Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Please log in to reply
751 replies to this topic

#701 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 04 April 2009 - 14:17

A teraz pytanie czy kiedyś doczekamy się takich programów jak PWNG-Tool i QuickPWN???

#702 ArsAdamant

ArsAdamant
  • 14 posts
  • SkądCze-wa

Posted 08 April 2009 - 17:28

Mam problem wprost obrzydliwy, ktory mi sie wybitnie czesto trafial. Mianowicie, blad 1604 przy probie zrobienia restore na zmodyfikowanym sofcie.. Wlasnie sprawdzam czy uda mi sie na standardowym, niemodyfikowanym. Ale raczej tez nie. O co moze chodzic?

Pozdrawiam, Bartek - liczac na szybka pomoc.

Edit:

Ta, przy wgrywaniu niemodyfikowanego oprogramowania ten blad nieco inny, bo 1611. Hah, pomocy, blagam..

Edit 2:

Powiem tak, teraz to juz jestem zalamany. Jailbreak nie moze zepsuc iToucha? A to ciekawe, bo ja na przyklad nie jestem w stanie juz z niego korzystac, ipod caly czas tkwi dumnie w recovery mode. Ale to jeszcze nic! Nie dosc, ze nie dziala custom firmware, to jeszcze oryginalne nie dziala!
Robie recovery, a tu bum! Blad 1611.. Pobieralem firmware bezposrednio z itunes, najnowsze, zupelnie legalnie. Doszedlem do wniosku, ze DFU mode wszystkiemu zaradzi. No to prosze, podlaczamy iPoda w DFU mode, klikamy recovery, uruchamia sie recovery przed chwila pobranego firmware`u.. Trwa przygotowanie do odnawiania.. Paseczek sie zapelnia, i jeszcze raz.. Trzeci raz to samo.. Czwarty raz paseczek nawet sie troche nie rusza, stoi w miejscu. Czekam piec minut az sie ruszy, a tu o! - ekran iPoda robi sie czarny, potem uruchamia sie obrazek recovery mode, czyli jabluszko i kabelek z napisem iTunes.. Cudownie, ze do tego gratis dochodzi `wystapil nieznany blad, 1611`.
Powiem tak - jest zle. Wrzucam tego posta do oddzielnego tematu, bo jest to klopot dosc powazny.

Dziekuje za uwage, licze na szybka pomoc..

Edit 3:

Zwyczajnie dramatyzowalem. Wystarczylo, co zabawne, zrestartowac komputer i reinstalowac iTunes..

#703 ytus

ytus
  • 5 posts

Posted 12 April 2009 - 18:01

witam mam problem wszystko jest ok tylko moja vista nie lubi QuickFreedom puzniej caly czas sie restartuje co ok 30 sek. mam viste . ktos mial tez taki problem ? dziekuje moje gg 1798033 jesli ktos potrafi mi pomuc czemu on sie restartuje moze cos zle robie ?

#704 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 posts

Posted 14 April 2009 - 12:24

Jest jakiś poradnik jak zrobić JB na 2g ? Taki porządny ? I gdy mam JB to w Taczu jest własny Korektor ?

#705 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 posts

Posted 14 April 2009 - 12:39

Są poradniki gdzieś na poprzednich stronach i w innym temacie też były.

#706 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 posts

Posted 14 April 2009 - 16:06

A co z tym korektorem ? I czy wszystkie aplikacje si einstaluje jakoś przez wi-fi ? Bo cały czas słyszę o tym instalatorze. Nie można po prostu podpiąć iPoda to kompa i coś zgrać ? No i taki mały OT. Gdzie mogę zobaczyć swoje posty na tym forum ?

#707 ytus

ytus
  • 5 posts

Posted 14 April 2009 - 19:21

sorki ale nikt mi nie odpisal na moje pytanko czy to normalne ze komp. po wgraniu QuickFreedom puzniej co 30 sek. sie restartuje ???

#708 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 posts

Posted 14 April 2009 - 19:52

Nie wiem co z korektorem, aplikacje można instalować na wiele sposobów, jednym z nich jest Wi-Fi, ale można również podpiąć iPoda, i zgrać aplikacje zakupione/ściągnięte z AppStore. @ytus Oczywiście, że normalne. Od roku tak jadę. W ogóle to mnie nie denerwuje, tylko trochę jak mi się przy restarcie muzyka wyłącza. Jakie pytanie -.- ...

#709 ytus

ytus
  • 5 posts

Posted 14 April 2009 - 19:55

to co robisz format za kazdym razem ? po wgraniu QuickFreedom ?

#710 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 posts

Posted 14 April 2009 - 20:09

Człowieku MOLLAKA napisał to z ironią xD Masz coś poryte w progsie.

#711 ytus

ytus
  • 5 posts

Posted 14 April 2009 - 22:49

ok sorki juz rozumie ale QF mam z orginalnej strony i robie wszystko po koleji tylko puzniej komp. mi wariuje restartuje siw co chwile .

#712 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 posts

Posted 15 April 2009 - 04:25

jezeli masz viste to przy kolejnym wlaczeniu sie kompa wprowadz viste w tryb awaryjny i usun libusb czy jak to sie tam nazywalo... resetnij i juz wszystko powinno cacy dzialac...

#713 Morgoth_

Morgoth_
  • 221 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 April 2009 - 17:18

Najprościej zrobić jailbreak'a redsn0wem. Freedom nie zawsze działa i wymaga obecności LibUSB, a redsn0w nie. Można pobrać stąd: redsn0w.com

Wskazówki co i jak macie w bardzo prostym tutorialu Video: YouTube - iPod touch 2G QuickPwn - NO LibUSB! NO Restore! - Official DevTeam Jailbreak Application

Mnie się udało z 1. razem i nie straciłem żadnych danych!

#714 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 18 April 2009 - 17:50

Najprościej zrobić jailbreak'a redsn0wem. Freedom nie zawsze działa i wymaga obecności LibUSB, a redsn0w nie. Można pobrać stąd: redsn0w.com

Wskazówki co i jak macie w bardzo prostym tutorialu Video: YouTube - iPod touch 2G QuickPwn - NO LibUSB! NO Restore! - Official DevTeam Jailbreak Application

Ok już mam JB!!!!!!

#715 Duban

Duban
  • 77 posts

Posted 19 April 2009 - 13:10

Mi jakoś Freedom nie che zrobić paczki z FW ;] wiec zrobiłem szybko i łatwo redsn0w :) Polecam każdemu.

#716 Steven_13

Steven_13
  • 12 posts

Posted 19 April 2009 - 22:39

Mi jakoś Freedom nie che zrobić paczki z FW ;] wiec zrobiłem szybko i łatwo redsn0w :) Polecam każdemu.

mam podobny problem - też nie chce mi QuickFreedom zrobić z FW paczki...... może napisałbyś jakis tutorial dla mniej wtajemniczonych jak zrobić redsn0w - em ??

---- Dodano 20-04-2009 o godzinie 00:22 ----

mam podobny problem - też nie chce mi QuickFreedom zrobić z FW paczki...... może napisałbyś jakis tutorial dla mniej wtajemniczonych jak zrobić redsn0w - em ??

W sumie to już nie trzeba, bo właśnie sobie poradziłem...... POLECAM Redsn0w!!!!!!!!!

#717 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 20 April 2009 - 15:06

Co do restore to się zgadzam bo nie trzeba nic przywracać, ale co do libusb to się nie zgodzę bo go odinstalowałem to nie dość że miałem biedę powrócić z trybu DFU na normal, to jeszcze redsn0w mi się wyłączał, albo po prostu muszę format zrobić bo po libusb zostają jakieś ślady

#718 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 posts

Posted 05 May 2009 - 18:20

I już można wyłączać ipoda jak jest JB ? :P

#719 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 05 May 2009 - 21:01

Można

#720 p_pierzchala

p_pierzchala
  • 34 posts

Posted 06 May 2009 - 13:27

a ja jak zacząłem robić redsn0w to było to odliczanie od 30 w dół i jak doszło do 0 to się wyłączyło to okienko i nic się nie działo, co trzeba zrobić by udało mi się zrobić JB??

#721 vcubek

vcubek
  • 29 posts

Posted 06 May 2009 - 21:43

czy robiac jailbreaka strace do tej pory zainstalowane aplikacje i muzyke na ipodzie ? ;>

#722 Stasio90

Stasio90

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 07 May 2009 - 13:55

jeśli zrobisz redsn0w v 0.3 to nie

#723 kaczmi

kaczmi
  • 87 posts

Posted 07 May 2009 - 22:59

A mi wyskoczylo cos takiego i nie wiem co zrobic.... (robilem redsn0w-em tak jak w tutorialu z youtube) pobralo wszytsko i wyskoczylo cos takiego Jailbreaking device Killing iTunes [done] Waiting for DFU device [done] AppleMobileDevice: Unexpected DFU state during manifest: 2, status: 7 [099%] Waiting for reboot [....] i stoji w miejscu

#724 vcubek

vcubek
  • 29 posts

Posted 08 May 2009 - 07:24

dlatego wole robic quickiem, bo z tego co widialem to latwiej i szybciej, a co czytam to kazdy ma problemy z redsn0w

#725 corey90

corey90
  • 94 posts
  • Skądsię biorą dzieci?

Posted 08 May 2009 - 08:18

dlatego wole robic quickiem, bo z tego co widialem to latwiej i szybciej, a co czytam to kazdy ma problemy z redsn0w

no dokładnie, ja mam też zrobiony jb quickiem i nie narzekam niby redsn0wem nie trzeba robic restore ale ja osobiscie freedom-a polecam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users