Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac - pierwsze spotkanie, drugie wydanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#1 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2006 - 14:05

Z serwera Apple IMC Poland można pobrać nową wersję broszury będącej wprowadzeniem do systemu Mac OS X. Plik PDF (22 MB).

Można również bezpłatnie otrzymać tę broszurę w wersji drukowanej. Wystarczy wysłać mail pod adres marketing@apple.com.pl, wpisując w treści chęć otrzymania wydrukowanej broszury i swoje dane adresowe.

Więcej informacji na stronie promocji SAD.

#2 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 14:47

Całkiem fajna sprawa - mnie się podoba :) Warto przeczytać.

#3 slavi

slavi
  • 91 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 15:12

Właśnie ją dostałem z SAD-u, przysłali priorytetem (kilka dni temu zamawiałem mailem). Fajna rzecz dla początkujących takich jak ja. I bardziej "pełna" od wersji PDF (ściągnąłem ją kilka dni temu, ale na stronach 16-17 jest "okrojona" wersja opisu klawiatury - po prostu ucięte są boki stron, bo opis klawiatury znajduje się na połączonych dwóch stronach - jagby na rozkładówce). Serdeczne dzięki dla SAD-u za przesyłkę.

#4 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2006 - 15:22

Dzięki za informację. Zamówiłem wersję drukowaną ;)

#5 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2006 - 15:44

na stronach 16-17 jest "okrojona" wersja opisu klawiatury - po prostu ucięte są boki stron, bo opis klawiatury znajduje się na połączonych dwóch stronach - jagby na rozkładówce

To już nieaktualne. Zgłosiłem ten błąd i został poprawiony. Dodatkowo odchudzono plik, bo ten, który Ty pobrałeś, ważył trochę więcej.

A może byście takie opinie wysyłali też pod adres podany w pierwszej wiadomości? Niech firma wie, że właśnie takich działań oczekujecie i że się one Wam podobają.

#6 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2006 - 15:52

czy to jest coś podobnego jak sie dostaje z nowym maciem ?

#7 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2006 - 16:58

jak dostanę broszurę i się zapoznam to napiszę do nich że to miło z ich strony :D hehe właśnie zamówiłem, ciekawe kiedy dojdzie :D Edit: właśnie dostałem zwrotnego że jakiś tam Pan Jerzy jest na urlopie między 7 a 18 sierpnia, niby podał inny adres email ale czy moja broszura to sprawa niecierpniąca zwłoki? :D

#8 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2006 - 17:01

jak dostanę broszurę i się zapoznam to napiszę do nich że to miło z ich strony :D hehe właśnie zamówiłem, ciekawe kiedy dojdzie :D

Edit: właśnie dostałem zwrotnego że jakiś tam Pan Jerzy jest na urlopie między 7 a 18 sierpnia, niby podał inny adres email ale czy moja broszura to sprawa niecierpniąca zwłoki? :D

Również dostałem autopowiadomienie. Pewnie mail idzie na grupę dystrybucyjną :)

#9 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 09 sierpnia 2006 - 17:09

Edit: właśnie dostałem zwrotnego że jakiś tam Pan Jerzy jest na urlopie między 7 a 18 sierpnia, niby podał inny adres email ale czy moja broszura to sprawa niecierpniąca zwłoki? :D

Też zamówiłem i dostałem taki sam zwrotny e-mail... czyżby marketingiem Apple w naszym kraju zajmowaj się jeden Pan Jerzy? :shock:

#10 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2006 - 17:49

nie ma Pana Jerzego to się teraz Maki nie będą sprzedawały... kto się nimi zajmie na czas jego wakacji? :D hehe oooj chyba jednak musimy napisać na tego drugiego maila... w sumie jako obecni/przyszli/potencjalni Klienci musimy dostać odpowiednią obsługę obojętnie gdzie jest Pan Jerzy ;D hehe

#11 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 sierpnia 2006 - 18:08

czy to jest coś podobnego jak sie dostaje z nowym maciem ?

ktos mi odpowie ? ;D

#12 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 sierpnia 2006 - 19:21

Ale my nie wiemy co dostałeś z komputerem ;-) Teoretycznie powinieneś dostać coś podobnego, ale nie koniecznie to wydanie.

#13 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 21:45

calkiem w stylu apple fajne mi sie podoba niejednemu pomoze

#14 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 09 sierpnia 2006 - 22:42

Pan Jerzy dalej na urlopie...:D

#15 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 22:45

To nie poprawia wizerunku firmy Pol kraju na Pana czeka Panie Jerzy !

#16 Kpso

Kpso
  • 104 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 22:55

A czy ten pdf, ktory jest juz nagrany na dysk pierwotnie, to podobna rzecz?

#17 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 22:57

u mnie byl pieciostronnicowy pod 10.4.3

#18 Kpso

Kpso
  • 104 postów

Napisano 09 sierpnia 2006 - 22:59

ja mam taki ze 120 stron

#19 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpnia 2006 - 09:28

To nie poprawia wizerunku firmy
Pol kraju na Pana czeka Panie Jerzy !

Niepotrzebnie. Napisałem do pani Marysi Proczek, której adres widnieje w odpowiedzi automytycznej, z prośbą o wyjaśnienie sytuacji:

Osoby zgłaszające się po drukowaną wersję broszury o Mac OS X, które wysłały mail pod adres marketing@apple.com.pl, otrzymują wiadomość automatyczną z informacją, że pan Jerzy Bebak jest na urlopie i mają się zwrócić do Pani. Stąd moje pytanie: czy wiadomości wysyłane pod powyższy adres (marketing@) trafiają również do Pani, a powyższy automat jest wynikiem tego, że trafiają *również* do pana Jerzego, czy rzeczywiście wszystkie te osoby powinny napisać jeszcze raz do Pani lub poczekać na koniec urlopu pana Jerzego?

Chwilę później otrzymałem odpowiedź:

adres mailowy: marketing@apple.com.pl jest adresem Pana Jurka, do mnie trafiają maile z adresu: mproczek@apple.com.pl.
Jeśli Pan wyśle maila do Pana Jurka, to poczas jego urlopu mail trafi również do mnie.

Innymi słowy, pomimo rzeczywiście niejasnej treści odpowiedzi automatycznej, nikt, kto wysłał zgłoszenie, nie musi pisać ani do pani Marysi, ani czekać na powrót z urlopu pana Jerzego.

#20 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 sierpnia 2006 - 11:14

dzieki za wyjasnienie, bo ja napisalem na oba adresy dla pewnosci, ale okazuje sie ze niepotrzebnie.

#21 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 10 sierpnia 2006 - 20:32

ja rownież, no cus, troszke pozasmiecalismy szkrynke pani Marysi ale... Klient nasz Pan :D

#22 tomian

tomian
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2006 - 10:58

Wysłałem maila z zamówieniem + zapytaniem , czy w ispot'ach mogę taką broszurę otrzymać,dzisiaj otrzymałem mail'a:

Oczywiście, w salonie także można to dostać. Pani Maria Proczek wyśle Panu dodatkowe dwa egzemplarze.

Pozdrawiam -

(jb)

#23 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpnia 2006 - 12:25

No proszę proszę teraz będziesz broszurowym milionerem :D hehe A ciekawe kiedy ja swoją dostanę... ispot we Wrocławiu przenieśli do głupiego centrum bielany... był na ruskiej było dobrze a teraz... ehhh ehhh daleko!!

#24 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2006 - 12:40

I w ciągu dwóch dni raptem 30 zamówień. Naprawdę jest nas tak mało, czy tego typu broszury nie są potrzebne?

#25 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 sierpnia 2006 - 12:49

Może mało osób wie że coś takiego jest...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych