Różnica między użytkownikami Maca a Windowsa
Posted 23 October 2009 - 18:36
Posted 23 October 2009 - 18:56
przeczytalem wasze posty...
Wiesz tylko MS w żaden sposób nie próbuje nawet narzucać swojego systemu
seb nie jest niestety tak do konca...viste jako niewypal niestety musieli ludzia jakos "wcisnac"
roberto wymienil jeden ze sposob ...dx10 ktorego efekty smialo dzialaly na xpku;]
chociaz teraz widac jakas "pokute" u mcsoftu...propozycja darmowego przejscia z visty na w7
to w swiecie apple chyba cos nie do pomyslenia;]
ale tu pewnie chodzi o "wielkosc" tych korporacji
wg ciebie najwidoczniej. niektórzy jak widać zapłacą większą kwotę, żeby tylko pozbyć się windowsa
roberto...napisz najwieksze wady windozy wg ciebie...
dlaczego trzeba sie jej pozbyc?
Posted 23 October 2009 - 19:03
Posted 23 October 2009 - 19:11
Posted 23 October 2009 - 19:26
Posted 23 October 2009 - 19:32
Posted 23 October 2009 - 19:40
Posted 23 October 2009 - 19:53
chociaz teraz widac jakas "pokute" u mcsoftu...propozycja darmowego przejscia z visty na w7
to w swiecie apple chyba cos nie do pomyslenia;]
ale tu pewnie chodzi o "wielkosc" tych korporacji
Ile kosztuje DARMOWY upgrade do Windows 7: BigoBlog
.napisz najwieksze wady windozy wg ciebie...
dlaczego trzeba sie jej pozbyc?
Nie pierwszy raz Microsoft robi Windowsiarzy w konia
Posted 23 October 2009 - 20:21
Ile kosztuje DARMOWY upgrade do Windows 7: BigoBlog
kurde...
Pie#^#$@$le ...szkoda wogole komentowac
Posted 24 October 2009 - 00:47
wiecie co...na myapple naprawde przydal by sie jakis kanal irc (o ile to jeszcze istnieje^^)
Kanał istnieje od dawna na ircnecie( krakow.irc.pl lub inne) #apple.pl, jest nas kilku, jakieś 18 osób.
Posted 24 October 2009 - 01:03
teraz chyba dodali szukanie w panelu sterowania? czy to 'już' w viście?
Dodali w Viście, ale też zrobili z tego panelu sterowania niezły bajzel, nawet wyszukiwarka nie pomaga
W XP było kilka ikonek i było pięknie, a w Viście jest chyba z 200 (no może mniej), po prostu rozbili to co było w XP na mniejsze części. Znaleźć tam coś teraz to jak dla mnie tragedia.
Posted 24 October 2009 - 09:56
Posted 24 October 2009 - 13:15
Posted 24 October 2009 - 13:28
seb, shivan
A gdyby Apple dalej produkowało prawie wszystkie komputery na procesorach ARM, dalej byście je porównywali pod względem bebechów ?
Wtedy już by nie było to obiektywne z względu na inną architekturę CPU, ale od kiedy mamy w maku te same bebechy co ma PC możemy poddawać go takim samym testom jak każdy inny komputer na rynku.
Ja się zgodzę że w PPC coś było bo mój iMac G3 chodzi super szybko w porównaniu P4 1,7 na XP czy Celerona 2,0, ale to już nie te czasy
Posted 24 October 2009 - 14:39
seb, shivan
A gdyby Apple dalej produkowało prawie wszystkie komputery na procesorach ARM, dalej byście je porównywali pod względem bebechów ?
porownywalibysmy...pewnie tak...
tylko wnioski nie bylyby juz tak oczywiste;]
ja bym chcial jeszcze kiedys zobaczyc maci na power pc;]
to by faktycznie jakos odroznialo ten sprzet...
Posted 24 October 2009 - 14:41
Posted 24 October 2009 - 20:00
seb, shivan
iPhone 3GS ma ARM Cortex A8, więc kto wie czy wkrótce nie zobaczymy w iPadzie a może i Makach najnowszego ARM Cortex A9.
ARM Cortex-A9 MPCore - ARM Processor
Posted 26 October 2009 - 10:18
ekhm przepraszam ale co to niby za test?;]
min.screeny mnie interesuja
i to kilku aplikacji
warunki pomiaru tez
info odnosnie sterownikow
i slupki ..co by bylo latwiej porownywac
inaczej lepiej nic nie pisac;]
pozdrawiam
min.screeny ???
Gdybys wiedzial choc troche na ten temat nie robilbys z siebie idioty. Taki test pokazuje najdobitniej jak daleko w tyle zawsze bedzie WIN.
Dla niewtajemniczonych - render korzysta w 100% z procka. godzinny render to naprawde powazna sprawa (przecietne sceny wielkosci a4 w tym programie renderuja sie 5-15min) wiec przy godzinnym renderze juz mamy powazne porownanie WYKORZYSTANIA MOZLIWOWSCI procesora.
I jak widac Snow Leo robi to prawie 2 razy lepiej niz WIN 7.
I tu wlasnie wychodzi legendarna juz optymalizacja MAC OS, ktorej windowsowi po raz kolejny nie udaje sie pobic.
Ja mam macbooka bialy 2.0 duocore, znajoma della 2,4core2duo, i render trwajacy 8min robil sie u mnie 4sekundy dluzej.
A powinien duuuzo dluzej bo roznica w prockach juz jakas jest.
I to dell, porzadna firma, win vista 32, moj leo tez 32bit.
Tak wiec chocby Win nie wiem jaki byl swietny to nigdy nie bedzie tak stabilny i szybki w pracy profesjonalistow (czyli ludzi korzystajacych ze 100% mocy) jak Mac.
Posted 26 October 2009 - 12:32
Gdybys wiedzial choc troche na ten temat nie robilbys z siebie idioty. Taki test pokazuje najdobitniej jak daleko w tyle zawsze bedzie WIN.
ja robie z siebie idiote?
ekhm...wyspisujesz jakies "cyferki" zupelnie bez pokrycia
w ktore ja poprostu nie wierze..
to nie jest zaden test!;]
a napewno nie wiarygodny...chocby nawet przez to ze w chwili gdy napisales swojego posta
nie bylo nawet premiery w7;]
prosze cie...trzymaj takie rzeczy dla siebie...bo jeszcze ktos to przeczyta i wezmie na powaznie-.-
co do reszty...zacytowales mnie wyzej...nic wiecej do dodania nie mam...
btw:
Tak wiec chocby Win nie wiem jaki byl swietny to nigdy nie bedzie tak stabilny i szybki w pracy profesjonalistow (czyli ludzi korzystajacych ze 100% mocy) jak Mac.
bla bla bla...nigdy i przenigdy...bla bla bla bla...windows przyczyni sie do konca swiata...bla bla bla
mac to niedoscigniona jakos i stabilnosc bla bla bla
wiesz ile razy juz to czytalem na tym forum?;DD
wiesz gdzie popelniasz blad?...jedno slowo
"NIGDY" i juz wygladasz na fanboya;]]]...
bo skad ty to mozesz wiedziec?;]
Posted 26 October 2009 - 12:53
Posted 26 October 2009 - 12:57
Posted 27 October 2009 - 08:52
ODPOWIEDZI NA ZADANE W TEMACIE PYTANIE:
Użytkownicy Maców lubią używać komputerów, a użytkownicy Windows (nie na Maku) lubią konstruować komputery.
Posted 27 October 2009 - 09:02
Panowie, po latach dyskusji, której zapis miałem zaszczyt przeczytać, a nawet w tejże dyskusji uczestniczyć doszedłem do
ODPOWIEDZI NA ZADANE W TEMACIE PYTANIE:
Użytkownicy Maców lubią używać komputerów, a użytkownicy Windows (nie na Maku) lubią konstruować komputery.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ładne :D:D
Posted 27 October 2009 - 16:51
Posted 27 October 2009 - 16:54
Użytkownicy Maców lubią używać komputerów w szczególności SuperDrive, obrabiać zdięcia popękanego plastiku w iPhoto i zastanawiać się czy obraz filmu zastawia kursor czy mucha za szybą, a użytkownicy Mac OS / Windows / Linux (nie na Maku) lubią konstruować, podkręcać oraz używać swoje komputery w jednym kawału a nawet kopać go z pewnością że nie popęka.
zapomniales w tej paradzie plotek, niedomowien, insynuacji i obiegowych opinii dotyczacych ulamka sprzetu uwzglednic padajacych time capsule, wtedy te belkotliwe argumenty bylyby stuprocentowe
12 user(s) are reading this topic
0 members, 12 guests, 0 anonymous users