Gaszenie ekranu przez kombinacje tych klawiszy jest od LeopardaJeszcze jest skrót japko+shift+eject do gaszenia ekranu, ale nie wiem czy wszędzie działa.
Co do chime są programiki do wyciszania tego pomysłu

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 19 December 2008 - 10:07
Gaszenie ekranu przez kombinacje tych klawiszy jest od LeopardaJeszcze jest skrót japko+shift+eject do gaszenia ekranu, ale nie wiem czy wszędzie działa.
Co do chime są programiki do wyciszania tego pomysłu
Posted 19 December 2008 - 13:21
Gaszenie ekranu przez kombinacje tych klawiszy jest od Leoparda
Bardzo fajny ficzer
Posted 19 December 2008 - 16:13
Posted 19 December 2008 - 17:50
Posted 20 December 2008 - 12:51
Jeszcze jest skrót japko+shift+eject do gaszenia ekranu
mi jakoś nie działa ten ficzer...
Posted 20 December 2008 - 14:18
Posted 20 December 2008 - 15:37
Posted 20 December 2008 - 16:08
A powiedzcie mi jak wygląda sprawa nagrzewania się Maca podczas uśpienia? Bo jak miałem iMaca to się nad tym nie zastanawiałem ale teraz MBP chce nosić uśpionego w Crumplerze
Posted 20 December 2008 - 20:03
Posted 20 December 2008 - 21:38
ja swojego MB nosze w torbie crumplera czasem caly dzien bez wyciagania i nie ma zadnego problemu - po wyciagnieciu jest chlodny i nic sie nie grzeje:)
Posted 20 December 2008 - 21:53
Posted 20 December 2008 - 22:21
gorzej jak się sam obudzi podczas trzymania go w torbie .
Posted 20 December 2008 - 23:00
Posted 21 December 2008 - 00:08
Posted 21 December 2008 - 03:04
Dokladnie - podczas snu nie ma sie co nagrzewac bo sprzet nie wykonuje zadnych operacji, jedynie pamiec operacyjna i rejestry procesora sa podtrzymywane ale nic sie nie liczy to nic sie nie grzejeja swojego uspionego macbooka nosze w torbie po miescie czasami nawet pare ladnych godzin i nic sie nie nagrzewa ani nic zlego sie nie dzieje.. tylko teraz w zimie jak wchodze z powrotem do pomieszczenia daje mu chwile na ogrzanie sie (tak profilaktycznie, ale i tak z reguly jest jeszcze chlodny jak go otwieram).. i smiga
wiec przestancie pucowac te swoje komputery.
Posted 21 December 2008 - 03:11
Posted 21 December 2008 - 09:53
Posted 15 January 2009 - 11:28
Posted 15 January 2009 - 12:01
Usypianie rozni sie od wylaczenia tym ze niektore komponenty, glownie pamiec i rejestry procesora, sa podtrzymywane. Dyski twarde, napedy optyczne ekrany czy moduly lacznosci bezprzewodowej (z wyjatkiem BT jezeli sobie to ustawimy) sa wylaczone. Ja swojego bialego MacBooka usypialem tylko na czas transportu itd - praktycznie go nie wylaczalem i po 2 latach takiego uzytkowania nie mam z nim problemu jednak zaznaczyc musze ze ja czesto uzywam komputera na baterii - usypianie jednak troche z baterii korzysta i kiedy naladowanie osiagnie pewien poziom komputer zacznie ja ladowac a ciagle doladowywanie paru % moze byc dla baterii niezdrowe. Teraz z nowym MacBookiem Pro planuje robic to samo.Sorki za banalne pytanie, ale od niedawna jestem początkującym userem macbooka white. Chcecie powiedzieć, że lepiej jest nie wyłączać kompa, tylko go usypiać? Czy podczas uśpienia nie ma ryzyka uszkodzenia dysku twardego, dysk wtedy nie pracuje?? Czy jest gdzieś dostępne jakieś oficjalne stanowisko producenta kiedy należy kompa wyłączać, a kiedy można go tylko uśpić i co podczas uśpienia można z nim robić? Wybaczcie banalne pytania, ale dla mnie - pc towca dotychczasowego - to zupełnie inna bajka
Posted 15 January 2009 - 12:20
Posted 15 January 2009 - 12:31
Posted 15 January 2009 - 12:38
Wyjasnisz mi dlaczego? Skoro za prad place moge z niego korzystac prawda? Z powodu jednego komputera elektrownia nie zwiekszy przecie wytwarzanej przez noc mocy.smiech smiechem, ale kazdy sprzet pozostawiony w trybie czuwania, badz co gorsza wlaczony bez istotnego powodu przez 24h/d, "bo prad jest tani", jest doskonalym przykladem ignorancji, a moze nawet glupoty posiadacza/uzytkownika.
Posted 15 January 2009 - 12:43
Posted 15 January 2009 - 12:49
Nie jestem sam i nie jest to egoistyczne podejscie. Komputery, szczegolnie te przenosne, to bardzo maly ulamek calkowitego zapotrzebowania na energie w nocy i ich obecnosc czy tez brak nie jest czynnikiem ktory sie nawet uwzglednia przy szacowaniu zapotrzebowania energii przez noc. Ale najwidoczniej w twojej opini energia powinna sie marnowac byle bys nie ty musial za to placic - to jest wlasnie egoistyczne podejscie.oczywiscie jestes sam jeden na tym kraju i na swiecie i twoje egoistyczne podejscie jest jak najbardziej uzasadnione (w twoim mniemaniu).
Posted 15 January 2009 - 12:54
0 members, 1 guests, 0 anonymous users