Pogromca iPhone - Nokia N97
Napisano 03 grudnia 2008 - 20:53

Napisano 03 grudnia 2008 - 20:59
Bo trzeba umieć zrobić parę rzeczy samemu, a jeżeli się nauczysz to dostosujesz go sobie w pełni do swoich potrzeb.
PEACE

Napisano 03 grudnia 2008 - 22:29

Napisano 03 grudnia 2008 - 23:18
dario321 to żeś chłopie przypierniczył iphonowi, nazwać go kalkulatorem...ostro!
Sens tej wypowiedzi "porownywac iPhona do n97, to to samo co cegle do kalkulatora", wcale nie wskazuje na to, że on porównuje iP do kalkulatora, ale do cegły.
Tak to już jest, albo nie umie się czytać ze zrozumieniem, albo nie umie się przedstawić tego, co chce się naprawdę przekazać.
Napisano 03 grudnia 2008 - 23:59
Napisano 04 grudnia 2008 - 01:20
Napisano 04 grudnia 2008 - 08:17
Apple zaprezentowało telefon, który wprowadził wiele zmian. Po wyjściu iPhone trochę trzeba było poczekać na odpowiedź Smasunga, HTC, a teraz NOKII
Jak dla mnie, to jedyne zmiany jakie wprowadził iphone, to spory ekran i dotykowy interfejs. Jeżeli chodzi o całą resztę, to raczej iphone musi starać się o odpowiedź na propozycje innych firm. Nie przemawiają do mnie twierdzenia o wytyczaniu standardów przez iphone odnośnie oprogramowania-jest po prostu żałośnie niedopracowany. Można natomiast z całą świadomością stwierdzić, że iphone jest prekursorem odnośnie multi touch.
Sens tej wypowiedzi "porownywac iPhona do n97, to to samo co cegle do kalkulatora", wcale nie wskazuje na to, że on porównuje iP do kalkulatora, ale do cegły.
Tak to już jest, albo nie umie się czytać ze zrozumieniem, albo nie umie się przedstawić tego, co chce się naprawdę przekazać.
Nie wydaje mi się żeby racja była po twojej stronie. Jak zauważyłeś nie wspominałem nic o cegle z twojej wypowiedzi. Jednakże jak przeczytasz ze zrozumieniem to co sam napisałeś, to napewno zrozumiesz sens swojej jak i mojej wypowiedzi. Skoro dokonujesz porównania telefonów porównując je do przedmiotów, to dokonujesz porównania każdego z nich w odniesieniu do rzeczy które mają je obrazować. Mam nadzieję, że wyjaśniłem?

Jezeli cos ma byc tytulowym "pogromca iPhone" to do gry musi wprowadzic cos naprawde nowatorskiego. Ja caly czas pokladam spore nadzieje w Androidzie, ktory zobaczycie ze jeszcze skopie d... iPhonowi :-)
Jeszcze raz zwracam uwagę na fakt, że omawiany model Nokii nie jest pogromcą iphona. Jest po prostu telefonem, który przewyższa technologicznie gadżet Apple. Jedyny mankament, to klawiatura i mechanizm podnoszenia wyświetlacza. Android jak dla mnie to kolejna zabawka-gadżet.
Napisano 04 grudnia 2008 - 08:39

Napisano 04 grudnia 2008 - 08:49
Jeszcze raz zwracam uwagę na fakt, że omawiany model Nokii nie jest pogromcą iphona. Jest po prostu telefonem, który przewyższa technologicznie gadżet Apple. Jedyny mankament, to klawiatura i mechanizm podnoszenia wyświetlacza. Android jak dla mnie to kolejna zabawka-gadżet.
Omawiana Nokia nie przewyższa technologicznie telefonu iPhone gdyż nie posiada technologii, której nie miałby telefon od Apple. Nowa technologia to np. multu-touch ekran reagujący na gesty a nie więcej pamięci czy megapixeli.
Gadżet to niewielki przedmiot niepełniący funkcji użytkowej.
Słownik języka polskiego
Gadżet to Np. reklamówki, figurki, podstawki, długopisy, breloczki, itp. a nie system operacyjny na komórki Android czy telefon iPhone.
Napisano 04 grudnia 2008 - 11:02
Omawiana Nokia nie przewyższa technologicznie telefonu iPhone gdyż nie posiada technologii, której nie miałby telefon od Apple. Nowa technologia to np. multu-touch ekran reagujący na gesty a nie więcej pamięci czy megapixeli.
Nie wiem czy zauważyłeś, że nie wspominałem o przytaczanych przez ciebie megapixelach. Cały problem polega na właściwym podejściu i rozumieniu tematu. Zagłębiając się w tzw. porównywanie opcji czy możliwości użytkowych obydwu telefonów, wniosek nasuwa się jeden...Nokia n97 Zagłębiając się w kwestie estetyczne, można mieć mieszane odczucia.
Powiem ci jedno:
człowiek z natury subiektywnie podchodzi do ocen,
człowiek z natury szuka akceptacji i identyfikacji z grupą,
człowiek z natury dąży do stawiania siebie w lepszym świetle niż jest w rzeczywistości,
człowiek z natury jest zdolny zrobić wiele, żeby osiągnąć swoje cele
Przemyśl to sobie!

Ps. Może w Nokii n97 nie ma multi touch, ale z filmów wyniaka, że to znakomity dotykowy interfejs

Gadżet to niewielki przedmiot niepełniący funkcji użytkowej.
[url=http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=Gad%BFet]Słownik języka polskiego[/url]
Podpisuję się pod tym obiema rękoma, jak ulał pasuje do iphone. Jest tylko mały problem, jestem użytkownikiem iphona, jestem z nim w jakiś sposób emocjonalnie związany, więc nie do końca mogę się zgodzić, że nie pełni funkcji użytkowej...

Napisano 04 grudnia 2008 - 12:12

Napisano 04 grudnia 2008 - 12:37
uwarzam ze te produkty to po prostu inne poziomy percepcji. i nikomu nie pomorze ze stworzy cos co moze wiecej niz iphone.
Litwo, Ojczyzno moja!...
Już nawet różne poziomy percepcji wprzęgamy w dyskusje argumentując swoją miłość i przywiązanie do przedmiotu.
Muszę ci przyznać jednak rację, gdyby nie postrzeganie iphona z rozsądnym dystansem, to już dawno dostałbym szału od niedoróbek w tym sprzęcie.

Napisano 04 grudnia 2008 - 13:25
Nie wiem czy zauważyłeś, że nie wspominałem o przytaczanych przez ciebie megapixelach. Cały problem polega na właściwym podejściu i rozumieniu tematu. Zagłębiając się w tzw. porównywanie opcji czy możliwości użytkowych obydwu telefonów, wniosek nasuwa się jeden...Nokia n97 Zagłębiając się w kwestie estetyczne, można mieć mieszane odczucia.
Powiem ci jedno:
człowiek z natury subiektywnie podchodzi do ocen,
człowiek z natury szuka akceptacji i identyfikacji z grupą,
człowiek z natury dąży do stawiania siebie w lepszym świetle niż jest w rzeczywistości,
człowiek z natury jest zdolny zrobić wiele, żeby osiągnąć swoje cele
Przemyśl to sobie!![]()
Ps. Może w Nokii n97 nie ma multi touch, ale z filmów wyniaka, że to znakomity dotykowy interfejs![]()
"Cały problem polega na właściwym podejściu i rozumieniu tematu." - Właśnie jak widać z tym masz największy problem.
Jak dla mnie iPhone ma większe możliwości użytkowe, jak dla Ciebie Nokia, przemysł to co napisałeś jeszcze raz może dojdziesz do jakichś wniosków - np takich ze nie musisz pisać w każdym swoim poście ze iPhone to tylko gadżet ze iPhone to niedoróbka itd itd wszyscy wiemy jaki iPhone jest wystarczy bełkotu
Napisano 04 grudnia 2008 - 13:28
Blackberry coś zrobił, Nokia coś zrobiła, Samsung coś zrobił i nie obrażając nikogo... ale również LG coś zrobił (Renoir) - a Apple - po prostu ma ślepo zakochanych w swoim produkcie.
Próba pokazania dowolnego urządzenia na tym forum kończy się "mordobiciem", koniecznością zamykania wątków, banowaniem użytkowników. Ludzie! To tylko urządzenie, telefon - to nie jest dom, który być może będzie na całe życie. Te CUDO będzie do wymiany do 18-36 miesiącach, to nie związek małżeński, to nie hipoteka, to nie decyzja o adopcji dziecka.
Zauważam, że cokolwiek by innego nie zaprezentować... to widać tylko bijący jad, złość. Pojawi się telefon z aparatem większym niż 2MP - skandal, po co komu, prawda? Pojawi się coś z dotykowym wyświetlaczem, musi być to od razu bubel - bo przecież jak to ktokolwiek może zrobić coś lepszego niż Apple. Pojawi się coś z odtwarzaniem MP3... no jak to? Przecież tylko iPod gra najlepiej... pojawi się ......................... (wstaw w wykropkowane pole cokolwiek) - Apple ma i tak to lepiej.
Na tym forum mam już obawy co do tego, aby napisać o zakupie paczki paluszków słonych... bo też okaże się, że nie od Apple;)
Napisano 04 grudnia 2008 - 13:37
Napisano 04 grudnia 2008 - 13:50
wszyscy wiemy jaki iPhone jest wystarczy bełkotu
W moim poprzednim poście po części odniosłem się i do twojej osoby. Jeżeli ktoś traktuje wybiórczo wypowiedzi innych, to trudno mówić o rozumieniu czegokolwiek i rzeczowej dyskusji.
Nasedo, jak to się stało ze ani blackbarry, ani LG ani cala reszta nie ma tych ślepo zakochanych w swoich produktach - bo czyż nie o tym marzy każda z tych korporacji?
Każda z korporacji marzy tylko o jednym- zysk!!! Jeżeli tworzy się jakaś grupa ślepo i bezgranicznie zakochana w produkcie, to tym lepiej dla korporacji- wydoją z nich więcej kasy!
Napisano 04 grudnia 2008 - 13:57
Dokładnie tak, musisz jeszcze tylko wiedzieć ze jeżeli ktoś pisze na forum ze iPhone jest świetny, nawet jeżeli pisze ze jest najlepszym z dostępnych telefonów to wcale nie oznacza ze jest " ślepo i bezgranicznie zakochany w produkcie".Każda z korporacji marzy tylko o jednym- zysk!!! Jeżeli tworzy się jakaś grupa ślepo i bezgranicznie zakochana w produkcie, to tym lepiej dla korporacji- wydoją z nich więcej kasy!
Napisano 04 grudnia 2008 - 14:01
Dokładnie tak, musisz jeszcze tylko wiedzieć ze jeżeli ktoś pisze na forum ze iPhone jest świetny, nawet jeżeli pisze ze jest najlepszym z dostępnych telefonów to wcale nie oznacza ze jest " ślepo i bezgranicznie zakochany w produkcie".
W twoim wypadku śmiem twierdzić że mam rację, ponieważ nikt tak jak ty nie napada na ludzi, tylko dlatego że prezentują pogląd inny od twojego.
Dość tych osobistych wycieczek. Skupmy się na temacie tego wątku. Pozdrawiam

