (enter)

Powinno działać. Ja tak robiłem jak jeszcze nie było I4 w QuickPWN-ie.
Linki masz tu: Download - installer-40b2.zip - Sharebee.com, the one and only online file hosting distribution service.
Jak zainstalujesz, to on poprosi o aktualizację, więc nie martw się, że to tylko beta.

#732 ladycroft

ladycroft
  • 2 postów

Napisano 24 maja 2009 - 12:35

zrobiłam wczoraj jailbreak mojego ipoda touch 2g (2.2.1) i jeśli ktoś chce zebrałam wszystkie potrzebne pliki w jedno miejsce na moim koncie rapidshare - więc nie wygasną nigdy:

[url=http://rapidshare.com/users/223HQD]RapidShare: Easy Filehosting[/url]

jest tam firmware 2.2.1 + quickfreedom + sterowniki libusb oraz winscp do połączenia się poprzez ssh jak ktoś chce :)

#733 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 25 maja 2009 - 04:22

ladycroft jest już coś takiego jak redsn0w v 0.3 i w mojej opinii jest o niebo lepszy.

#734 ladycroft

ladycroft
  • 2 postów

Napisano 25 maja 2009 - 09:46

a możesz powiedzieć co robi lepszego? Bo szczerze mówiąc, to nie za bardzo się znam na tym i zrobiłam na podstawie jakiegoś zagranicznego tutoriala

#735 Dawid_M

Dawid_M
  • 2 postów

Napisano 25 maja 2009 - 13:34

Witam wszystkich, wczoraj postanowiłem zrobić jailbreaka na moim touchu 2g 2.2.1 16gb za pomocą redsn0w'a , wszystko szło gładziutko aż do momentu zniknięcia z ekranu tego śmiesznego , uciekającego ananasa . Normalnie ipod powinien się po chwili włączyć , już przerobiony oczywiście . U mnie nic takiego nie nastąpiło . Czekałem na włączenie playerka 3 bite godziny i nic . No więc chciałem przywrócić ustawienia fabryczne . Wchodzę w iTunesa i wyskakuje komunikat ,że mój touch pracuje teraz w trybie awaryjnym . Klikam na przycisk przywrócenia ustawień fabrycznych , no i wyskakuje kolejne powiadomienie : "Oprogramowanie dla tego iPoda jest teraz niedostępne. Sprawdź , czy masz najnowszą wersję iTunes i spróbuj ponownie." . Oczywiście mam najnowszą wersję iTunes. Bardzo proszę o szybką pomoc .

#736 p_pierzchala

p_pierzchala
  • 34 postów

Napisano 25 maja 2009 - 13:41

witam, ja miałem podobne problemy, ale udało mi się jakoś wyjść z trybu awaryjnego (iTunes też nie chciał mi go przywrócić) chyba trzeba przytrzymać ten przycisk do włączania iPoda przez 10 sekund a potem to kółeczko czy coś podobnego, wiem że kombinowałem, bo nie miałem pomysłów, ale wreszcie się udało i działał normalnie i wtedy jeszcze raz zrobiłem redsn0w'a i wszystko poszło ok. Życze powodzenia

#737 Dawid_M

Dawid_M
  • 2 postów

Napisano 25 maja 2009 - 14:31

Dobra , zgrałem sobie z neta oprogramowanie do "tacza" , w tej chwili trwa synchronizacja . A co do przeróbki to teraz trochę się obawiam kolejnej próby, bo może mi się udać albo nie ;/ . Chyba sobie spokojnie poczekam aż ktoś napisze jakąś super przejrzystą instrukcję jak przerobić ipoda , chyba ,że już gdzieś jest to proszę o linka :D

#738 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 maja 2009 - 04:27

Dobra , zgrałem sobie z neta oprogramowanie do "tacza" , w tej chwili trwa synchronizacja . A co do przeróbki to teraz trochę się obawiam kolejnej próby, bo może mi się udać albo nie ;/ .
Chyba sobie spokojnie poczekam aż ktoś napisze jakąś super przejrzystą instrukcję jak przerobić ipoda , chyba ,że już gdzieś jest to proszę o linka :D

A może tak libusb bo bez tego mi też się działy dziwne rzeczy z ipodem

A co do ciebie ladycroft to proces jest w pełni automatyczny praktycznie nic nie musisz robić, no prawie oprócz paru kliknięć w "enter"

#739 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 17:06

czy wie ktoś jaka może byc przyzyna braku folderu Applications na ipodzie?

#740 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 21 czerwca 2009 - 16:52

RapidShare: Easy Filehosting

wrzuciłem na swoje konto rapidshare firmware 3.0 niezmodyfikowany do ipoda touch 2g + redsn0w. Linki nie wygasną - premium konto

#741 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 21 czerwca 2009 - 19:31

czy wie ktoś jaka może byc przyzyna braku folderu Applications na ipodzie?

Bo JB przeniósł go do /var/stash (po to, aby aplikacje instalowaly się na /var- większej partycji)

#742 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 22:15

mam dwa ipody 2g 2.1.1 na jednym i drugim mam jailbreaka z tego tutorialu

YouTube - iPod touch 2G QuickPwn - NO LibUSB! NO Restore! - Official DevTeam Jailbreak Application

na jednym i drugim mam zainstalowanego installousa i x-ipa

na jednym i drugim mam zainstalowanego safari DL plug-in

ale KURDE TYLKO NA JEDNYM mogę ściągać pliki z sfari a co za tym idzie nie działa mi sćiąganie z installousa.

czy ktoś wie, co może byc przyczyną??

oto komunikat:

download failed. Could not start saving file.

tak mi się wydaje, że to chmody i zaraz sprawdzę ustawienia folderu na jednym i drugim.

#743 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 22 czerwca 2009 - 10:06

Po pierwsze jak byś poczytał na zagranicznych forach to byś wiedział że aby zainstalować installous potrzebny jest AppSync który jak na razie nie daje możliwości ściągania plików czyli zostaje ci użycie winscp. Po 2 radziłbym ci się nie chwalić zbytnio tutaj bo pewnie używasz ich do ściągania pirackich programów a to jest prawnie zabronione!!!!

#744 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 14:08

Stasio90 wszystko zgodnie z prawem ale niekoniecznie zgodne z warunkami gwarancji, ale mnie już gwarancja nie obowiązuje :) Wracając do pytania to ustawiłem chmody folderu na 777 i działa, ale zastanawia mnie jedno- czemu na tym ipodzie co działa ściąganie chmody są ustawione na 755 i wszystko śmiga.

#745 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 23 czerwca 2009 - 16:16

ej przepraszam za to , zapewne głupie pytanie...no wiecie ja nie jestem pro..e... co to jalibreak?

#746 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 czerwca 2009 - 16:30

Stasio90 wszystko zgodnie z prawem ale niekoniecznie zgodne z warunkami gwarancji, ale mnie już gwarancja nie obowiązuje :) Wracając do pytania to ustawiłem chmody folderu na 777 i działa, ale zastanawia mnie jedno- czemu na tym ipodzie co działa ściąganie chmody są ustawione na 755 i wszystko śmiga.

Śmiem wątpić jak już piszesz że masz installous to na pewno używasz go do ściągania pirackich aplikacji, nie stać cię na oryginalne???

#747 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 21:56

co to jalibreak?

#748 tubo

tubo
  • 60 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 22:29

stać mnie i nawet sobie sam zarobiłem na niego, Tobie to pewnie rodzice kupili :*

axyon już byl taki co się pytał: http://www.myapple.p...-jailbreak.html

#749 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 24 czerwca 2009 - 08:51

@tubo jak masz tak odzywać się do innych to lepiej się nie odzywaj poza tym to co podałeś do @axyon to żadna odpowiedź @axyon Jailbreak jest to odblokowanie na funkcje nie przewidziane przez apple oraz możliwość instalowania oprogramowania z poza appstore. Po jailbreak masz tak naprawdę dopiero wtedy pełną kontrolę nad swoim iphone/ipod touch. Możesz zmienić dosłownie wszystko a funkcje, których nie ma - dodać. Na czym tracisz? Na tym, że jeśli zepsuje Ci się iphone/ipod touch na wgranym oprogramowaniu (system) jailbreak i w takim stanie oddasz na gwarancje tą ją tracisz - ale wystarczy przed oddaniem na gwarancję wgrać oryginalny system i po kłopocie Masz pytanie? Pisz..od tego forum

#750 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 24 czerwca 2009 - 10:35

Dzięki @adam m.!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych