Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyłączać czy usypiać ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
55 odpowiedzi w tym temacie

#51 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 13:02

Jak najbardziej o ekologii. A jeśli tak jak ClassicGOD myśli już parę milionów osób to odsetek zużytej energii przestaje być odsetkiem. Proste.
Usypiam, jak wiem, że za parę godzin będę jeszcze korzystać.
Wyłączam zawsze na noc.

i jeszcze: 'Gazeta Prawna': Polacy ukradli prąd za 28 mln zł
nie mówię absolutnie, że Ty kradniesz. Tylko jak to jest w skali kilku milionów.

#52 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 15 stycznia 2009 - 13:16

Ja jedynie usypiam... A jeśli chce się być takim ekologicznym, to nie zapominajmy o wyłączaniu telewizora, wzmacniacza, wieży stereo, dvd i innych prądożernych zabawek przyciskiem na obudowie...

#53 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 stycznia 2009 - 13:22

Ot co. Ja również co dzień (właściwie - co noc ;)) usypiam.

#54 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 stycznia 2009 - 13:52

Jak najbardziej o ekologii. A jeśli tak jak ClassicGOD myśli już parę milionów osób to odsetek zużytej energii przestaje być odsetkiem.

nie przestaje - elektrownie produkuja znacznie wieksza nadwyzke pradu przez noc niz kilka milionow laptopow bylo by w stanie uzyc. Juz pomine fakt ze w naszym kraju kilka milionow to troche przesadzona liczba. Ekologi radze zadac od podswietlanych kilkuset watowymi zarowkami bilbordow, przystankow czy wystaw sklepowych bo wszystkie laptopy w Polsce nie maja do nich nawet startu. Wylaczajcie telewizory z gniazdek, nie siedzcie przy swietle do bog wie ktorej to zaoszczedzicie wiecej niz ten laptop w uspieniu przez cale swoje zycie zuzyje.

PS. przedwczoraj byli u mnie licznik energii elektrycznej kontrolowac - na 12 mieszkan 4 byly podejrzane (brak plomb, slady majstrowania itd) - u mnie akurat nie bylo problemow.

#55 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 21:17

W mojej skrzynce musiałem rozplombować bezpieczniki, które monter, nie wiem na jakiej zasadzie zaplombował. Może miał taki przepis, ale w takim razie to przepis durny, a nie monter, który nie pomyślał o tym, że o 22:00 nie przyjedzie do mnie nikt, żeby bezpiecznik wymienić. A zima trzymała jak trzeba, ogrzewanie na prąd wtedy miałem. Nie było na co czekać tylko plombę cyk ! i miałem ciepło i jasno. Dlatego podejrzane sprawy energetyki wcale nie zawsze są faktycznie podejrzane.

#56 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 21:35

@ temat usypiam jak mam iść gdzieś w dzień, w nocy wyłączam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych