A ja potrzebuję pomocy... mam iPhone 3G z orange... wersja oprogramowania 2.2... zainstalowałem jakiś czas temu yellowsn0w i sprawdziłem czy działają inne karty..wszystko było ok więc wsadziłem karte plusa. Dzisiaj rano , pobudka 6.00 , nie wiadomo po co to zrobiłem , chyba byłem mocno zaspany

, wszedłem do cydi, wyskoczył komunikat że są nowe uaktualnienia..dałem ok... i... klapa.... prawdopodobnie sciągneła mi się nowsza wersja yellowsn0w i telefon zgłupiał, brak usług, niewłaściwa karta sim czy awaria sim to powtarzające się wciąż komunikaty. Niestety telefon nie reaguje ani na karte z sieci plus, ani orange z której jest telefon. Firmware modemu jest nadal 02.28.00 , w ustawieniach urzadzenia pojawia się operator "Orange 2.5" ale telefon nie działa, wersja oprogramowania 2.2 (5G77). Chłopaki co radzicie ?? Próbowałem zmiany kart, restarty i nic niestety nie pomaga...
PS. (sprawa załatwiona ale może zostawie temat dla potomnych)
Pomogła zmiana yellowsn0w z wersji 0.9.8 na 0.9.7 , karte mam z pinem. Oczywiście krok po kroku...instalacja yellowsn0w z kartą rodzimego operatora (w moim przypadku orange), restart iphone, podmiana karty na pożądaną (w moim wypadku siec plus gsm) i wszystko gra