Napisano 04 grudnia 2008 - 14:29
Napisano 04 grudnia 2008 - 14:38
Napisano 04 grudnia 2008 - 14:45
Wracając do tematu N97... Nokia ma swój Music Store, ale w porównaniu do iTunes Store jest on bardzo bardzo ubogi. Przykładowo na iPhone często gdy coś ciekawego słyszę, mogę rozpoznać to Shazmem a potem kupuje bezpośrednio z mobile iTunes, w przypadku Nokii - niestety.. Ciekawe tez czy Nokia tak jak Microsoft planuje budowę swojego AppStore, który okazał się ogromnym sukcesem dla Apple.
Bez uraz, ale uważam że sukces AppStore można porównać do sukcesu PZPR w Polsce. Po prostu, użytkownik nie ma wyjścia. Na wszystko inne można skorzystać z shareware, freeware, pełnych wersji, zależnych i niezależnych twórców oprogramowania, związanych i nie związanych z dużymi koncernami.
W przypadku AppStore - wszystko musi być zgodne ideologicznie, a dopiero - jako czynnik drugorzędny - użytkownik może wybierać. Taka wolność - to jak wybór między dybami a kulą u nogi. Taka wolność mnie osobiście nie przekonuje.
Nasedo, jak to się stało ze ani blackbarry, ani LG ani cala reszta nie ma tych ślepo zakochanych w swoich produktach - bo czyż nie o tym marzy każda z tych korporacji?
Być może mają swoją grupę użytkowników. Na ile są to ślepo zakochane osoby, a na ile są to fanatycy czy wyznawcy - nie umiem powiedzieć. Uważam, że o każdej marce można powiedzieć coś dobrego - więc dlaczego taka a nie inna marka miałaby mieć swoich zwolenników?
Napisano 04 grudnia 2008 - 14:47
Wracając do tematu N97... Nokia ma swój Music Store, ale w porównaniu do iTunes Store jest on bardzo bardzo ubogi. Przykładowo na iPhone często gdy coś ciekawego słyszę, mogę rozpoznać to Shazmem a potem kupuje bezpośrednio z mobile iTunes, w przypadku Nokii - niestety.. Ciekawe tez czy Nokia tak jak Microsoft planuje budowę swojego AppStore, który okazał się ogromnym sukcesem dla Apple.
Większość ludzi w Polsce obywa się bez iTunes, z prostej przyczyny- sklep nie jest dostępny dla polskich użytkowników. Shazam może i praktyczne rozwiązanie, wolę jednak kupić płytę mojego ulubionego wykonawcy. Nie dziwię się że Nokia chciałaby zbudować swój app store. Jednak w wypadku Nokii byłoby to dość trudne, zważywszy na otwarty system symbian i mnogość dostępnego oprogramowania.
Niebawem na rynku pojawi się mnóstwo telefonów różnych firm z dotykowym interfejsem. Iphone straci jedyny atut jaki mu został. To będzie prawdziwy test dla iphone, a nie nazywanie każdego alternatywnego telefonu iphone-killerem.
Napisano 04 grudnia 2008 - 14:51
Napisano 04 grudnia 2008 - 15:12
Nasedo, właśnie dlatego napisałem ze jest to sukces dla Apple...widać Microsoft to zauważył, Nokia również, osobiscie mi tam bardzo wygodnie w tym ich Orwell'owskim Appstorze
Zależy co rozumiesz pod pojęciem sukces w tym wypadku. Dla mnie App Store osiągnął sukces przede wszystkim finansowy, więc nie dziwi mnie że inne korporacje chcą kroić na tym kasę dla siebie.
Popieram Nasedo, prawdziwa wolność to wolne oprogramowanie, prawo wyboru nie ograniczone wskazywaniem co dla ciebie dobre.
Jest takie zjawisko u maltretowanych kobiet przez ich mężów: są bite i uzależnione finansowo od męża, ale mimo wszystko z bliżej niezrozumiałych względów godzą się na to i nie odchodzą.

Napisano 04 grudnia 2008 - 16:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych