trochę odgrzeję temat, bo mam taki problem: na mojej karcie ATi 9250 nie mogę znależć tych rezystorków. Architektura karty jest zupełnie inna, niż ta na obrazkach na TME. Poza tym mam taki problem: które to są piny 3 i 11? na karcie nie ma standardowego oznaczenia '1' itd. Teraz wogóle najlepszy motyw:
Wgrałem rom od 9250 reduced (64k) mac.
wsadzam kartę do ppc, a ten, po podpięciu zasilania sam się włączył. Nic ekran nie pokazywał, najpierw zapiszczał 3 razy, potem normalny dźwięk appla, ale ekran dead.
Wyjąłem mu kabel na chama, bo nie reagował nawet na power (trzymanie przez 10 sekund nic nie dało, to samo pram).
od tamtej pory z tą ATi nawet nie reguje na włącznik. po prostu jakby był martwy. kiedy wsadzam geforce'a - działa.
Zauważyłem, że GeForce ma taki jakby dodatkowy grzebyk, który wchodzi w taki micro-slocik przy złączu agp. jest on jakby jednym dużym pinem i wygląda, jakby coś zwierał. pytanie tylko co to jest i po co to?
Tak, czy inaczej ma ktoś pomysł jak tą ATi odpalić?
aaaa tak na marginesie: jak flashowałem kartę atiflashem, to wywalał błąd 'invalid pc bios'. dopiero jak mu dałem opcję force, to dopiero zajarzył i napisał OK

Z góry dzięki za pomoc
Al