Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zeitgeist, myślićie że to prawda?.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#26 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 15:54

Stary... ale WTC to nie były zapałki. Można było w nie trafić dość łatwo.
Jakimś cudem piloci bombowców po krótkim przeszkoleniu trafiali w pas startowy, który był węższy niż jedna wieża WTC.

Wspomniani terroryści mogli z powodzeniem wyszkolić się w lataniu wcześniej, a przypominam, że chodziło o pilotowanie samolotu w poziomie, bez potrzeby umiejętności startu i lądowania.

Uważam, że z premedytacją pomijasz racjonalne argumenty.

Nawet jeśli, nie jest to trochę trudniejsze od parkowania tirem, musiałbym to nie lada super plan, który przygotowywany był zapewne od wielu lat w niesamowitym stresie, mogło wiele rzeczy pójść nie tak.
Dla Ciebie teoria przedstawiona w Zeitgeist na ten temat jest nieprawdziwa, zatem co uważasz za prawdziwe?.

#27 MacKozer

MacKozer

• 7 214 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2008 - 16:00

Rety, Berko, terroryści islamscy mają ogromne przestrzenie do trenowania. Czy Ty wiesz o czym piszesz? Czy przygotowywali go od wielu lat? Pewnie tak, zwłaszcza, że już wcześniej WTC były celem nieudanych ataków. Mogło pójść nie tak, ale poszło tak jak trzeba, być może przy wiedzy CIA, o czym już wspominałem. Nie zmienia to faktu, że terroryści są terrorystami.

#28 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:21

Rety, Berko, terroryści islamscy mają ogromne przestrzenie do trenowania. Czy Ty wiesz o czym piszesz? Czy przygotowywali go od wielu lat? Pewnie tak, zwłaszcza, że już wcześniej WTC były celem nieudanych ataków.

Mogło pójść nie tak, ale poszło tak jak trzeba, być może przy wiedzy CIA, o czym już wspominałem. Nie zmienia to faktu, że terroryści są terrorystami.

Już to widzę, wielka makieta Manhattanu z wielkimi tekturowymi wierzami WTC a lecacy w nie samolot gdzieś na pustkowiu, a przy wejściu na ten teren ćwiczeń tabliczka, ملاحظة الارهابيين ;), strzelanie do puszek na ich ogromnej przestrzeni wydaje mi się bardziej realne niż latanie jakimś samolocikiem.
Sabotaż swojego kraju, to oczywiście terroryzm, ale kojarzony jest generalnie z ludźmi z bliskiego wschodu. W każdym ich filmie o terrorystach jest ten stereotyp, że terrorysta to musi być rozwścieczony chaotyczny arab, libijczyk z bombą na klacie, broń bosze amerykanin no chyba, że terminator. Zgonili na nich winę bo muszą, żeby mieć pretekst na wjazd po robę na ich teren, każdemu amerykaninowi to pasuje bo przeciez naoglądał się o tym pełno filmików i koło się zamyka.
Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie, oglądałeś Zeitgeist ?.

#29 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2008 - 16:32

Kolego Berko terroryści czy jak mówią o sobie "bojownicy" mają ogromne środki i ogromne umysły na usługach. Słyszałeś może o ich obozach treningowych? Osobiście nie wierzę do końca w to co media podawały na temat 9/11 ale niezaprzeczalnym faktem jest to, że samoloty wleciały w WTC.

#30 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:37

Kolego Berko terroryści czy jak mówią o sobie "bojownicy" mają ogromne środki i ogromne umysły na usługach. Słyszałeś może o ich obozach treningowych?

Osobiście nie wierzę do końca w to co media podawały na temat 9/11 ale niezaprzeczalnym faktem jest to, że samoloty wleciały w WTC.

Wleciały i to jeszcze jak precyzyjnie prawie na tej samej wysokości. Ale te dzikusy z b.wschodu raczej nigdy nie mieli dobrego sprzętu ich najlepszą bronią jest kamikaze. Która niejednokrotnie wygrywa nie tylko z siłami zbrojnymi ale z systemem tradycyjnych walk, gdzie zakłada się, że raczej nikt się sam nie zabije dla allaha :lol: czy ufo.

#31 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2008 - 16:43

Zauważam brak argumentów. W jakim świecie Ty żyjesz? Dzikusy ze wschodu? Cywilizacja wschodu jest dużo bardziej rozwinięta od naszej. Poza tym te "dzikusy" mają za sobą wsparcie szejków, którzy z kolei kontrolują złoża ropy naftowej a co za tym idzie mają kupę pieniędzy. Poza tym co to za problem nauczyć się pilotować samolot? Nie wystarczy do tego jakiś stary rzęch i duża pustynia? Te "dzikusy" mają to wszystko pod ręką.

#32 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:56

Zauważam brak argumentów. W jakim świecie Ty żyjesz? Dzikusy ze wschodu? Cywilizacja wschodu jest dużo bardziej rozwinięta od naszej. Poza tym te "dzikusy" mają za sobą wsparcie szejków, którzy z kolei kontrolują złoża ropy naftowej a co za tym idzie mają kupę pieniędzy. Poza tym co to za problem nauczyć się pilotować samolot? Nie wystarczy do tego jakiś stary rzęch i duża pustynia? Te "dzikusy" mają to wszystko pod ręką.

Ale jednak ich Kraj bieduje. Nie jestem pewien czy posiadają takie zabawki jak armia amerykańska.
Ale zostawmy panów z brodami :lol: . Mi chodzi o to co wam wydaje się bardziej prawdopodobne, teoria zeitgeist czy to o czym się słyszy w Tv. 11 września 2008 w wiadomościach TVP wspominając o rocznicy tej tragedii, wyraźnie powiedziany o trzech samolocikach dwa w WTC jeden w pentagon. Dla mnie blefują.

#33 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 16:56

6,

@berko - otrożnie z rasistowskimi tezami, proszę.

A w wywiadach właściciele/instruktorzy szkół lotnictwa gdzie na symulatorach szkolili się "teroryści" twierdzą, że zamachowcy 911 nie byliby w stanie skierować pasażerskiego odrzutowca przy bardzo trudnym manewrowaniu (bardzo ciasny skręt wymagający od pilota perfekcyjnego opanowania awioniki i ciągu) w wieże WTC. Instruktorzy zwracali uwagę na totalny brak umiejętności pilotowania czegokolwiek przez kursantów i dlatego żaden "terorysta" nie skończył kursu z wynikiem pozytywnym.

Tym bardziej wprowadzenie pasażera w Pentagon przy stwierdzonym kącie natarcia wymagałoby od pilota przeprowadzenia samolotu paręset metrów na wysokości 5-20 m od powierzchni gruntu (ścięte czubki latarni przed Pentagonem wskazyway trajektorię i pułap nalotu))
Tak umieją latać tylko szkoleni przez armię piloci bombowców strategicznych i myśliwców.

#34 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:00

6,

@berko - otrożnie z rasistowskimi tezami, proszę.

Spokojnie nie rzucam tutaj tez rasistowkich.

#35 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 17:01

Ciekawe, że znalezione szczątki DNA WSZYSTKICH (prócz jednego) pasażerów lotu pentagońskiego.

Ale szczątki samolotu wyparowały w intesywnym pożarze.

---- Dodano 19-11-2008 o godzinie 17:02 ----
Jestem spokojny

#36 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2008 - 17:04

Nikt z nas nie wie i nigdy się nie dowie kto tak na prawdę pilotował te samoloty. Czy tylko Amerykanie mają pilotów? Czy pilot nie może być fanatykiem? Zapominamy o jednej rzeczy. Terroryści to nie zawsze spaleni słońcem brodaci mężczyźni wyglądający jakby 5 minut temu paśli bydło (stereotyp wprost z amerykańskiego kina). Tak samo sprawa ma się z muzułmanami, którym swoją drogą współczuję bo przez grupę fanatyków niejako przypinającą się pod ich wiarę traktowani są w wielu sytuacjach jako potencjalne zagrożenie. Jestem daleki od łykania "jak głodny pelikan" medialnej papki, którą karmione jest społeczeństwo ale równie daleki jestem od snucia spiskowych teorii. Skłonny jednak jestem zgodzić się, że sprawa samolotu, który podobno wleciał w Pentagon śmierdzi na odległość.

#37 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 listopada 2008 - 17:49

Cała sprawa śmierdzi na odległość ze względu na korzyści jakie przyniosła zwolennikom ataku na Irak i Afganistan i ogólnie pojętej zbrojeniówce. Z resztą ograniczenie swobód obywatelskich ze względu na ciągłe zagrożenie bliżej nieokreślonym wrogiem, którego nie da się pokonać to kusząca perspektywa dla rządzących danym krajem. kokos, z porównaniem berko i mackozera to był taki niewinny żarcik, jeśli uraziłem kolegów to przepraszam ;)

#38 Carlos Cruz

Carlos Cruz
  • 10 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 18:14

Spokojnie nie rzucam tutaj tez rasistowkich.

Nazywanie ludzi dzikusami, jezeli nie jest wprost rasistowskie swiadczy o europocentrycznym postrzeganiu ewolucji, a chyba nie jest tak ze wszystkie kultury daza do tego samego modelu.

#39 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 19:19

Nazywanie ludzi dzikusami, jezeli nie jest wprost rasistowskie swiadczy o europocentrycznym postrzeganiu ewolucji, a chyba nie jest tak ze wszystkie kultury daza do tego samego modelu.

No nie już nie bądźmy tak poważni. To określenie jest lekko żartobliwe ze względu, że tak się wyrażę ich stylu, sam pewnie co dla nie których wyglądam jak dzikus :lol: .

#40 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 21:23

Dla mnie teorie spiskowe są o kant... Zawsze lepszym zainteresowaniem cieszą się tematy spiskowe. Posądzanie o przeprowadzenie zamachu przez rząd USA obija o wielkie teorie dotyczące Grupy Trzmającej Władzę na całym świecie od starożytności... I nagle sprawa Tytanika się zrobiła głośna, że i to USA zaplanowało. Nagle ludzie zaczęli się doszukiwać dziury w locie człowieka na księżyc. Tak, bo USA jest w ogóle be i oni trzymają tak wszystko w garści, nawet terrorystów, że sami organizują te wszystkie "fałszerstwa". Czyli morał z tego jest taki, że US&A jest najbardziej zarąbistym i bezpiecznym krajem, skoro panują nad wszystkim. Tylko jeszcze brakuje, by stwierdzono, że to tak naprawdę roboty chodzą po ulicach Nowego Jorku i próbują podpić całą Ziemię i zniszczyć rodzaj ludzki. Ale pierdoły.

#41 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 21:40

Dla mnie teorie spiskowe są o kant... Zawsze lepszym zainteresowaniem cieszą się tematy spiskowe. Posądzanie o przeprowadzenie zamachu przez rząd USA obija o wielkie teorie dotyczące Grupy Trzmającej Władzę na całym świecie od starożytności... I nagle sprawa Tytanika się zrobiła głośna, że i to USA zaplanowało. Nagle ludzie zaczęli się doszukiwać dziury w locie człowieka na księżyc. Tak, bo USA jest w ogóle be i oni trzymają tak wszystko w garści, nawet terrorystów, że sami organizują te wszystkie "fałszerstwa". Czyli morał z tego jest taki, że US&A jest najbardziej zarąbistym i bezpiecznym krajem, skoro panują nad wszystkim. Tylko jeszcze brakuje, by stwierdzono, że to tak naprawdę roboty chodzą po ulicach Nowego Jorku i próbują podpić całą Ziemię i zniszczyć rodzaj ludzki.

Ale pierdoły.

Oczywiście wszystko zależy do tego czy spisek jest dla podsycenia tematu, sprawy.
Temat 9/11 który porusza Zeitgeist nie jest taki prosty( dla mnie jednak bardziej nienamacalny), ale temat pochodzenia religii od astrologii to Twoim zdaniem pierdoła, a to co mówi ksiądz w kościele już nie?. No chyba, że obie rzeczy to pierdoły:wink:?.

#42 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 00:05

6, pierdoły nie są pretekstem do rozpoczęcia współczesnych wojen : Religia = Jihad = 9/11 = Irak = Afganistan Bomby w Moskwie = 2ga wojna Czeczeńska = Biesłan

#43 sylweczek

sylweczek
  • 431 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 00:35

Nie, nie warto wierzyć w teorie spiskowe. Nie, nie wiemy skąd wzięły się religie. Nie, raczej nie ma Boga więc, jak to ostatnio było w Anglii na autobusach, przestańcie się przejmować i cieszcie się życiem. Nie, nie dzikusy (ktokolwiek miałby nimi być) są zwykle terrotystami a muzułmanie bogaci i wykształceni na zachodnich uniwersytetach. Albo wręcz mieszkający w zachodnich społeczeństwach, którzy miast brandzlować się, lub umawiać z dziewczynami czy chłopakami dla odreagowania idą zabijać niewinnych ludzi. Nie, nie współczujmy muzułmanom bo widzieliśmy po publikacji karykatur ich Proroka że to nie żadna ekstrema ma zabójcze skłonności ale główny nurt tej religii (zresztą tysiąc lat temu chrześcijaństwo też miało zabójcze skłonności a islam jest jakiś 1000 lat do tylu).

#44 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 00:56

6, @sylweczek - lepiej za dużo nie myślec, prawda ?

#45 b52

b52
  • 127 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 01:19

...lepiej za dużo nie myślec, prawda ?

Co za dużo - to niezdrowo :)

#46 sylweczek

sylweczek
  • 431 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 07:05

6,

@sylweczek - lepiej za dużo nie myślec, prawda ?

heh, myślę, że myślenie boli mniej niż niektórzy myślą.

#47 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 07:27

Oczywiście wszystko zależy do tego czy spisek jest dla podsycenia tematu, sprawy.
(...) a to co mówi ksiądz w kościele już nie?. No chyba, że obie rzeczy to pierdoły:wink:?.

Dla mnie są - jestem niewierzący, tyle, że akurat religie nie są dla mnie jakimś rodzajem konspiracji. Ludzie chcą w coś wierzyć, niech wierzą. Przecież nie powiesz, że bogowie greccy czy rzymscy to też wszystko była konspiracja - ludzie po prostu chcieli na kogoś zrzucić winę np. za to, że przychodzi wiosna, albo na klęskę wojny. To tak samo, jak ja z chęcią zwalam winę na dziekanat :D.

#48 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 20 listopada 2008 - 09:08

Osobiście wierzę w ograniczone zdolności ludzkiego mózgu (wspomaganego nawet nowoczesną technologią i medycyną). Przy takiej ilości czynników, które decydują o kierunku w którym podąża cywilizacja lub chociażby jej "kawałki" (jak USA) nikt nie jest w stanie przewidzieć wszelkich czy długoterminowych skutków określonych działań (np.WTC) Próba ogarnięcia takiej ilości informacji kończy się przekraczaniem umownej granicy absurdu lub sprowadza do "być może będzie tak, albo będzie tak". A w tak wielkim kotle zdarzeń zawsze znajdzie się spora ilość czynników, które można skorelować ze sobą i później wierzyć w takową korelację. Oczywiście powyższe nie przekreśla sensu poszukiwania przyczyny, chociaż ta również może być umowna - gdyż wspomniany atak na WTC dokonany przez np. niechętnych USA bliskowchodnich terrorystów może mieć głębsze podłoże niż paskudny smak McNuggets ;-) Stąd bliżej mi do wiary w irracjonalne i podytkowane emocjami działania zorganizowanych grup przestępczych niż pełne premedytacji, kierujące się określoną chęcią zysku poczyniania (nawet nie wiem jak to nazwać) grup trzymających władzę? pieniądze?

#49 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 20 listopada 2008 - 19:09

To jeszcze ja się wypowiem. Obejrzałem wczoraj ten film kosztem jakichś 2 godzin snu i dzisiejszego dnia przejechanego na kawach. Co do I części filmu - muszę się zgodzić. Jako ateista i ogólnie człowiek opierający swoje spostrzeżenia na logice odbieram wszystkie te argumenty jako uzasadnione. Oczywiście nie wierzę w astrologię i jakiekolwiek bóstwo. Druga część - już wcześniej czytałem o ludziach niewierzących w to, co w sprawie 9/11 serwują nam media. I tutaj też się z nimi w większości zgadzam. III część - tutaj już sorry, ale wysiadłem. Teoria o wkradającym sie duchu Orwella i Amero - raczej wkładam je między bajki Idę sobie zrobić kawę.

#50 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 26 listopada 2008 - 10:10

To jeszcze ja się wypowiem.

Obejrzałem wczoraj ten film kosztem jakichś 2 godzin snu i dzisiejszego dnia przejechanego na kawach.

Co do I części filmu - muszę się zgodzić. Jako ateista i ogólnie człowiek opierający swoje spostrzeżenia na logice odbieram wszystkie te argumenty jako uzasadnione. Oczywiście nie wierzę w astrologię i jakiekolwiek bóstwo.

Druga część - już wcześniej czytałem o ludziach niewierzących w to, co w sprawie 9/11 serwują nam media. I tutaj też się z nimi w większości zgadzam.

III część - tutaj już sorry, ale wysiadłem. Teoria o wkradającym sie duchu Orwella i Amero - raczej wkładam je między bajki

Idę sobie zrobić kawę.

Wreszcie jakaś sensowna odpowiedź po obejrzeniu tego dokumentu. Oczywiście jest kilka dokumentów z tej serii. Ja osobiście najbardziej zgadam się z pierwszą częścią tego dokumentu( o pochodzeniu chrześcijaństwa) ciężko mi uwierzyć jak można to to racjonalnie wierzyć, na polityce się nie znam dlatego trudno mi to jakoś potwierdzić pozostałe teorie spiskowe, ale na chłopski rozum bardziej pasuję mi one niż oficjalne wersje, ale chyba się powtarzam.
Jeśli masz jeszcze ochotę kiedyś poświęcić jakiś czas to polecam dukument z serii Zeitgeist pt "Addendum ".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych