Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iPoda Touch 2g!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#226 jawor121

jawor121
  • 45 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 21:24

Kurcze,nie moge tego pliku instalera z mediafire pobrać.Ma ktoś go na kompie i może na inny serwer upnąć?

#227 Matizzz

Matizzz
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 22:08

Robiłem dziś drugi raz wszystko i znowu nie ma ani cydii ani installera, chyba poczekam aż wyjdzie wersja łatwiejsza, a propos, nie wiem w tym opisie co znaczy żeby wgrać Custom firmware? Który to jest ten custom firmware?

#228 Angel

Angel
  • 68 postów
  • SkądRumia/Gdynia

Napisano 02 lutego 2009 - 22:15

Na ipodtouchfans niejaki Cyw00d zamieścił wersje instalacyjną więc nie powinno być problemu,wszyscy piszą,że wszystko działa.Ja gdy dostane swojego ipoda na pewno zacznę od tej wersji.(Nie wiem czy można zamieszczać na tym forum linki do plików/for.)

Jeżeli można to chętnie wstawię link do instalacji.

#229 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 22:19

Na ipodtouchfans niejaki Cyw00d zamieścił wersje instalacyjną więc nie powinno być problemu,wszyscy piszą,że wszystko działa.Ja gdy dostane swojego ipoda na pewno zacznę od tej wersji.(Nie wiem czy można zamieszczać na tym forum linki do plików/for.)

Jeżeli można to chętnie wstawię link do instalacji.

Myślę, że nikt się nie obrazi... a raczej wszyscy się ucieszą jak wstawisz tutaj ten link;]

Czekam z niecierpliwością....

#230 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 22:21

Nie bijcie jeśli nie można wrzucać tu zew. sznurków :P
[Release] GUI Jailbreaking Program - iPod touch Fans forum v.Instalacyjna :D

#231 Angel

Angel
  • 68 postów
  • SkądRumia/Gdynia

Napisano 02 lutego 2009 - 22:22

Każdy sobie powinien z tym poradzić,nawet osoba z podstawową wiedzą języka angielskiego.Jeżeli będziecie mieli jakieś pytanie śmiało piszcie a postaram się pomóc w miarę moich możliwości.

Link do tematu:

[Release] GUI Jailbreaking Program - iPod touch Fans forum

Link do instalacji:
http://www.vdweb.nl/ipod/redsn0w2.rar

#232 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 22:51

Hah super.. Zabieram się za robienie JB.. Dam znać czy mi się udało;]

#233 Matizzz

Matizzz
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 23:00

Mi się udało za trzecim razem, zrobiłem tym sposobem półautomatycznym jeśli można to tak nazwać. Mam tylko Cydię, czy można jakoś wgrać Installera do tego? edit oj teraz padł bo nie da sie restore zrobic i jest czarny ekran, i napisane jest, że stara wersja itunes.

#234 gula95

gula95
  • 123 postów
  • SkądToruń

Napisano 02 lutego 2009 - 23:00

No i pięknie. Teraz tylko czekać, aż któryś z użytkowników przetestuje program:P

#235 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 23:09

Mam tylko Cydię, czy można jakoś wgrać Installera do tego?

Jeśli robiłeś sobie IPSW tymi manualnymi sposobami i dawałeś tam Installera to zamiast tu robić nowy to dodaj swój ;) Ja tak robię i mam nadzieję, że się uda :D Jeśli nie to zrobię tym progsem i tylko Cydia będzie. Choć spróbuje to jakoś pokonać.

#236 Angel

Angel
  • 68 postów
  • SkądRumia/Gdynia

Napisano 02 lutego 2009 - 23:11

Jeżeli was to satysfakcjonuje to ja będę prawdopodobnie testować jeszcze w tym tygodniu. W miarę możliwości zrobię polską instalacje oraz pełną polską instrukcję wraz z obrazkami.Każdy będzie mógł to zrobić w domowym zaciszu bez zbędnych pytań.Ułatwimy sobie na wzajem prace.Wiem,że są tacy co słabo znają angielski lub wcale go nie znają więc polska wersja na pewno się przyda,wszystko zrobię gdy otrzymam swojego Ipoda,czyli prawdopodobnie w tym tygodniu choć nie obiecuje bo makro lubi płatać figle swoim klientom,a obsługa serwisowa też nie należy do najlepszych.Pozostaje czekać aż ja się tym zajmę lub ktoś mnie uprzedzi. Pozdrawiam Kamil.

#237 Matizzz

Matizzz
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 23:12

No właśnie jak robiłem sam to mi w ogóle nie wychodziło, a teaz tym automatycznym zrobiłem i wyszło, no nic poczekam aż wyjdzie z installerem coś.

#238 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 23:20

Kurde chłopaki mam problem przy stepie 5 kiedy iyunes dokana juz restere i trzeba ponownie wprowadzic w DFU ipod mi zgasł cały czarny zaro reakcji odpinam kabel tak jak tam pisze wpinam i dalej czarny co mam zrobic?? mam nadzieje ze moj ipod sie nie zepsuł? POMOCY prosze.. bo boje sie ze cos zepsułem.. Jednak udało mi sie wprowadzic w DFU i zrobic to co pisało w punkcie 5. Ale teraz w kolejnym punkcie pisze, że mam ponownie wprowadzic ipoda w DFU (robie to) i po kliknieciu przycisku który znajduje sie nizej musze wpisac w czarnym oknie go a potem /exit. i potem juz jest koniec ale jak ja mam to zrobic z koro po kliknieciu tego przycisku czarne okno tylko mi mignie tak szybko i sie wyąłcza..?

#239 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 23:23

Jednak ze swoją paczką FW nie wyszło. Robię poklei Stepami tak jak w programie ;)

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 02:05 ----
Zrobiłem bez problemu tym programem - jest tylko Cydia :)

#240 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 00:09

Duban proszę Cię powiedz mi jak przebrnołes przez step 7? Gdy klikam ten pierwszy przycisk to na moment na komputerze wyskakuje czarne okno i znika.. wiec jak mam wpisac to go a potem /exit?

#241 Duban

Duban
  • 77 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 00:21

Ze swoim IPSW (Cydia i Installer) też mi się tak robiło. Gdy zrobiłem wg programu wszystko (tylko Cydia) to poszło bez problemu :)

#242 philip

philip
  • 2 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 00:47

Witam, staram się przebrnąć przez ten GUI jailbreak, ale tkwię na 3 step'ie, kiedy klikam na upload DFU file, wyskakuje komunikat systemowy ,,program iRecovery przestał działać..." i tyle... jakieś sugestie? BTW nie wiem czy na pewno ipod wprowadzony jest w DFU, ponieważ itunes informuje mnie że "wykrył ipoda w trybie awaryjnym i trzeba odtworzyć jego ustawienia fabryczne..." jeśli to jest przyczyną to już sam nie wiem jak go inaczej w dfu wprowadzić, skoro postępuję tak jak wszędzie piszą: włączony ipod >> włączony iTunes8>> przytrzymuję power+Home po 10sek puszczam power i nadal trzymam home, po jakiś 8-10sek iTunes wykrywa ipoda w trybie awaryjnym...

#243 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 01:38

Wszystko mi się udało... Dla tych którzy będą robili JB za pomoca tego programu.. W razie restartu ipoda po wgraniu JB trzeba powtorzyć wszystko od KROKU 5.. i wtedy ipod ie uruchamia.1. Philip. Jeżeli iTunes wyświetla taki komunikat to znaczy ze ipod jest w trybie DFU. Nie wiem jak dalej Ci pomóc ale może spróbuj od poczatku.... mi się udało dopiero za 3 razem.. A i wskazówka na przyszłość.. jak dojdziesz do kroku 7 wyświetli się czerwony komunikat ze musisz teraz znowu wprowadzic ipoda w DFU.. NIE RÓB TEGO.. gdy ekran jest biały nie rob nic po prostu kliknij od razu na pierwszy przycisk który tam jest a potem zgodnie ze wskazówkami dalej... Powodzenia.. Ja idę w końcu spać :)

#244 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 03 lutego 2009 - 06:13

A tak przy okazji jaka jest różnica czy jest installer czy nie, słyszałem że installer już się nie opłaca na FW 2.x.x

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 07:17 ----
A tak przy okazji co muszę wrzucić do punktu 2 w tym programie?? Czysty FW 2.2.1 do tamtego folderu czy coś jeszcz?????.

