Windows 7 na MBP
Napisano 24 listopada 2008 - 17:59
Napisano 24 listopada 2008 - 18:13
witam
Mój problem polega na tym, że nie mam napędu wewnętrznego w moim MBP, a muszę zainstalować na nim Windowsa...
Postanowiłem zainstalować bete Win 7, za pomocą rEFIt (bootując z dysku zewnętrznego).
rEFIt ładnie widzi instalkę na dysku i z niej bootuje... lecz problem pojawia się chwilę później - a mianowicie wyskakuje komunikat o nielegalności systemu Windows...
Da się to jakoś ominąć? Lub jest jakiś inny sposób na zainstalowanie Windowsa?
z góry dziękuję,
pozdrawiam
Ps.: W grę nie wchodzi wirtualizacja.
Nie wiem czy ktoś tu Tobie pomoże bo to raczej o takich tematach nie rozmawiamy na tym forum.
Życzę powodzenia;)
Napisano 24 listopada 2008 - 18:15
Ominąć się nie da (chyba ze kupisz legalnego Windowsa), za to Tobie da się ostrzeżenie bo instalowanie nielegalnego oprogramowania i pytanie na forum jak to ominąć niezależnie czy to OSX czy Winda narusza regulamin i zasady MyApple....Win 7, za pomocą rEFIt (bootując z dysku zewnętrznego).
rEFIt ładnie widzi instalkę na dysku i z niej bootuje... lecz problem pojawia się chwilę później - a mianowicie wyskakuje komunikat o nielegalności systemu Windows...
Da się to jakoś ominąć? Lub jest jakiś inny sposób na zainstalowanie Windowsa?
Napisano 24 listopada 2008 - 18:17
Napisano 24 listopada 2008 - 18:32
Czy beta Win 7 jest nielegalna?
Tak, jest nielegalna,
legalnie mogą ją zainstalować wyłącznie developerzy, którzy otrzymali ją od M$.
Napisano 24 listopada 2008 - 19:14
albo jest ofiarą piractwa komputerowego
Slawus jeszcze dostaniesz nie jednego warna za niewiadomo co, musisz się przyzwyczaić, że moderatorzy nawalają ostatnio.
Napisano 24 listopada 2008 - 23:33
Napisano 24 listopada 2008 - 23:48
...za to Tobie da się ostrzeżenie bo instalowanie nielegalnego oprogramowania i pytanie na forum jak to ominąć niezależnie czy to OSX czy Winda narusza regulamin i zasady MyApple.
Regulamin i zasady MyApple, które są ponad regulaminem i zasadami Apple. To tak odnośnie Jailbreak'a.

Gość_tygrysio_*
Napisano 24 listopada 2008 - 23:55
Do momentu publicznych testów Windows 7 proszę rozmawiać na ten temat na Forum Developerów MICROSOFT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych