Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#451 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 10 lutego 2009 - 13:43

pisze 2 posty wyżej czyli 5,6,7 po DFU Jeszcze przy okazji ipod zaliczył mi zwieche to znaczy niby muzyka szła, ale jej nie słyszałem, dopiero jak zrobiłem reboot to poszło.

#452 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 14:02

Od 5. do końca - bez pomijania czegokolwiek - cały czas NEXT!

#453 Angel

Angel
  • 68 postów
  • SkądRumia/Gdynia

Napisano 10 lutego 2009 - 14:13

Witam. Mało się nacieszyłem ipodem wczoraj go odebrałem z serwisu bo dostałem cynka,że można go już odebrać.Czekałem równy miesiąc aż naprawią mi wyświetlacz.Wszystko fajnie naprawione było lecz nie zwracałem uwagi na dźwięk.Dzisiaj wgrałem na ipoda muzykę i doszedłem do wniosku,że padł mi jeden kanał.Łatwiej mówiąc dźwięk słyszałem tylko w jednej słuchawce.Sprawdzałem na kilku zestawach,niestety ten same efekt restore także nie pomagało więc pojechałem ponownie do makro oddać ipoda na gwarancję (Uśmiech Pani z serwisu gwarancyjnego-bezcenny)Bez zbędnych rozmów wszystko trwało godzinkę.W tej chwili pozostało mi czekać aż ipod wróci z serwisu czyli około miesiąc. Pozdrawiam.

#454 navigator_s9

navigator_s9
  • 46 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 16:41

co to ma do rzeczy do tego tematu?

#455 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 16:58

To samo co Twój i mój post ;) Po prostu żali się, że nie ma iPoda przez następny miesiąc. Cieszyłbyś się na jego miejscu ? ;)

#456 navigator_s9

navigator_s9
  • 46 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 17:10

hehe no w sumie nie :) możecie założyć temat: żale się nad moim ipodem :PP

#457 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 10 lutego 2009 - 17:12

poczekaj bo jeszcze do tego dojdzie..... tylko ciekawe czemu mój ipod miał zwieche?? może jednak po JB mac os jest mniej stabilny:confused:

#458 oskar_15

oskar_15
  • 33 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 19:42

mam już wifi ale nie wiem jak wgrac gry moze mi ktos pomóc??

#459 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 lutego 2009 - 06:47

Drv team wydał kolejną wersję JBm rzekomo niwelujący problem rebootów naszych urządzeń, lecz funkcjonalność takiego JB jest zerowa.

Z resztą sami zobaczcie

Semi-tethered jailbreak - iPod touch Fans forum

#460 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 14:45

Drv team wydał kolejną wersję JBm rzekomo niwelujący problem rebootów naszych urządzeń, lecz funkcjonalność takiego JB jest zerowa.

Z resztą sami zobaczcie

Semi-tethered jailbreak - iPod touch Fans forum

Dlaczego zerowa?
Rozumiem ze po tej nowej wersji po reboocie mamy wszystkie oficjalne appsy działające i te nieoficjalne zainstalowane, widoczne ale nie działające?
Czy dobrze to wszystko zrozumiałem?

A jak z samym procesem JB?
Czy jest on jakoś usprawniony?

#461 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 lutego 2009 - 15:27

Możliwe, co do procesu nie wiem ale czemu mieliby by niszczyć to co poprzednio już zrobili, obecna forma jailbreaka nie jest doskonała, ale wszystkie aplikacje działają???

---- Dodano 12-02-2009 o godzinie 12:59 ----

Installer4

rozpakować do /Applications i wklepać w SSH:

chown -R root:wheel /Applications/Installer.app
chmod -R 755 /Applications/Installer.app
chmod 775 /Applications/Installer.app/Scythe
chmod a+srx /Applications/Installer.app/Installer

Ja mam problem jak to wypakować przez winscp czy mam zmienić roższrzenie na .app i mam problem przy 3 komendzie i 4 czemu jak wpiszę /Scythe to pisze że nie znaleziono folderu lub pliku?????

#462 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 17:32

jakis poradnik po polsku by sie przydal...

#463 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 12 lutego 2009 - 19:29

Ze Stasiem już sobie w pewnym sensie poradziliśmy (komendy weszły, ale ikonki ni ma...). chciałem tylko dodać, że Scythe ma mieć 755... tam się machnąłem xD

#464 DilekPL

DilekPL
  • 6 postów
  • SkądNisko, PL

Napisano 12 lutego 2009 - 20:06

Cześć... Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym na początku wam wszystkim podziękować. Dzięki wam udało mi się zrobić JB na iPodzie 2g. Chociaż w tych sprawach jestem niedoświadczony to proces JB przeszedł bez komplikacji.

Sciagałem gry dzieki temu tutkowi: [url=http://itutorials.net84.net/?p=103]iTutorials Blog Archive[/url]
Wszystko git... no moze poza jednym faktem ze zapomniałem najpierw sciagnac jakiej kolwiek aplikacji z appstore :P i mi po instalacji nowych gier nie wyswietla ikonek :D Mój głupi błąd nie było by problemu gdybym miał wi-fi w domu.

Chciałbym się zapytać o jedno. Wiem że jest jakis sposób na instalowanie programów i gier bez pomocy Wi-Fi. Szukałem tu na forum ale kurcze nie znalazłem. Jak już coś widziałem to nie potrafiłem tego okiełznać.
Próbowałem za pomocą Windows Commandera z pluginem T-Pot. Ale nie wiem gdzie co i jak. Jeszcze jest ten SSH No Wi-FI ([url=http://itutorials.net84.net/?page_id=230]iTutorials[/url] -> WinSCP USB) ale za cholere nie wiem jak tego używać. Na pewno jest z was ktos bardziej rozgarniety niz ja. POmógł by mi ktoś?
Może jakiś link do tutka. Bardzo proszę o pomoc.
Z Góry dziękuję.

Z poważaniem Dilek.

Pozdrawiam

#465 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lutego 2009 - 22:12

Mam pytanie. Czy jest już jakiś sposób na jailbreaka w 100% funkcjonalny? tj. Czy będzie już można restartować ipoda bez powtarzania całej operacji? Obecnie mam zjailbreakowanego iPoda i za każdym razem muszę go podpinać do kompa i uruchomić 1clickboot a to jest uciążliwe gdy np., jestem w szkole i ściągam coś przez WiFi co wymaga restartu iPoda.

#466 ep09043

ep09043
  • 28 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lutego 2009 - 00:20

Mam pytanie. Czy jest już jakiś sposób na jailbreaka w 100% funkcjonalny? tj. Czy będzie już można restartować ipoda bez powtarzania całej operacji? Obecnie mam zjailbreakowanego iPoda i za każdym razem muszę go podpinać do kompa i uruchomić 1clickboot a to jest uciążliwe gdy np., jestem w szkole i ściągam coś przez WiFi co wymaga restartu iPoda.

Hm, na razie takiego sposobu nie ma, ale ja doradzę jedno, u mnie sprawdzone.. Coś dla tych którzy wpisują "adresy" po wklepaniu "irecovery -s" ;)

Ja zrobiłem to tak i przynajmniej reboot, co prawda z pomocą kompa, trwa u mnie jakieś 30-45 sek od podłączenia do kompa i wprowadzenia w DFU.

Przekopiowałem sobie te adresy - mw 0x9000000 0xe59f3014 (zaczynając od tego) - do WordPad'a, oczywiście każdy pod sobą, czyli:

mw xxxxx
mw xxxxx
itd..

Od teraz jak zaznaczycie "lewym dwuklikiem" jedną linijkę, zaznacza się ona cała z małą spacją na końcu, ta spacja robi za ENTER, czyli poprostu kupiujesz i w CMD - irecovery - klikasz prawym klawiszem i dajesz Wklej, po chwili przechodzi do dalszego etapu wklepywania "ma xxxx xxxx" ;)

Mam nadzieję że w miarę jasno napisałem o co mi chodzi, bo to radykalnie przyspiesza i ułatwia wpisywanie tych adresów - nie robiąc niechcący błędów przy przepisywaniu.

W razie czego, służę pomocą.

Pozdrawiam, ep09.

#467 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 lutego 2009 - 05:04

Kolega ma rację na razie nie ma, możliwości reboota i wyłączania ipoda, jak już by się wyłączył to trzeba wprowadzić go w tryb DFU odpalić redsn0w2 "jedyna dobra wersja programu" i wykonać polecenia z punktu: 5,6,7 jeśli wszystko wykonamy dobrze i mamy odrobinę szczęścia to reboot zadziała.

#468 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 07:42

1clickboot (program) - Najszybszy i najłatwiejszy sposób na uruchomienie iPoda po JB. Bawienie się z komendami, to utrudnianie sobie życia według mnie jak ktoś zrobił takie cudo ;).

#469 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 lutego 2009 - 08:57

Wiesz można tym programem "ale te emocje po tym jak to wszystko wykonasz i widzisz przez długi czas logo jabłka" potem widzisz że nareszcie pokazał się lockscreen i wtedy zdajesz sobie sprawę że to tylko zwykły reboot a adrenalina opada:grin:

#470 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lutego 2009 - 12:17

To w takim razie czym się różni sposób opisywany prtzez was ( komendy w cmd ) od programu redsn0w?

#471 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 13 lutego 2009 - 17:56

ja proponuje zamknac ten topic...

#472 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 18:22

Dlaczego? Poza kilkoma postami typu: "poproszę o instrukcję" etc trzymamy się tematu...

#473 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 lutego 2009 - 20:12

Dokładnie nie widzę powodu by temat zamykać, a tak przy okazji do czego służy mobileterminal?????

#474 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 13 lutego 2009 - 21:21

To po prostu terminal. tyle, że na iPoda. Ma większość funkcji tego z linux-ów

#475 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 13 lutego 2009 - 22:58

a ja widze powod. Najprawdopodobniej w poniedzialek odbiore iPhone 2G. Nie jestem ekspertem. Czytam tu i tam. Nie zadaje pytan (wiem, ze poziom dzialow ipod i iphone jest zenujacy i osobiscie zbanowalbym tu 1/5 ludzi), moglbym pojsc na latwizne i sie dopisac: "JAK ZROBIC JB NA iPODZIE TOUCH 2G! POMOCY!!!" Niestety, na tym forum sa jeszcze ludzie z kategorii "znam zasady z forum", wiec nie widze powodu, dla ktorego ktos ma czytac 48 stron, z ktorych czesc mowi, ze jailbreak'a nie da sie zrobic, czesc ze tak. A zdecydowana wiekszosc pisze odpowiedzi: w stylu "mi nie dziala", "mi dziala", "trzeba zrobic to" wtedy nastepne 2 strony to pytania ludzi, ktorym JB sie nie powiodl. DLATEGO. To, ze 5-6 osob wciaz jest aktywne na stale w tym temacie (plus po 2-3 posty reszty osob), nie oznacza ze topic ma zajmowac 48 podstron. Dlatego, mozna ten topic zamknac, wrzucic go do archiwum, nawet do piekla i utworzyc nowy, przyklejony. Na biezaco moderowany, do ktorego beda wrzucane w miare skuteczne metody; po jego wyczerpaniu (tzn. po dodaniu paru metod JB) topic tez zamknac.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych