od razu wyjaśniam sytuację - na stronie 10 stycznia 2009 jest prowadzony konkurs(ten link prowadzi akurat do aktualnego rankingu prac), w którym nie liczy się jakość pracy, a jedynie ilość głosów. Biorę w nim udział z pracą numer 53 [to nie jest zdjęcie, to grafika, nadmienię]
Niestety, moi kochani przeciwnicy (czy konkurenci) wzięli sobie konkurs do serca - ich prace, mimo że nie mają wiele wspólnego przesłaniem samego konkursu jako takiego, mają masę głosów, a przyrost tej masy sugeruje albo niezły przekręt - trudno uwierzyć w taką ilość znajomych - albo "sposób".
Jak się okazało: prace, które aktualnie prowadzą, są rozreklamowane na rosyjskich forach(

Zwracam się z prośbą do Was, którzy wiecie, jaką przyjemnością jest korzystanie z Maców. A to właśnie MacBook Pro jest główną nagrodą w tym konkursie. Nie będę łgał - chciałbym wygrać i pracować na Macu. Mam pracę, która - mam nadzieje - nieźle obrazuje ideę, jaką uczestnik miał przedstawić.
Zwykle nie posunąłbym się do takiej desperacji, ale raz, że jest to Mac :-), dwa, że konkurenci nie zostawiają wielkiego wyboru.
Prosiłbym więc o wejście na moją pracę i kliknięcie "Zagłosuj na tę pracę". Głosować można co trzy godziny. Skuteczne będzie również przekazanie linka dalej. Byłbym niezobowiązująco zobowiązany.
Over & out.
PS temat ten jest, bądź co bądź, związany z Apple, choć można się spierać, czy wystarczająco; jeżeli pasuje do tego topicu mniej niż się mi wydawało, prosiłbym uprzejmie o przeniesienie do Offtopicu, o, tutaj