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 07:29 ----
Ok już mam pisze że mam dać FW do folderu ale nie pisze że folder FWbundles z XPWN32 z skopiowanym FW dla ipoda z rslite, też trzeba skopiować!!!!!

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 07:50 ----
Co z tym jest byłem w punkcie 5 czyli po wgraniu zmodyfikowanego FW i przeszedłem do punktu 6 naciskam przycisk i tu nagle error o co chodzi????? Po co miałbym się wracać do punktu 4 i jeszcze raz wgrywać te zmodyfikowane FW czy mam tam tylko powtórzyć tą 1 część bo nie rozumiem???????

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 08:02 ----
Dołączona grafika

I czy w tym ostatnim punkcie chodzi o to że pokaże się nam terminal i najpierw wpisujemy go a potem naciskamy pozostałe 3 przyciski??????

Dołączona grafika

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 08:40 ----
Dlaczego taki błąd mi wyskakuje

Dołączona grafika

---- Dodano 03-02-2009 o godzinie 08:56 ----
Nie da rady nie działa, ku....a zawsze ja nic nie mogę mieć.

#245 gula95

gula95
  • 123 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 lutego 2009 - 10:22

to w kroku drugim co trzeba wrzucić? Czyste FW czy zmodyfikowane z rslite?

#246 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 11:54

No więc tak Stasio90:

1. Co do instalera to nie wiem więc sie nie wypowiem.

2.W pkt.2 trzeba wrzucić do tego folderu czyste FW 2.2.1 czylo: iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore.ipsw do pobrania np. z tego miejsca: Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje … Soft w iPodach

3.Nie trzeba kopieowac FWbundles z XPWN32 z skopiowanym FW dla ipoda z rslite...!! wrzucasz tam tylko czyste FW do folderu a program w dalszej czasci będzie cię prosił o wybranie tego pliku i sam zrobi custom..!

4.W kroku 5 tylko pisze, że trzeba sie wracac do pkt 4. ale nie rob tego.. Klikasz next step i w kroku 6 powtarza sie częśc kroku 4. wiec wszystko jest ok.!

5. W kroku 7 gdy ekran ipoda jest biały.. wciskasz pierwszy przycisk czyli: "Upload PatchedDFU" pojawi sie okno cmd i zniknie.. po czym wciskasz drugi przycisk: "Enter go and /exit" i wyswietla się cmd i wpisujesz tam go po czym naciskasz enter a nastepnie wpisujesz /exit i naciskasz enter... Z pozostałymi dwoma przyciskami jest tak samo jak z tymi wyżej...

6. Nie wiem co to za błąd.. mi też różne błedy wyskakiwały ale z reguły powtarzałem czynność i nie było juz błędu..

Powodzenia;]

#247 bronq

bronq
  • 79 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lutego 2009 - 12:12

Czy muszę mieć 2.2.1 na iPodzie? Czy wystarczy plik na ko0mpie i przepuścić go przez redsnow?

#248 philip

philip
  • 2 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 12:15

Ok, udało się :) wyglądało to tak: zrobiłem wszystko do punktu 5 włącznie, punkt 6 pominąłem, i przeszłem do punktu 7... done! :) punkt.1. instalujemy składniki (tu UWAGA dla posiadaczy Visty, trzeba zrobić plik libusb-win32-filter-bin-0.1.12.1 zgonym z systemem XP! bo inaczej będzie kaszana w systemie) punkt.2. Do folderu gdzie rozpakowaliśmy program do jailbreak'u wklejamy plik .IPSW czyli oryginalny firmware do naszego ipoda (powinien się nazywać iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore.ipsw) w polu wyboru zaznaczamy go i klikamy na "start making IPSW file" Utworzy nam się plik JailBrokenIPSW.ipsw czyli złamany firmware :) punkt.3. wchodzimy wDFU mode i klikamy button "Upload DFU file" następnie odpinamy ipoda od usb i po 2sek. wpinamy go ponownie, kiedy pojawi się biały ekran klikamy kolejny button "upload own patch (bin)" punkt.4. klikamy "press me" i w okienku które nam się otworzy poprostu dajemy myszką wklej. Czekamy aż skończy i przechodzimy do programu iTunes, który poinformuje nas że ipod jest w trybie awaryjnym i trzeba go przywrócić do ustawień fabrycznych, przytrzymujemy klawisz SHIFT i klikamy przywróć. następnie otworzy się okno z wyborem pliku IPSW, gdzie trzeba wskazać na plik który zrobiliśmy w punkcie 2 czyli JailBrokenIPSW.ipsw... Teraz bedziemy musieli poczekać aż nasz nowy firmware zostanie wgrany... punkt.5. po zakończeniu punktu 4. nasz ipod będzie nieżywy, bez obaw :) wprowadzamy go w DFU mode (znów iTunes powinien go wykryć w trybie awaryjnym) i postępujemy dokłanie tak jak w punkcie.3. aż do momentu pojawienia się białego skrina punkt.6. pomijamy go... punkt.7. jak napisał milo 91 nie wprowadzamy w DFU mode! (ignorujemy czerwony napis) tylko klikamy 1."upload patched DFU", następnie "enter go and exit"( co trzeba tu zrobić to poprostu wpisać w w wieszu poleceń który się nam otworzy "go" i zatwierdzić enter'em, następnie wpisać "exit" i zatwierdzić enter'em) klikamy kolejny przycisk "upload patched IMG file" i na koniec klikamy w ostatni gdzie ponownie wpisujemy "go" i "exit".... Czekamy aż nasz ipod uruchomi się... Mam nadzieję że komuś te moje wypociny pomogą :) EDIT> widzę że milo91 mnie wyprzedził, ehhh...starość nie radość :)

#249 milo91

milo91
  • 41 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 12:16

nie wiem ja miałem 2.2.1 na ipodzie.. Ale myślę, że to jakie FW masz na ipodzie czy 2.2 czy 2.2.1 to nie ma znaczenia.. ważne żebyś miał czyste fw 2.2.1 w tym folderze bo program musi je przerobić.. i tyle. PS. Wczoraj się nie bawiłem bo już byłem za bardzo zmęczony.. Ale dziś już mogę powiedzieć, że wszystko działa.. zainstalowałem pierwszą lepszą rzecz z Cydi i działa... A co najbardziej mnie cieszy to WinterBoard jest;d mam juz zmieniony całkowicie motyw;] A i jeszcze jedna wiadomość wczoraj Duban mi pomagał.. po podczas tego wgrał za pomoca programu na ipoda custom z installerem który wczesniej zrobił sam. I tez działa;] EDIT... Philip tylko po co to wszystko było pisać z koro to przecież wszystko jest napisane w tym programie do robienia JB... przejrzyście i czytelnie (oprócz paru błędów, które juz tu wymienilismy) Zastanawia mnie jeszcze dlaczego nie zrobiłes kroku 6? ja robiłem i wszystko było ok;]

#250 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 03 lutego 2009 - 13:03

No więc tak Stasio90:

1. Co do instalera to nie wiem więc sie nie wypowiem.

2.W pkt.2 trzeba wrzucić do tego folderu czyste FW 2.2.1 czylo: iPod2,1_2.2.1_5H11a_Restore.ipsw do pobrania np. z tego miejsca: Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje … Soft w iPodach

3.Nie trzeba kopieowac FWbundles z XPWN32 z skopiowanym FW dla ipoda z rslite...!! wrzucasz tam tylko czyste FW do folderu a program w dalszej czasci będzie cię prosił o wybranie tego pliku i sam zrobi custom..!

4.W kroku 5 tylko pisze, że trzeba sie wracac do pkt 4. ale nie rob tego.. Klikasz next step i w kroku 6 powtarza sie częśc kroku 4. wiec wszystko jest ok.!

5. W kroku 7 gdy ekran ipoda jest biały.. wciskasz pierwszy przycisk czyli: "Upload PatchedDFU" pojawi sie okno cmd i zniknie.. po czym wciskasz drugi przycisk: "Enter go and /exit" i wyswietla się cmd i wpisujesz tam go po czym naciskasz enter a nastepnie wpisujesz /exit i naciskasz enter... Z pozostałymi dwoma przyciskami jest tak samo jak z tymi wyżej...

6. Nie wiem co to za błąd.. mi też różne błedy wyskakiwały ale z reguły powtarzałem czynność i nie było juz błędu..

Powodzenia;]

2.Nie przyjmnie mi samego FW oryginalnego musi być folder z rslite też bo tylko mignie okienko i tyle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych