Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Funkcja Genius & Genius co to jest? & Genius w iPod

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#26 fakcior

fakcior
  • 53 postów
  • SkądPodolsze / Kraków, PL

Napisano 26 grudnia 2008 - 12:03

Ja mam taki problem: gdy aktywuje Geniusa na dowolnej piosence, to zawsze tworzy playlistę, na której znajduje się cały album Muse - Origin Of Symmetry. Co na to poradzić? Poza tym wydaje mi się, że ogólnie nie działa to zbyt sprawnie. Często jest tak, że wybieram piosenkę i tworzy playlistę z właśnie tym utworem i albumem Muse.

#27 pitexlatex

pitexlatex
  • 60 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 stycznia 2009 - 22:14

Nie nie. Genius chyba jakos inaczej dziala.kupiłem przed chwilka nowa płytę jamesa morrisona z itunes. Ale mimo że jest w itunes, to genius nie potrafi do niej utworzyć playlisty.kurcze... Ale płyta super.polecam!

#28 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 stycznia 2009 - 11:43

pitexlatex - dodałeś nowe pliki do biblioteki, a uaktualniłeś geniusa? pewnie nie ;)

#29 Pralina

Pralina
  • 22 postów

Napisano 20 marca 2009 - 19:32

Genius-- co to jest? Mam takie pytanie, pewnie wyda wam się głupie, ale do czego służy Genius w Itunes? Szukałam ale jest tego tyle, że zajęło by mi to sporo czasu aby przeszukać. Proszę o wyrozumiałośc, jestem zielona ;)

#30 asthaper

asthaper
  • 97 postów

Napisano 20 marca 2009 - 19:41

Jest to funkcja ktora przeszukuje Twoja biblioteke i tworzy liste genius po wybraniu jakiegos utworu - dodaje inne piosenki w biblioteki ktore sa podobne do tego ktory wybralas ;) Ponadto gdy odtwarzasz jakis utwor to na pasku genius (z boku) itunes pokazuje Ci utwory tego samego wykonawcy ale inne ktore mozesz pobrac

#31 Pralina

Pralina
  • 22 postów

Napisano 20 marca 2009 - 19:51

Aha dzięki wielkie ;-) Pzdr.

#32 antro

antro
  • 99 postów

Napisano 20 marca 2009 - 20:32

musisz byc zarejestrowana w ITunes (polskie konto nie obsluguje genius)

#33 kacpruch

kacpruch
  • 4 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 16:23

musisz byc zarejestrowana w ITunes (polskie konto nie obsluguje genius)

obsługuje, obsługuje...

#34 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:44

Jasne że obsługuje.

#35 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:52

Polskie konto obsługuje tworzenie list utworów Genius (czyli automatyczne dopasowywanie utworów z biblioteki iTunes do wybranego), natomiast nie obsługuje paska bocznego Genius, czyli panelu z listą utworów z iTunes Store, proponowanych do zakupu.

#36 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 13:55

Jasne że obsługuje.

Odkopałeś temat, żeby napisać to, co inni wyżej?

Cholernie musi ci się nudzić. Gratuluję. Będziesz miał więcej postów w liczniku.

#37 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:06

Odkopałeś temat, żeby napisać to, co inni wyżej?

Cholernie musi ci się nudzić. Gratuluję. Będziesz miał więcej postów w liczniku.

Nie życzę sobie takich uwag na przyszłość.

#38 AdPod

AdPod
  • 24 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:22

Pomyśl zanim napiszesz a nie indycz.
Słusznie cię upomniał kolega... jednak zasady forum są Ci obce jak widać

Pozdrawiam

#39 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 20:57

przypominam: nie życzę sobie takich uwag ale wróćmy do tematu

#40 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:05

Zamiast się*unosić, zastanowiłbyś się, dlaczego tak napisałem.

Jak chcesz pisać, udzielać się na forum, to rób to z głową, tak, żeby miało to ręce i nogi i żeby forumowa dyskusja z Tobą była przyjemnością.

W przeciwnym wypadku doświadczysz raczej mniej miłych komentarzy, ludzie nie będą Cie oszczędzać, albo Cie w końcu oleją.

Ale co tam, nie będę Cie wychowywać, bo siędząc sobie wygodnie przed komputerem i nudząc się w wakacje to Ty mnie olejesz i całe moje gadanie, a pewnie będziesz nadal zachowywał się tak samo.

PS. Zapomniałem dodać, że pierwsze wrażenie bardzo ciężko zmienić - to forum szczyci się ogromną ilością użytkowników - Twoje posty widzi cała Polska - może to Ci da do myślenia choć trochę ;)

przypominam: nie życzę sobie takich uwag ale wróćmy do tematu

Do tematu sprzed dwóch miesięcy? Przecież tu już nic nie ma do dodadnia. Gdyby było inaczej, dyskusja trwałaby nieprzerwanie, a tak nie jest. Czytasz co piszesz?

#41 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:10

Jeśli chcesz ze mną rozmawiać to zaprasAm na pw a jak ci zależy to załóż wątek z naszą konwersacją bo tutaj jest inny temat. Nie zauważyłeś? Wróćmy do tematu

#42 AdPod

AdPod
  • 24 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:15

temat został zakończony gruby zanim ty go odnowiłeś więc... pomyś, potem pisz... a na pw nie mam zamiaru z takim cwaniaczkiem dyskutować... W temacie wszystko zostało wyjasnione więc podsumowując - polski iTunes Store to trzeci świat nadal ;) (i przepraszam ze karmię głupotę odpowiadając na jego wiadomości ... )

#43 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:26

Jeśli chcesz ze mną rozmawiać to zaprasAm na pw a jak ci zależy to załóż wątek z naszą konwersacją bo tutaj jest inny temat. Nie zauważyłeś? Wróćmy do tematu

Żal mi Ciebie...

Jednak nie umiesz czytać, więc i nie umiesz się uczyć. Szczerze mi przykro. Nowego wątku nie będę zakładał dla takiej błahostki.

---- Dodano 12-08-2009 o godzinie 22:27 ----

(i przepraszam ze karmię głupotę odpowiadając na jego wiadomości ... )

Masz rację, dajmy już spokój, bo uparty i tak niczego nie zrozumie. ;)

Pozdrawiam

#44 Max915

Max915
  • 121 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 17:12

Skoro juz temat taki jest, więc napiszę. Miałem chwilową przerwę w obecności na tym forum (eee pół roku:) i co za tym idzie brak wiedzy o nowych iPODach. A że "żyję szczęśliwie" ze swoim iPODem Classic 80GB to zdziwiła mnie ta funkcja na nowszym classicu 120 GB mojej koleżanki (poza tym programem nie ma w ogóle zmian pomiędzy 6G a 7G (?)! chyba że o czymś jeszcze nie wiemxD) Próbowałem to odpalić na wybranym kawałku a tu się wyświetlił napis coś w stylu "Funkcja Genius niedostępna dla tego utworu." Sprawdzam na kolejnym i to samo i tak na każdym. Jak to dokładnie działa na iPOdzie? (P.S żeby nie było to pytałem włascicielki iPODa ale nie wiedziała hehe). P.S Ta kłótnia wyżej odpycha ludzi od forum uwierzcie mi chciałem coś o Geniusie przeczytać a tu taki chłam szczęście że mam dobry humor to napisałem ^_^ bo już miałem odejść na kolejne 6 miesięcy. edit: gdzie się podziały "punkty autorytet" ? lol

#45 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 13 sierpnia 2009 - 17:25

idioci...

#46 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:23

Max915, utwory muszą być odpowiednio otagowane, W iTunes należy włączyć funkcję Genius i pozwolić na sprawdzenie wszystkich piosenek.

#47 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:32

P.S Ta kłótnia wyżej odpycha ludzi od forum uwierzcie mi chciałem coś o Geniusie przeczytać a tu taki chłam szczęście że mam dobry humor to napisałem ^_^ bo już miałem odejść na kolejne 6 miesięcy.l

Podpisuję się pod tym, forum jest do zadawania pytań i dyskusji, tak samo na proste jak i bardziej skomplikowane tematy, skakania sobie do gardeł jest pl.pregierz, ja tez się chciałem dowiedzieć więcej o Genius. Jak np. jest z anonimowością, bo przecież konto zawiera dane teleadresowe. Niby z jednej strony mało mnie obchodzi czy Apple wie czy słucham klasyki czy rocka ale z drugiej strony mam dosyć baranów z telemarketingu, którzy potrafią zadzwonić 3 razy na dzień i chcą mi sprzedać jakieś pierdoły i spamerów zaśmiecających skrzynki i w związku z tym odeszła mi ochota żeby udostępniać jakiekolwiek dane w celach marketingowych. Z drugiej strony jeśli bym miał pewność, że nie zaskarbię sobie nowej garści spamu przez to to może bym skorzystał z tej usługi.

#48 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 14:18

emm... czyli podsumowując, jak się zarejestruje w polskim Storze, to będzie działał mi Genious, ale muzyki już nie będę mógł kupic?

#49 sweews

sweews
  • 19 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 20:01

Genius w ipod nano 4g Witam . posiadam ipod nano 4gen. i w ipodzie napisane jest , że jak przytrzymam środkowy przycisk to wyjdzie mi opcja Genius no to slucham jakiejs piosenki i klikam przytrzymuje ten przycisk i wychodza 4 opcje : - Na wynos -Przeszukaj wykonawce -Przeszukaj album -Anuluj . i gdzie ten genius /?

#50 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 22:06

Nie masz go wlaczonego na kompie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych