Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#326 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 04 lutego 2009 - 19:35

Narazie to będę miał po mail breaku, bo mi komputer siadł i ledwie ipoda uratowałem. Miałem zainstalowany winterboard z tematem"restart wygląda tak że jeśli jakaś aplikacja wymaga reboot to to naciskamy i potem wszystko od pkt.5 i będzie OK" no i jak mówiłem chciałem wcielać muzykę i tu nagle patrzę bo wyskoczył mi komunikat że eykryto stację dyskietek a przecież dawno już jej nie miałem, potem mi pokazało że wykryło device apple i nagle komunikat że nie wykryto urządzenia, nawet myszy mi nie wykrywał komp, potem dzięki komputerowi mojego brata odratowałem ipoda lecz niestety wszystko to co miałem to szlak wziął, no chyba że przekopiuję to na dysk u brata. No i co się okazało chipset który zarządzał usb się poprostu przepalił i koniec potem będę jakoś muzę przez ifunboxa uratować, no niestety pech jak nie wiem.

#327 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 04 lutego 2009 - 20:13

Ej słuchajcie jak chcecie ściągać aplikacje bezpośrenio z internetu na ipoda (przez wifi) to wejdźcie w Cydie idzicie do zakładki Menage potem naciśnijcie Sources dajcie w prawym górnym rogu Edit i wpiszcie w okienu które wyskoczy: "http://cydia.hackulo.us/" potem jak się załaduje Source wejdźcie w zakładke Sections (na dole) poszukajcie na liście pliku Hackulo.us i zainstalujcie program Installous potem po instalacji idźcie do menu głównego ipoda i macie na pulpicie Installous tam dajecie Search wpisujecie jaką chcecie aplikacje czy tam gre on wam wyszuka przechodzicie do odnośnika od aplikacji na dole macie linki do downloadów i potem już sobie powinniście poradzić. Dzięki temu możecie darmowo ściągać aplikacje typu: Asphalt 4, Touchgrind, Real Soccer 2009 czy też Guitarista generalnie mase aplikacji POZDRO ;)

Gdyby nie to, że wg. niektorych prędzej dostanę rangę "pirata MyApple" niż Moderatora, to zareportowal bym ta odp. Jednak z racji, że i tak nikt mnie nie lubi, to odpuszcze.

Twój post zaraz zostanie usunięty bo mówisz tu o piractwie :)

Wiem jaka jest sytuacja w działach o iPodzie Touch... To nie działy o iPhone, że każdy topic przegląda 2-3 Mod-ow. Jeśli nie będzie nobków, którzy wyślą reporta, to post poleży ze 2 miechy :) no ale wiem, że niektórzy lubią reportować i bez tego sie nie obejdzie xD

#328 oskar_15

oskar_15
  • 33 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 20:23

Witam mam JB na iPT2G i mam gry na pc nie mam pojęcia jak je wgrać na ipoda internet mam tylko na kompie i nie mam WiFi P.S. jak sie nazywa aplikacja dzięki której ustawimy sobie zdjęcie jaki tapetę (za ikonkami)

#329 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lutego 2009 - 21:35

Cichacz ja nic nie raportowalem, ale wiem jak jest z piractwem na tego typu stronach ;) Oskar_15 bez wifi nic nie zrobisz a ta aplikacja to winterboard

#330 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 04 lutego 2009 - 22:42

uderz w stol a nozyce sie odezwa....XD

#331 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 04 lutego 2009 - 22:47

Cichacz ja nic nie raportowalem, ale wiem jak jest z piractwem na tego typu stronach ;)

Ale ja wcale nie mówię, ze ty raportowałeś...
Co do "tego typu for": Smieszna sytuacja jest na peb.pl (chyba nikt nie zaprzeczy, ze to równie wielkie forum), gdzie jest potężny dział warez, ale już np. Rozmowy o phishingu są zabronione xD

#332 oskar_15

oskar_15
  • 33 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:03

Witam jak wgrac gry na iPod z kompa

#333 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:18

Witam jak wgrac gry na iPod z kompa

Przecież Ci już pisali, że bez WiFi nie da rady...!!

#334 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:30

zeby wejsc w stan dfu to musi go "zauwazyc" itunes(mowie o piodzie) moj IT go nie wyszukuje czy moze mi ktos pomoc? albo napisac czy jak sie w stan dfu wchodzi czy powinien byc wyswietlacz wylaczony

#335 newkind

newkind
  • 74 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 00:32

a czy ktoś może spróbować zjailbreakować swojego ipoda za pomocą metody z tego filmiku ?

YouTube - How to Jailbreak iPod Touch 2G full Tutorial

prosiłbym o opinię na temat tej metody i jeżeli ktoś zaraz po obejrzeniu początku napisze "to na pewno nie działa" to niech lepiej sobie daruje, komentarze są raczej pozytywne i mówią o działaniu

p.s proszę o przetestowanie gdyż mój ipod touch dopiero do mnie dotrze

#336 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 09:49

ten film to fake.. Nie ma QuickPwn do robienia JB na iTouchu 2G.. a po drugie to ten iPod na filmie to 1G... wiec to sciema;]

#337 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 05 lutego 2009 - 10:02

Robienie wg. filmików z YT to jedna wielka glupota. Dopiero jak jest wyczerpujący opis krok po kroku, to do niego można dolaczyc wideo, aby ktoś mógł sobie zobaczyć mniej więcej jak to ma wyglądać.

#338 at3r

at3r
  • 1 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 11:15

Mam problem z JB przez redsn0w v1.4 fixed. Na początku miałem parę drobnych problemów z którymi już sobie poradziłem, kilka razy udało mi się dojść do kroku 7, pierwsze 2 buttony siadły tak jak w instukcji (pojawiła się konsola, w drugim wpisałem go, /exit), następne 2 po prostu migają i nic nie idzie zrobić, na iPodzie czarny ekran i muszę przywracać FW od nowa. Podczas przywracania i wgrywania ipsw po jb wyskakuje:
[URL=http://imageshack.us]Dołączona grafika[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img155/error13af1.png/1/]Dołączona grafika[/URL]

Podczas próby przywrócenia do ustawień fabrycznych wyskakuje:
[URL=http://imageshack.us]Dołączona grafika[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img155/errjw5.png/1/]Dołączona grafika[/URL]

Jakieś rozwiązania?

@edit
Z jb już sobie poradziłem. Mam następne pytanie; w jaki sposób mogę teraz zainstlować Installera?

@down
Dzięki, już mam.

#339 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 lutego 2009 - 12:31

Sam musisz zrobić plik ispw z installerem. Na stornbie redsnow jest o tym, poradnik (obszerny)

#340 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 16:16

ROBILEM PRZEZ TEN PROGRAM, ROBILEM RECZNIE ALE I TAK NIE UDALO MI SIE UZYSKAC EFEKTU SWIECACEGO WYSWIETLACZA... W PROCESIE RECZNYM PO WPROWADZENIU GO W DFU WIERSZ POLECENIA GO WOGLE ZNALEZC NIE MOZE... P.S. sorry za duze litery ale caps locka mialem wlaczonego XD

#341 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 05 lutego 2009 - 18:34

Mam problem dzisiaj udało mi się odratować kompa bo wszystkie porty usb mam popalone ale mniejsza o to, kupiłem kontroler usb i ipoda wykrywa próbowałem robić JB wszystko ok aż do wgrania softu bo itunes mi pokazuje błąd "jest za mało pamięci operacyjnej by połączyć się z serwisem uaktualnień":confused: o co chodzi czyżbym miał partycje systemową zawaloną starszymi softami????????

#342 miko932

miko932
  • 34 postów
  • SkądPysznica

Napisano 05 lutego 2009 - 19:53

Może mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak tego jailbreake na Ipod Touch 2g zrobić??? Prosze o szybką odp bo sam probowalem ale cos mi nie wychodzi;(

#343 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 20:22

To jest nie możliwe, że ktoś jeszcze prosi o wytłumaczenie mu krok po kroku jak to zrobic... miko932 cofnij kilka stron wstecz!! Naprawdę wszystko jest napisane w tym temacie! KROK PO KROKU.

#344 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 05 lutego 2009 - 20:22

Jak nie potrafisz, to poczekaj na wersję dla "zielonych". Zrobienie JB tym sposobem wcale nie jest łatwe i przyjemne... Skoro nie jesteś w stanie zrobić tego wg. tutoriala, to nikt Ci tego nie wytłumaczy...

#345 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 20:28

tak sie zastanawiam czy po JB2G da się wgrać ten emulator gameboya itp konsolek???

#346 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 21:19

podlaczam sie do pytania...?

#347 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 21:53

Coś tam chyba w Cydii widziałem ;) Nie jestem pewny ale PSX chyba był. Co do GB to nie szukałem nawet.

#348 sorajak3513

sorajak3513
  • 197 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 23:23

UDAŁO MI SIE PO TYLU PROBACH... dobra to tera taka mala rada... jezeli ktos ma klawiature podlanczana do USB to niech ja i wszystko inneg odlaczy na czas instalacji LibUSB-Win32 jak se tego ktos nie zainstaluje to bedzie mial problem przy krokachw ktorych ma wyswietlacz swiecic sie na bialo TERAZ TYLKO JAKIE REPO JEST NA 2.2.1?

#349 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 06 lutego 2009 - 05:20

Co do Repa nie wiem ale wczoraj zrobiłem JB i znowu mam wygląd Visty oby żeby ten osobny kontroler usb wytrzymał do maja bo wtedy nowy komp prawdopodobnie kupię....... A co do restartu to poprostu od kroku 5 robimy i już, tylko boję się już tego bo albo trzeba go parę razy w DFU wprowadzić, albo jakieś błędy robi, i to przez to prawdopodobnie spalił mi się kontroler na płycie :(

---- Dodano 06-02-2009 o godzinie 06:43 ----
a właśnie milo napisz do mnie bo straciłem kontakty po formacie a mam jeszcze parę pytań.

#350 Syriusz6

Syriusz6
  • 24 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 10:56

Co do późniejszego restartu:
1ClickBoot 0.5 [Official download] ~ Boot with 1 click, no replugging! - iPod touch Fans forum
Tam jest 1ClickBoot czyli program który włącza Poda 2g z JB tylko jednym kliknięciem jedyne co trzeba zrobić to wprowadzić go w DFU mode i uruchomić program. Zresztą w linku wszystko jest napisane :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych