Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#476 oskar_15

oskar_15
  • 33 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 23:02

Witam ja mam inny problem otoz mam zainstalowane gry na ipod ale one nie dzialaja. Gry wgralem przez TC+T-POD (czy jakos tak) potem instalacja gry z app store( tak pisalo w poradniku) i odkrycie ze niedziala zdobilem reswpam potem zresetowalem go i nic po sekundzie gra sie wylaca P.S jak wlaczyc polskie znaki w ipod??

#477 ep09043

ep09043
  • 28 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lutego 2009 - 23:45

Witam ja mam inny problem otoz mam zainstalowane gry na ipod ale one nie dzialaja. Gry wgralem przez TC+T-POD (czy jakos tak) potem instalacja gry z app store( tak pisalo w poradniku) i odkrycie ze niedziala zdobilem reswpam potem zresetowalem go i nic po sekundzie gra sie wylaca

P.S jak wlaczyc polskie znaki w ipod??

Hm, ja używam innego sposobu, który jest w 100% skuteczny i nie tak pomotany jak ten który opisałeś.

iFunBox - rewelacyjny program do przeglądania zasobów iPoda/iPhona (niektóre funkcje poblokowane ze względu na metodę ich zapisu w zależności od iXxxx).

No ale do rzeczy..

Na pierwszy ogień idzie aplikacja XIPA - po rejestracji na stronie xsellize.com, dodajesz sobie w Cydii źródło (source) http://xsellize.com/cydia/"user"-"password"/ i znajdujesz w niej aplikację XIPA - służy ona do instalacji plików "*.ipa" - i instalujesz ją. Po instalacji obowiązkowy reset (nie respring) iPoda/iPhone.

Następnie przez SSH trzeba sobie ustawić chmod dla katalogu Downloads (/var/mobile/Library/Downloads/) na 777, aby XIPA mógł od razu po zainstalowaniu aplikacji/gry usunąć plik z urządzenia.

Odpalamy iFunBox, do katalogu Download wrzucamy pliczek "*.ipa", odpalamy XIPA i wchodzimy w zakładkę Downloads i instalujemy wgrane appsy. To wsio jeżeli chodzi o instalację aplikacji.

Co do polskich znaków, jeżeli masz PL język w urządzeniu (iPod/iPhone) to siłą rzeczy musisz mieć polskie znaki diakrytyczne.

#478 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 02:32

Wiadomo coś już kiedy mając JB będzie można wyłączać iPoda i włączać bez problemu? Pozdrawiam

#479 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 14 lutego 2009 - 07:42

Hm, ja używam innego sposobu, który jest w 100% skuteczny i nie tak pomotany jak ten który opisałeś.

iFunBox - rewelacyjny program do przeglądania zasobów iPoda/iPhona (niektóre funkcje poblokowane ze względu na metodę ich zapisu w zależności od iXxxx).

No ale do rzeczy..

Na pierwszy ogień idzie aplikacja XIPA - po rejestracji na stronie xsellize.com, dodajesz sobie w Cydii źródło (source) http://xsellize.com/cydia/"user"-"password"/ i znajdujesz w niej aplikację XIPA - służy ona do instalacji plików "*.ipa" - i instalujesz ją. Po instalacji obowiązkowy reset (nie respring) iPoda/iPhone.

Następnie przez SSH trzeba sobie ustawić chmod dla katalogu Downloads (/var/mobile/Library/Downloads/) na 777, aby XIPA mógł od razu po zainstalowaniu aplikacji/gry usunąć plik z urządzenia.

Odpalamy iFunBox, do katalogu Download wrzucamy pliczek "*.ipa", odpalamy XIPA i wchodzimy w zakładkę Downloads i instalujemy wgrane appsy. To wsio jeżeli chodzi o instalację aplikacji.

Co do polskich znaków, jeżeli masz PL język w urządzeniu (iPod/iPhone) to siłą rzeczy musisz mieć polskie znaki diakrytyczne.

Tak podaj mu jeszcze dzień w którym Święty Mikołaj wchodzi do komina:!: :!: :!: :!:

Nie możesz czegoś takiego tu opisywać bo to jest piractwo.:!: :!: :!: :!: Właśnie mu podałeś sposób jak wgrywać nielegalne gry.

#480 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 09:12

No właśnie ep09043!!! Tutaj wszyscy święci i masz iść jutro do spowiedzi!!!

#481 Syriusz6

Syriusz6
  • 24 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 11:23

Wracając do tematu...
Pojawiła się wersja 1.02 RedSn0w, która pozwala na wyłączenie i włączenie iPoda bez tych wszystkich komend, ale UWAGA, iPod nie jest wtedy w JB, tz nie można używać Cydii itp, działa jak normalny iPod z pudełka, i żeby znowu wejść w JB trzeba uruchomić go jeszcze raz ale tak jak do tej pory.
Czyli mamy JB i możemy wyłączać i włączać bez kompa ale wtedy działa jak bez JB. Zawsze to coś, ważne, że prace idą do przodu :)

#482 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 11:41

No trwają :). Osobiście wolę zostawić tak jak mam (czyli JB i reboot iPoda z 1clickboot). Wydaje mi się, że w pełni funkcjonalny JB jest już niedaleko.

#483 ep09043

ep09043
  • 28 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 14 lutego 2009 - 12:23

No właśnie ep09043!!! Tutaj wszyscy święci i masz iść jutro do spowiedzi!!!

Dobrze, jutro się udam do spowiedzi i przy konfesjonale powiem dlaczego do księdza przyszedłem.

#484 oskar_15

oskar_15
  • 33 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 16:52

witam wgrałem gry sposobem przedstawionym przez ep09043 i nie działa mi monopoly i sin city ale inne działają wie ktoś może czemu??

#485 szpadelek

szpadelek
  • 17 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 21:45

Mam pytanko. jesli zrobilem juz JB wszytsko ladnie dziala i jelsi wyjdzie nowa wersja JB w ktorej mozna wlaczac i wylaczac iPoda i JB nie bedzie sie juz wylaczac. To powinienm od nowa zrobic nowe JB czy bede mogl zrobic jakis krok w inny sposob aby bylo wszytsko gites? :)

#486 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 22:32

spodziewam sie ze nikt tego ci nie powie

#487 ep09043

ep09043
  • 28 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 14 lutego 2009 - 23:58

Mam pytanko.
jesli zrobilem juz JB wszytsko ladnie dziala i jelsi wyjdzie nowa wersja JB w ktorej mozna wlaczac i wylaczac iPoda i JB nie bedzie sie juz wylaczac. To powinienm od nowa zrobic nowe JB czy bede mogl zrobic jakis krok w inny sposob aby bylo wszytsko gites? :)

Wydaje mi się że jednak trzeba będzie robić na nowo JB, aczkolwiek nie jest to powiedziane, bo może trzeba będzie tylko mały trik zrobić i będzie hulało ;) Oby tak było, bo już trochę sobie tego poinstalowałem :P

Mi tam nie przeszkadza to że po każdym restarcie muszę robić jakąś część JB, prawie zawsze mam kompa ze sobą (AAOne) wraz z kablekiem ;)

#488 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 11:36

No to zostaje nam czekać na wersje finalną, bo ja leciałem i glupie zapomnienie i wyłączyłem iPoda przez przypadek i kicha.

#489 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 12:32

Możesz włączyć iPoda zachowując JB. Można to zrobić przy pomocy wprowadzania komend lub przy pomocy programu 1clickboot.

#490 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 01:03

mam takie jedno zasanicze pytanie czy to dziala na ipoda:
Instalacja Aplikacji I Gier W Iphone/iphone 3g/ipod Touch - GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych

#491 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 18 lutego 2009 - 09:31

mam takie jedno zasanicze pytanie czy to dziala na ipoda:
Instalacja Aplikacji I Gier W Iphone/iphone 3g/ipod Touch - GSMForum.pl - wszystko o telefonach komorkowych

A ja mam takie zasadnicze pytanie czy wiesz, że ten sposób pokazuje jak wgrywać pirackie gry, bo raczej z legalnymi grami i programami nie ma nic wspólnego?????

#492 DevilLama

DevilLama
  • 40 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 09:36

Tak dziala, mozna to zrobic tez 10x szybciej za pomoca Cydia, nie powiem Ci jak poniewaz te forum nie wspiera piractwa!

#493 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lutego 2009 - 11:33

ja mam pytanie czy majac toucha 1G z softem 2.2.1 wystepuja tez jakies problemy z JB? Czy dziala wszystko bez najmniejszych problemow?

#494 marci4

marci4
  • 25 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 12:42

Wszystko działa bez najmniejszych problemów - Dev-Team Blog

A tak poza tym to temat o Ipodzie Touch 2G ;)

#495 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lutego 2009 - 13:53

ale czy będę musiał po każdym resecie przywracać tego JB? i co o jest ten 1clickboot (odeslijcie mnie do jakiejs strony tego topicu)

#496 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lutego 2009 - 14:06

1. Pobierasz 1clickboot 2. Podłączasz iPoda do PC 3. Wprowadzasz iPoda w DFU 4. Odpalasz Program i czekasz 30sek (program automatycznie uruchomi iPoda) 5. Ciesz się iPodem z JB

#497 marci4

marci4
  • 25 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 20:28

Kolego bronq! Nie masz racji, ponieważ kolega Jojox posiada iPoda Touch 1G, a program 1clickboot służy do iPoda Touch 2G. Do kolegi Jojox: Nie musisz używać programu 1clickboot, bo masz iPoda Touch 1G, a nie niego jest już pełny JailBreak i uruchomi Tobie się iPod po restarcie bez używania zbędnych programów.

#498 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lutego 2009 - 20:39

Sory, ale to jest temat o iPod'zie 2G więc wyszedłem z założenia, że kolega ma takowego...

#499 Wicked

Wicked
  • 57 postów
  • SkądDublin

Napisano 18 lutego 2009 - 20:48

Czy ktoś korzystał już z w pełni zautomatyzowanego procesu jailbreaka iPoda Touch 2g? Jestem w posiadaniu takiego programu i muszę przyznać , że działa. Czekam na odpowiedz.

#500 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 21:07

W pełni zautomatyzowanego chyba nie :P. Ja korzystałem z programu Cyw00d_V1.7 to fakt nie miałem dużo roboty :P. Kliknąć kilka razy i wpisać 2 razy "go" i "/exit".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych