Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Internet w Play na iPhone:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:06

Jakis czas temu mailowalem z obsluga klienta Play. Chcialem sie dowiedziec czy beda w niedalekiej przyszlosci dostepne w ofercie jakies pakiety danych do wykupienia w rozsadnych cenach (tak jak to jest w plusie, gdzie za 50mb placi sie 10 zl, a za 25mb - 5zl). Kiedys byla taka oferta w play, jednak 30 zl za 50mb to byla delkiatnie mowiac lekka przesada. Nie otrzymalem od nich jakiejs jednoznacznej odpowiedzi, podziekowali mi tylko za sugestie.
Cos mnie dzisiaj tknelo zeby sprawdzic czy cos nowego w ofercie Play sie pojawilo. I tu zaskoczenie. Wchodze na playmobile.pl, dalej klikam w abonament, dalej w promocje i tu mym oczom pojawia sie piekny napis: "Pakiet internet Internet w Play JEST TANI!". Zniecierpliwiony, z drzaca reka z podniecenia klikam w ten napis i po chwili wczytuje sie strona i... jedna mysl do glowy mi wtedy tylko przychodzila: "czy ich kompletnie POPIER*****O?
Tu jest link do tej "promocji": Play: Us�ugi - Pakiet internet
Dla mnie to jest kpina. Az nie wiem na co wykorzystam te 5mb.. hmm? Moze macie jakies pomysly?
Rece opadaja.
Malo tego... nawet jesli chcialbym skorzystac z tej "promocji" (chociaz wczesniej musialbym upasc na glowe), to bym nie mogl. Jako ze podpisalem z nimi umowe w marcu, to mam inny plan taryfowy niz klienci, ktorzy podpisali umowe np. tydzien temu, a ta ofera jest skierowana tylko dla Abonentow One Play, a ten plan taryfowy istnieje od niedawna. Szok!

#2 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 listopada 2008 - 16:58

no przecież to wyprzedaż! 5 razy taniej niż bez pakietu! ;) jestem w podobnej sytuacji jak Ty - też czekam na taki pakiet i, tak na prawdę, zajrzałem tutaj myśląc, że w końcu się pojawił. no cóż, nic dziwnego, że nie ma u nich iP, jeśli, nie licząc małości, nie potrafią zaoferować niczego porządnego, jeśli chodzi o transfer danych.

#3 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2008 - 17:05

5zł za 5MB. Nie wiem czy śmieszna jest tu cena, czy sam pakiet - 5MB? :lol: Dla mnie 20MB (które mam w Plusie właśnie za 5zł) to za mało. Co dopiero 5MB... Ale za to Play Internet na kartę to coś niezłego. 2GB przy doładowaniu 30zł. Do tego oczywiście modem - 199zł?

#4 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:06

no przecież to wyprzedaż! 5 razy taniej niż bez pakietu! ;)

ale nadal to jest 5 razy drozej niz jest to w plusie. zenada.

#5 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:09

Play ma dobrą ofertę internetu na kartę (bez możliwości przyjmowania rozmów głosowych i dzwonienia) w formacie prepaid. 30PLN za 2GB transferu na miesiąc i 50PLN za 4GB transferu na 2 miesiące. Niech już kurde zdejmą tego simlocka z ip3G, chciałbym poeksperymentować z dual simem.

#6 Teck

Teck
  • 237 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:40

bedzie taki pakicik w dobrej cenie;) moze na przelomie roku..

#7 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 listopada 2008 - 18:01

kiedy?! ;)

#8 ddluk

ddluk
  • 59 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 listopada 2008 - 19:17

Za jakiś czas. Play dopiero co wygrał przetarg na 900 Mhz, postawią trochę nadajników to ceny pójdą w dół i pojawią się pakiety :)

#9 Jakub85

Jakub85
  • 49 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 23:03

ja polecam heyah. 100kb kosztuje 2 grosze a i cena na minuty i sms całkiem niezła. wszystko hula na iPhonie z simlockiem ery, chociaż tutaj ameryki nie odkryłem :)

#10 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 15:17

heheh... napisalem do nich maila w tej sprawie i mi odpisali:
"...W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że na dzień dzisiejszy oferujemy Pakiet Internet w One Play 5 GB za 5zł. Jednocześnie informujemy, że zadowolenie naszych klientów jest dla nas sprawą najważniejsza. Ciągle staramy się aby nasi Klienci mogli w pełni korzystać ze wszystkich usług w związku z powyższym dziękujemy za cenną sugestię, być może wykorzystamy ją w przyszłości..."

LOL:) 5GB za 5zl?:)

#11 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 17:34

bedzie taki pakicik w dobrej cenie;) moze na przelomie roku..

przelom roku sie zbliza i cisza jak makiem zasial:)

chcialbym jeszcze zdementowac powyzszy post.. obsluga klienta sie pomylila i chodzi o 5mb a nie 5gb:>

#12 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 stycznia 2009 - 13:10

Standardowo odkopuje żeby nie tworzyć nowego tematu :D Pytanie do posiadaczy owego pakietu. Otóż jak wiadomo push generuje pakiety wielkości rzędu 20 czy 50KB i bez pakietu jest to liczone standardowo jako 100KB. Jak w przypadku tego pakietu?

#13 JNS_

JNS_
  • 2 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 13:30

u mnie w plusie płaci się za wykorzystane 100kb to jest 5razy lub dwa razy push na każde 100kb. Myślę że wszystkie pakiety tak działają. A jak wyglądają na dziś dzień koszty internetu (w pakietach) w różnych sieciach ? Plus 50MB za 10zł Play 10MB za 10zł a reszta ?

#14 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 stycznia 2009 - 13:37

No właśnie jestem ciekaw co na to użytkownika playa :)

#15 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 14:12

Play online na kartę: 2GB za 30zł 4GB za 50zł

#16 rolex83

rolex83
  • 237 postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 19:33

heyah 0,02 zl za 100kB czyli jakies 10zl za 50MB O polnocy zaokragla do pelnych setek kB. @Tojot A zadzwonisz z tego?

#17 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 12 stycznia 2009 - 19:37

heyah

0,02 zl za 100kB

czyli jakies 10zl za 50MB

@Tojot A zadzwonisz z tego?

Nie zadzwoni się. Tylko SMS.

Ja będę kombinował teraz z DualSIM bo ta oferta Play naprwdę ciekawa.

#18 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 22:30

Ostatnio bylem u kolegi. Chcialem pokazac troche mozliwosci iPhone'a. Nie bylo dostepu do wi-fi. W bossprefs mam zawsze wylaczone 3g i edge tak wiec musialem wlaczyc te opcje. Wszedlem najpierw w Safari... tam wpisalem onet.pl. Strona sie wczytala. Dalej wszedlem w jakies wiadomosci na onecie i stronka rowniez sie wczytala. Po czym wyszedlem z Safari. Odpalilem Mail'a. Pobralo mi okolo 4-5 wiadomosci, ktorych nawet nie otwieralem i wyszedlem z Maila. Wszedlem w pogode i zaktualizowalo mi pogode do wszystkich miast. I to byl koniec pokazu. Wylaczylem w bossprefs edge i 3g. Efekt tej kilkuminutowej prezentacji: pobranych 4 mb, wyslanych 200 kb i ponad 22 zl w plecy!!! Bylem w szoku. Mam abonament 50 zl w Play i oczywiscie brak pakietow danych bo takowych w tej "multimedialnej" sieci praktycznie nie ma. Niestety do zakonczenia umowy mam jeszcze rok;/ Bede musial sie jakos przemeczyc. Jezeli do tego czasu nie pojawia sie w ofercie jakies pakiety danych w normalnej cenie to na 100% zmieniam siec. iPhone bez neta traci praktycznie wszystko i nie ma sensu uzywac go bez edge i 3g. Niestety ja sobie na to w tej chwili nie moge pozwolic ze wzgledu na super-hiper siec Play;/

#19 rafalko

rafalko
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 lutego 2009 - 22:59

Może ktoś ma Play Online (na kartę) i wypowiedzieć się na temat tej oferty? Bardzo mnie ona interesuje.

#20 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 lutego 2009 - 23:09

@lippi: nie wiem jak to zrobiłeś bo 100KB w Play kosztuje 12gr. 4,2MB daje zatem 5,04zł.

#21 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 23:40

@lippi: nie wiem jak to zrobiłeś bo 100KB w Play kosztuje 12gr. 4,2MB daje zatem 5,04zł.

sam sie zdziwilem. ale dokladnie sprawdzilem stan konta przed i po. Przed wlaczeniem 3g i egde mialem 44 zl na koncie.. po calej zabawie mialem 21 zl z groszami. mozliwe ze jakos nie nalicza "na bierzaco" bo wczesniej jeszcze przed tym jak wybralem sie do znajomego rozmawialem tez przez edge na gg przez okolo 15 min. chociaz to tez wydaje sie niemozliwe..
ale fakt faktem.. bez pakietu danych kasa leci baaaardzo szybko.

#22 lettiq

lettiq
  • 50 postów
  • SkądW-wa

Napisano 15 lutego 2009 - 23:53

12gr / 100kb to chyba tylko One Play... ja mam po staremu 5gr/10kb... uzywam internetu w Play bo jestem Rockefellerem ;) Play Online dziala roznie, kwadratowo lub podluznie, jak ma dobry dzien to ladnie transfery trzyma (maks 800kbit HSDPA), ale ostatnio wiekszosciowo ma zle dni, ledwo predkosci Gprs (55kbit) mimo ze pisze ze ma HSDPA. Wole Business Everywhere z Orange... w praktyce lepiej mi sie sprawdza i ma mniejsze pingi. Jakies pol roku temu Play Online lepiej robil, teraz widac zboostowali klientow i siec zapchana jest, a szkoda...

#23 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 lutego 2009 - 23:59

Play tak długo jak będzie korzystał z infrastruktury plusa niestety nie będzie miał dobrych pakietów.

#24 rafalko

rafalko
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 lutego 2009 - 17:02

Pojechałem dzisiaj kupić starter Play Online na kartę, objechałem cały Białystok i nigdzie nie mogę jego dostać :/ Jeszcze mam pytanie co do tej usługi: Jeżeli doładuję konto za 50zł - czyli dostanę 4GB transferu to te 50zł znika czy będę mógł przeznaczyć je na rozmowy i smsy?

#25 Aqua

Aqua
  • 170 postów
  • SkądGdynia moje miasto

Napisano 16 lutego 2009 - 17:23

Jak dla mnie to jest tak, że za doładowanie 50 zł (56 dni) masz w prezencie 3,84 GB,a za 50 zł masz "tylko" 160 MB. Więc myślę, że to 160 MB jest wymienialne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych