Firmowe koszulki?:)
Posted 12 August 2006 - 16:56

Posted 14 August 2006 - 13:50
Chyba przesadzasz? Znam droższe.Koszulka ulubionego forum za 40-50 zl ? Moim zdaniem to lekka przesada.
Z prasowaniem to nie problem, z praniem mam jednak pewien kłopot, nie kontroluję całości procesu.Prać i prasować na lewej stronie.
Posted 14 August 2006 - 14:03
Jedynie wyrazam swoje zdanie - oczywiscie mozesz sie z nim nie zgodzic.Chyba przesadzasz? Znam droższe.
Opis pochodzi ze strony z koszulkami - nie jest moim wymyslem. Wiec nie masz sie co silic na zlosliwosci...Z prasowaniem to nie problem, z praniem mam jednak pewien kłopot, nie kontroluję całości procesu.
Posted 14 August 2006 - 14:24
Właśnie to zrobiłam i to bardzo miękko,oczywiscie mozesz sie z nim nie zgodzic.
to nie były złośliwosci, nie bądż przerażliwiony, jak chcesz to przepraszam.
Raczej zainteresowałam się, czy nie bedę skazana na pranie ręczne?
Posted 17 August 2006 - 14:17
Posted 17 August 2006 - 14:20
Posted 17 August 2006 - 14:34

Posted 17 August 2006 - 14:40

Posted 17 August 2006 - 14:44
90% gospodyń domowych nie widzi różnicy :-)a reszta wyjdzie w praniu
Posted 17 August 2006 - 16:09

Posted 17 August 2006 - 17:33
prałeś kiedys??? A może prasowałeś???90% gospodyń domowych nie widzi różnicy :-)
Dostałam po zamowieniu taki tekst:
czy tu chodzi o ewentualnie przeciwny wiatr i jego predkość, to jednak 9 dni róznicy, poza tym zamówilam kurierem. a także zadziwiła mie inskrypcja:Zamówione produkty zostały wysłane. Proszę wziąc pod uwage, że transport do Polski (Poczta) z reguły trwa 3-14 dni
Nie wybralam, ale z ciekawości: Czy to znaczy, że nie oplacone sa cięższe lub mniej poręczne?jeżeli wybrał Pan/Pani opłate przy odbiorze transport może trwać dodatkowo ok 7 dni dłuzej niz przy innych formach płatnosci
Posted 17 August 2006 - 17:34
Posted 17 August 2006 - 17:38
Posted 17 August 2006 - 17:55
Owszem, ale to cytat z pewnej reklamy. Taki słowny wytrych.prałeś kiedys??? A może prasowałeś???
Posted 17 August 2006 - 19:18

Posted 20 August 2006 - 13:52
Posted 20 August 2006 - 15:42

Posted 20 August 2006 - 16:26
Posted 20 August 2006 - 17:23
Nie, nie zarabiamy, troche sie snobujemy, a troche dlatego, źe ktoś je dla nas zrobił.Zarabiacie na tych gadzetach?
jak sądze również, nie mamy i nie będziemy mieć, źadnych pretensji, źe zostaniesz przy swoich i życzę ci, aby wychodziły nawet poniżej 15 zł. To szczere życzenia.
Posted 20 August 2006 - 20:01
Posted 20 August 2006 - 20:55
[QUOTE=PitMac]moje pytanie jest skierowane do ludzi którzy otwarli ten sklep( jeżeli ty również brałaś w tym udział to ok) .[/QUOTE]
Przeto i ja wyjaśnię: brałam udział w dyskusji, co łatwo sprawdzić, jeżeli zatem Kolega uznał, że dyskusja jest sklepikiem to brałam udział, zatem jak rozumiem jest OK.
Ale Drogi kolega nie zrozumiał i
[QUOTE=PitMac] "Nie, nie zarabiamy, troche sie snobujemy, a troche dlatego, źe ktoś je dla nas zrobił." .[/QUOTE]
Zatem wyjaśniam bardziej dokładnie: NIE ZARABIAMY. Co jest istotą tego zdania i mojej wypowiedzi i jak mniemam to właśnie bardzo Kolegę zdumiewa tak bardzo, że nie jest w stanie zrozumieć naszego (mojego) postepowania. Reszta zdanie jest nie istotna, bo była to wyłącznie próba racjonalizacji naszej rozmowy na temat koszulek mimo, że Koledze sam temat wydał się nieistotny.
A gdy Kolega wyznaje:
[QUOTE=PitMac]ja nie mam zamiaru robić lub sprzedawać żadnych .[/QUOTE]
Przyznaje, że nie miałam żadnych wątpliwości w tej kwestii, jakkolwiek również przyznaje, że nie przyszło mi by do głowy oświadczenie publiczne w treści:
"Robię najlepsze pierogi na świecie, ale nikogo i tak nimi nie poczęstuje".
Które merytorycznie jest zbliżone do oświadczenia kolegi, że potrafi zrobić o wiele taniej, ale nic z tych rzeczy bo wyłącznie dla siebie.
Zatem o ile Kolega pozwoli to przynajmniej ja pozostanę
przy zamówieniu tego, co mi dostępne, mimo zbyt wysokiej ceny, bo po prostu nie mam wyboru (cenowego). I to niech też będzie
[QUOTE} Finto z mojej strony[/QUOTE]
ale pozdrawiam serdecznie.
Posted 20 August 2006 - 21:14
Posted 20 August 2006 - 21:21
Posted 21 August 2006 - 10:19
Ad pytanie 1. Nie,Biorąc udział w dyskusji miałas wpływ na cene? Ty ją uzgadniałas ? I czy masz rownież dostęp do tego sklepu?
Ad pytanie 2. Nie
Ad.pytanie 3 Chyba tak, ale nie wiem.
Uwaga ogólna. Dyskusja nie była o cenach, uzgodnieniach cenowych i dostępie do sklepiku. Mnie zainteresowała propozycja konkretnej serii produktu. Propozycję: produkt + cena+ sposób dostawy mogłam przyjąć lub odrzucić. Przyjęłam. I mniej mnie iteresuje technologia wytwarzania, koszty wytwarzania, kalkulacja cenowa. Zainteresował mnie tylko produkt pod względem jakości, Nie było i nie jest moja intencja zbawienie świata po przez uporczywą walkę o niższe ceny na gadżety związane z moim ulubionym portalem.
Dla pełniejszego wyjaśnienia: dziś rano kupiłam dwie bułki i mleko. Do sklepiku chyba miałam dostęp (drzwi były otwarte), nie uzgadniałam ceny ; zapłaciłam sprzedawcy, nie podnosząc dyskusji sprawie wyskokosci zapłaty, jak należy sądzić pewnie pozbawiam się wpływu na ceny byłek i mleka. Trudno. Nie roszczę sobie pretensji aby mieć wpływ na wszystko.
Jakkolwiek coś mi się czasem udaje jak np. „ściągnięcie” samego Lack’a do tego wątku. Czuję się zaszczycona zapewniając, że posługuje się cały czas niezależnie od propozycji:
podrawiam obu KolegówDroga koleżanko Muniko, czas się chyba posłużyć podpisem, bo kompletnie się nie wstrzeliłaś z argumentacją.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users