Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pogromca iPhone - Nokia N97

• Please log in to reply
242 replies to this topic

#51 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 03 December 2008 - 12:43

A ja uważam, że iPhone-Killer'em będzie po prostu każdy nasz nowy telefon. Czy będzie to nowa wersja iPhone, czy będzie to coś innego - czas pokaże. Wiadomo przecież, że obecny iPhone nie utrzyma się na rynku w nieskończoność - nadejdzie czas na zmiany.

#52 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 03 December 2008 - 12:44

[url=http://www.przemekspider.com/2008/10/prezes-nokii-oddaje-hod-apple.html]Spider's Web: Prezes Nokii oddaje hołd Apple[/url]

To są dywagacje "Spider's Web Pająk w sieci. Głównie o Apple". Jeżeli jednak padły takie słowa (liczy się wiarygodne żródło;) ), to wcale się nie zdziwię, ba każda dobra konkurencja napędza rozwój. W moim poście odnosiłem się do innego zjawiska, nijak nie mającego się do słów szefa firmy chwalącego (chwali przede wszystkim możliwość rywalizacji na zaniedbywanej dotąd płaszczyźnie) konkurencyjną firmę. W moim poście odnosiłem się do ireligi- fanatyzmu graniczącego z obłędem. Spójrz na tytuł na stronie "Spider's Web Pająk w sieci. Głównie o Apple"- Prezes Nokii oddaje hołd Apple! O tym właśnie mówię o hołdach oddawanych gadżetowi, prezes nokii o jakimkolwiek hołdzie nie wspomina, a może się myle? ;)

#53 simonek

simonek
  • 284 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 December 2008 - 12:47

Jak tak czytam niektóre posty, to myślę sobie... jakbym miał takie problemy jak niektórzy ich autorzy to bym sobie życie inaczej ułożył:)

#54 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 03 December 2008 - 12:54

Jak tak czytam niektóre posty, to myślę sobie... jakbym miał takie problemy jak niektórzy ich autorzy to bym sobie życie inaczej ułożył:)

Święta racja, dobrze prawisz!;)

#55 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 03 December 2008 - 13:01

O tym właśnie mówię o hołdach oddawanych gadżetowi, prezes nokii o jakimkolwiek hołdzie nie wspomina, a może się myle? ;)

informacje latwo mozna zweryfikowac w google - podalem polski link to wszystko. a komunikat jest prosty - na dzisejsza chwile to nokia i inni producenci nasladuja apple i sila rzeczy iphone staje sie w ten sposob punktem odniesienia. co do fanatyzmu to troche przesadzasz. owszem trafiaja sie ludzie slepo zapatrzeni w jakis oltarzyk ale tacy trafiaja sie wszedzie - to zreszta glownie wynik entuzjazmu po przesiadce lub mlodego wieku. to mija. a to ze na myapple lub stronach poswieconych tej marce pisze sie o apple glownie z sympatia to chyba nic dziwnego - w koncu to froum uzytkownikow tego sprzetu. czego sie spodziewales? gdybys na grupie dyskusyjnej o rowerach zaczal wychwalac zalety motocykli, a na forum o bieganiu zalety jazdy samochodem raczej tez nie znalazlbys zrozumienia - prawda?

#56 iRADO

iRADO
  • 105 posts
  • SkądLublin

Posted 03 December 2008 - 13:12

Telefon zapowiada się fajnie, ładny jest, tylko muszą zmienić oprogramowanie albo "bebechy" - myślę, że jest trochę za wolny; nie spełnia standardów 2008 roku, a co dopiero 2009 ;) ŻeNeWię!

#57 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 December 2008 - 13:23

telefon z klawiaturą Qwerty masakra....po to kupuje się iP aby nie mieć takiego "syfu"....

#58 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 03 December 2008 - 13:37

telefon z klawiaturą Qwerty masakra....po to kupuje się iP aby nie mieć takiego "syfu"....

Pozwolę się z tym nie zgodzić. Klawiatura "prawdziwa", "QWERTY", z wyczuwalnymi klawiszami, z szybką reakcją, gdzie można było wygodnie i komfortowo pisać teksty była komfortem.

Nazywasz to syfem - więc pewnie "obiektywni zwolennicy" przyklasną.

#59 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 03 December 2008 - 14:29

panowie wyznawcy iphona powiedzcie mi proszę gdzie w artykule pisze że to jest kolejny iphone killer?czy jest tam chociażby jedna wzmianka na ten temat?wpadacie już w paranoje dla was każdy telefon z dużym dotykowym wyświetlaczem to potencjalny iphone killer;]

hahaha, rozbawiles mnie... tak trzymaj...
a teraz przeczytaj artykul jeszcze raz... zaczynajac od samego tytulu...

#60 adi3124

adi3124
  • 531 posts
  • SkądGdynia

Posted 03 December 2008 - 14:39

Jedyne co jest świetne to ta klawiatura . Taki iphone z wysuwaną klawiaturą to jak dla mnie ideał
:

kto by nie chciał czegoś takiego :

http://img132.images...a6eda2coae8.jpg

Za takie coś mógłby zapłacić nawet podwójnie .

#61 emlem

emlem
  • 16 posts
  • SkądOstrołęka

Posted 03 December 2008 - 14:42

dla mnie nokia e71 jest iPhone killerem, jedynie nie ma dotykowego wyświetlacza, co może być nawet zaletą

#62 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 03 December 2008 - 15:14

.

ja bym nie chcial

#63 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2008 - 15:20

ja bym nie chciał

#64 Mixersky

Mixersky
  • 424 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2008 - 15:38

Niezle niezle ale tak naprade do czego to wszystko zmierza? czego nam potrzeba w tych telefoanch wytłumaczcie mi składanych 10" monitorkow składany do zapałki zeby sie w kieszeni miescił a podczas drogi filmik .. 48GB azeby pol pc wrzucic na komorke? a bede zlosliwym(byc moze 7latkiem) a czemu tylko 5mln px? tak malo a inne maja 8 a to do dupy! i tel zjechany przez wszechwiedzace dzieci neo.. pfff....

#65 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2008 - 16:16

zapomniales w tytule dopisac "kolejny"...

Nokia stosuje (od lat z powodzeniem!!!) zupełnie inną strategię rynkową niż Apple. Oferuje mnóstwo różnych modeli telefonów, do wyboru do koloru. Choć są pewne cechy stałe, dzięki którym Nokia to Nokia. :-D

Tak samo jest w przypadku telefonów z ekranem dotykowym. Celem Nokii nie jest stworzenie jednego superwypasionego i superdrogiego modelu, który ma zdeklasować iPhone’a. W zamian możemy oczekiwać całej gamy mniej lub bardziej atrakcyjnych telefonów z ekranem dotykowym, o zróżnicowanym wyposażeniu i w różnych cenach.

Dlaczego? Bo większa gama produktów pozwoli pozyskać więcej klientów, w tym takich, którym smartfon nie jest do niczego potrzebny, ale chcieliby sobie podotykać. :lol:

Z punktu widzenia producenta upychanie nowej technologii w dużej liczbie modeli to też czysty zysk – większa skala produkcji, to mniejsze koszty.

Opracowanie odpowiedniej technologii zajęło Finom trochę czasu, ale teraz będą ją umieszczać w coraz to nowych telefonach i po prostu nakryją iPhone’a czapkami.

#66 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 03 December 2008 - 16:18

informacje latwo mozna zweryfikowac w google - podalem polski link to wszystko. a komunikat jest prosty - na dzisejsza chwile to nokia i inni producenci nasladuja apple i sila rzeczy iphone staje sie w ten sposob punktem odniesienia. co do fanatyzmu to troche przesadzasz. owszem trafiaja sie ludzie slepo zapatrzeni w jakis oltarzyk ale tacy trafiaja sie wszedzie - to zreszta glownie wynik entuzjazmu po przesiadce lub mlodego wieku. to mija. a to ze na myapple lub stronach poswieconych tej marce pisze sie o apple glownie z sympatia to chyba nic dziwnego - w koncu to froum uzytkownikow tego sprzetu. czego sie spodziewales? gdybys na grupie dyskusyjnej o rowerach zaczal wychwalac zalety motocykli, a na forum o bieganiu zalety jazdy samochodem raczej tez nie znalazlbys zrozumienia - prawda?

Nie do końca mnie zrozumiałeś z moim widzeniem przytoczonego przez ciebie artykułu. Co się tyczy fanatyzmu i oddawaniu czci, to zdążyłem już się dobitnie przekonać, że na tym forum ma się dobrze. Problem w tym , że też jestem użytkownikiem tego telefonu, z tym że odnoszę się do niego krytycznie. Nie jestem pierwszym lepszym z łapanki Apple, nie łapię się na reklamę. Jednak staram się podchodzić z dystansem do tematu, to że czasem coś ubarwię...to tylko słowa mające wywołać dyskusję, jakakolwiek by nie była. Nikt nie wkracza do świątyni iphone i nie bruka jego nieskalanego oblicza. Znam zalety i wady tego telefonu i staram się wbrew wszystkiemu mówić o tym głośno używając go w codziennym życiu!
Tobie na marginesie powiem, bo w moim odczuciu prezentujesz jakiś poziom (boshe nie obrażając wszystkich innych użytkowników-bo mnie zlinczują), że w omawianej tu Noki N97 przeszkadza mi klawiatura qwerty-wolę tę z iphone3G mimo wszystko.

#67 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2008 - 16:25

Niezle niezle ale tak naprade do czego to wszystko zmierza?
czego nam potrzeba w tych telefoanch wytłumaczcie mi składanych 10" monitorkow składany do zapałki zeby sie w kieszeni miescił a podczas drogi filmik ..
48GB azeby pol pc wrzucic na komorke?
a bede zlosliwym(byc moze 7latkiem) a czemu tylko 5mln px? tak malo a inne maja 8 a to do dupy! i tel zjechany przez wszechwiedzace dzieci neo..
pfff....

dokładnie takie samo pytanie można było zadać sobie przed premiera iPhona 2g.
świat idzie w szybkim tempie do przodu, jednak należy zadać sobie pytanie czy chcemy mieć zwykły telefon służący do dzwonienia i wysyłania sms-ów, bez żadnych zbędnych funkcji w wielu przypadkach spowalniających jego prace, czy raczej wolimy mieć "najbardziej zaawansowany mobilny komputer na świecie"...

#68 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2008 - 17:54

należy zadać sobie pytanie czy chcemy mieć zwykły telefon służący do dzwonienia i wysyłania sms-ów, bez żadnych zbędnych funkcji w wielu przypadkach spowalniających jego prace, czy raczej wolimy mieć "najbardziej zaawansowany mobilny komputer na świecie"...

zdecydowanie najbardziej zaawansowany mobilny komputer na świecie ! :-D

#69 konik960

konik960
  • 19 posts

Posted 03 December 2008 - 17:59

nie chodzi żeby sprzęt był naszpikowany bajerami, tylko żeby był piękny i chodził płynnie, iPhone taki jest i jest super. A w ogóle załóżcie jakieś forum kilerów i tam się rozpisujcie.

#70 Voithallus

Voithallus
  • 91 posts
  • SkądSkorzynice

Posted 03 December 2008 - 18:03

Jak dla mnie to strasznie kanciasto chodzi ta Nokia. Na pewno to jeszcze przed premierą się zmieni, ale do tej pory żadnemu telefonowi nie udało się dorównać pod względem prostoty i ŁADNIE wyglądającego menu (patrz: kanciastość Nokii, chodzi oczywiście o oprogramowanie).

#71 Slyfter

Slyfter
  • 42 posts

Posted 03 December 2008 - 18:13

Jak dla mnie to strasznie kanciasto chodzi ta Nokia. Na pewno to jeszcze przed premierą się zmieni, ale do tej pory żadnemu telefonowi nie udało się dorównać pod względem prostoty i ŁADNIE wyglądającego menu (patrz: kanciastość Nokii, chodzi oczywiście o oprogramowanie).

iPhone to mój pierwszy telefon bez symbiana, i myślę, że gdyby N97 była na rynku, zapewne bym ją miał. Nie podoba mi się polityka Apple, dlatego nie mam MacBooka, jednak od wielu lat mam iPoda i używam iTunes - jedynego słusznego odtwarzacza muzyki. Z drugiej strony, iPhone nie ma wielu funkcji, lecz te najpotrzebniejsze ma bardzo rozbudowane. W ajajFonie brakuje mi programu do obróbki filmów znany z symbiana, normalnego menagera plików i możliwości wgrywania wszystkiego przez kabel na ludzką partycję. A to wszystko będzie posiadała najnowsza Nokia + porządną kamerę...

#72 jaqbf4

jaqbf4
  • 51 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2008 - 18:14

a będzie miała system mac os X. nie? to dziękuję :-)

#73 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 03 December 2008 - 18:19

porownywac iPhona do n97, to to samo co cegle do kalkulatora;)

#74 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 December 2008 - 18:29

Prezentuje się naprawde super.Ale nokia to nokia robi nowy model i jest on gorszy od poprzedniego np.n96(brak akceleratora 3d)

#75 BigJeremy

BigJeremy
  • 2 posts

Posted 03 December 2008 - 18:49

porownywac iPhona do n97, to to samo co cegle do kalkulatora;)

dario321 to żeś chłopie przypierniczył iphonowi, nazwać go kalkulatorem...ostro!;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users