Różnica między użytkownikami Maca a Windowsa
Napisano 23 października 2009 - 00:26
Napisano 23 października 2009 - 00:37
Nic tam nie musisz mi pokazywać i udowadniać. Nie interesuje mnie to, tylko chciałem przedstawić, że są ludzie którzy tylko i wyłącznie składają składaki ponieważ nie kupują tego co jest niematerialne czyli soft.
oj nie chodzilo mi o udowadnianie czegokolwiek;]
chcialem ci tylko pokazac ze miales mylne wrazenie...
a zeby to zrobic potrzebowalem czegos wiecej niz tekstu..
Spróbuj uruchomić grę w DirectX 11 na GF8800 albo HD4870.
multum jest tych gier;]
warto dopowiedziec ze jak na razie przed premiera gt 300 nvidi mozna je uruchomic tylko
na serii ati 5800 ktora weszla na rynek kilkanascie dni temu;ppp
ogolnie nie bede sie zabardzo wypowiadal powod: nie widzialem jeszcze dx 11 w akcji
moge tylko powiedziec cos o dx 10
mam karte ktora niby obsluzy;]
ale nigdy nie uzywalem...wiazalo sie to z moim osem (xp)
chociaz cyrsis smigal z efektami dx 10 i na windozie xp
tutaj moje spostrzezenia: oprocz kilku efektow nic nadzwyczajnego;]
jeszcze jedno...tutaj wlasnie pojawia sie marketing o ktorym mowilem:
"juz jest dx 11!!! biegnij do sklepu wymienic karte graficzna!
inaczej nie zobaczysz w pelni jak wygladaja 3 tytuly ktore je oblusguja"
heheh
btw emigrant..uzyles slowa klucza:
"składaki " chyba od 1999 do mojego przybycia na forum nie widzialem tego okreslenia;DDD
Napisano 23 października 2009 - 00:46
multum jest tych gier;]
warto dopowiedziec ze jak na razie przed premiera gt 300 nvidi mozna je uruchomic tylko
na serii ati 5800 ktora weszla na rynek kilkanascie dni temu;ppp
ogolnie nie bede sie zabardzo wypowiadal powod: nie widzialem jeszcze dx 11 w akcji
moge tylko powiedziec cos o dx 10
mam karte ktora niby obsluzy;]
ale nigdy nie uzywalem...wiazalo sie to z moim osem (xp)
chociaz cyrsis smigal z efektami dx 10 i na windozie xp
tutaj moje spostrzezenia: oprocz kilku efektow nic nadzwyczajnego;]
jeszcze jedno...tutaj wlasnie pojawia sie marketing o ktorym mowilem:
"juz jest dx 11!!! biegnij do sklepu wymienic karte graficzna!
inaczej nie zobaczysz w pelni jak wygladaja 3 tytuly ktore je oblusguja"
heheh
Większość nowych gier na Windowsa będzie wykorzystywać DirectX 11 co niejako zmusi zapalonych graczy do wymiany karty graficznej i Windowsa XP na 7.
Napisano 23 października 2009 - 00:56
Większość nowych gier na Windowsa będzie wykorzystywać DirectX 11 co niejako zmusi zapalonych graczy do wymiany karty graficznej i Windowsa XP na 7
analogiczna sytuacja byla z vista...
chociaz tym razem moze sie to udac dzieki temu ze w7 zostalo "odmulone"
w kazdym wypadku...zanim to sie jakos rozkreci minie pewnie z rok;]
juz dawno bede siedzial na orginalnym w7 (moja beta umiera w marcu;D )
z grafika obslugujaca "zaledwie" dx10 i jako chyba malo zapalony gracz
wogole nie bedzie mi zal;DD
chyba ze ktos by mi zrobil maly pokaz...dwa komputery
dwa monitory
ta sama gra
na jednym dx 10
na drugim dx 11
gdybym zobaczyl "fajerwerki" warte 1.3 k zł na 5870 to kto wie...
Napisano 23 października 2009 - 06:35
maly edit: jest tylko jedna gra obslugujaca dx 11 :batteforge
analogiczna sytuacja byla z vista...
chociaz tym razem moze sie to udac dzieki temu ze w7 zostalo "odmulone"
w kazdym wypadku...zanim to sie jakos rozkreci minie pewnie z rok;]
juz dawno bede siedzial na orginalnym w7 (moja beta umiera w marcu;D )
z grafika obslugujaca "zaledwie" dx10 i jako chyba malo zapalony gracz
wogole nie bedzie mi zal;DD
chyba ze ktos by mi zrobil maly pokaz...dwa komputery
dwa monitory
ta sama gra
na jednym dx 10
na drugim dx 11
gdybym zobaczyl "fajerwerki" warte 1.3 k zł na 5870 to kto wie...
na trzecim monitorze postaw sobie jeszcze te sama gre na xboksie za 700 zlotych, dodaj sobie komfortowe granie z kanapy, brak stresu o spadajace FPSy i gwarantowana kompatyblnosc gier bez wymieniania hardare i software8-) ja sie tak przekonalem mimo ze byem zajadlym wrogiem8-) left4dead, halo, battlefield czy gearsy w kooperacji po necie z kolegami to zajebista sprawa
Napisano 23 października 2009 - 07:29
Napisano 23 października 2009 - 11:41
na trzecim monitorze postaw sobie jeszcze te sama gre na xboksie za 700 zlotych, dodaj sobie komfortowe granie z kanapy, brak stresu o spadajace FPSy i gwarantowana kompatyblnosc gier bez wymieniania hardare i software ja sie tak przekonalem mimo ze byem zajadlym wrogiem left4dead, halo, battlefield czy gearsy w kooperacji po necie z kolegami to zajebista sprawa
mowilem konsola ma dla mnie 3 podstawowe wady: fpp rts mmorpg
niestety to jedyny gatunek gier w jakie gram;]
co do kooperacji w battlefieldzie to wiem;] bo gdy mam czas to gram nalogowo;p
battfield+ventrillo+logitech 3d pro to wypasna sprawa;D
btw: jaki battlefield jest na konsolach? bad company czy cos?
bo napewno nie ma "2" ani "2142" tak?
mimo tego...zastanawiam sie nad ps3 ...
ale biorac pod uwage cene gier ...
chyba najpierw wymienie sobie auto;p a potem bede myslal o takich pierdolach
Napisano 23 października 2009 - 11:49
Napisano 23 października 2009 - 16:29
pad od xboxa jest super ergonomiczny i swietnie zaprojektowany (w przeciwienstwie do PS)
kurde a ja zawsze myslalem ze dual shock to "bog" wszystkich padow...
nie potrafilem sobie wyobrazic wygodniejszego;]
co do wprawy fpp+pad...moze
ale myszki nigdy padem nie dogonisz..
takie prezycji poprostu nie da sie osiagnac na padzie
starym dobrym Razerem Deathadder
ano...b.dobra mysiora;]
jedyna gram ktora gram (a raczej gralem, bo zaden moj obecny mak nie pociagnie) na kompie jest team fortress 2,
moj brat w to ciora...gralem klikanascie minut...jednak jakos mi sie nie spodobalo
zbyt jestem przyzwyczajony do bfa...a w TF rozgrywka jest zupelnie inna...
a wlasnie teraz mi sie przypomnialo cos...miesiac temu pierwszy raz gralem na xboxie (hehehe)
bylo to" halo" ...i moze dlatego ze to byl moj 1 fpp na padzie od czasow medal of honor na psx
stwierdzilem jedno: dramat
musze dorwac na dluzej ta konsole i sprawdzic BFy
do tej pory mnie poprostu odrazala...moze na tym forum z braku laku wystepuje jako obronca microsoftu
ale tak naprawde "dobrowolnie" majac wybor raczej nie kupilbym zadnego ich "dziela"
Napisano 23 października 2009 - 16:44
Napisano 23 października 2009 - 16:49
Uzytkownicy Mac'ow sa szczesliwsi
A z czego ?
Napisano 23 października 2009 - 17:19
Napisano 23 października 2009 - 17:24
Napisano 23 października 2009 - 17:27
faktycznie - manipulant taki, że zmienia rzeczywistośćNo fakt logo na obudowie robi szczęśliwych. Stefanowi zazdroszczę jednego że ma talent do manipulacji ludźmi, daje kiepski sprzęt i system oparty na darmowym BSD za kosmiczne sumy a ludzie to kupują bez opamiętania. Ja to już bym do maków wkładał jakiegoś najtańszego mobilnego Celerona do opakowania dorzucił za free iWorka i niech dalej płacą po aktualnych cenach XD
naprawdę uważasz, że nawet najlepsza reklama (manipulacja) jest w stanie zastąpić produkt?
sprzedać - jasne
ale jak w takim razie wytłumaczysz tak wysoki % zadowolonych użytkowników?
no ale jak ktoś myśli cyferkami to nie ma opcji, żeby zrozumiał
niech wrzuca tam najtańszy mobilny celeron jeżeli tylko będzie dobrze działać. bo aktualnie na tym marnym sprzęcie działa lepiej niż windows na niejednym sporo lepszym.
Napisano 23 października 2009 - 17:32
Napisano 23 października 2009 - 17:36
sluchaj...jak ogladam keynoty to sam chce maki kupowac;DD
facet ma talent..i nieprawdopodobna charyzme...pomysl co by sie stalo gydyby microsoft kogos takiego mial
armagedon?;]]]
Gdyby Microsoft maił kogoś takiego to liczba użytkowników windows wzrosłaby najwyżej o 5 % ;-).
Można jednak też zadać sobie pytanie, co by było gdyby apple nie miał kogoś takiego jak Stefan. To byłby dopiero armagedon ( i to w pełnym słowa znaczeniu)
Napisano 23 października 2009 - 17:39
faktycznie - manipulant taki, że zmienia rzeczywistość
naprawdę uważasz, że nawet najlepsza reklama (manipulacja) jest w stanie zastąpić produkt?
sprzedać - jasne
ale jak w takim razie wytłumaczysz tak wysoki % zadowolonych użytkowników?
no ale jak ktoś myśli cyferkami to nie ma opcji, żeby zrozumiał
niech wrzuca tam najtańszy mobilny celeron jeżeli tylko będzie dobrze działać. bo aktualnie na tym marnym sprzęcie działa lepiej niż windows na niejednym sporo lepszym.
Wiesz jeżeli ma się 10% rynku komputerów, wysokie ceny i porządną reklamę to łatwo wytłumaczyć zadowolenie w porównaniu do reszty. Poza tym jeżeli ktoś kupi komputer za taką cenę z takimi parametrami to co ma mówić ? Powiedz na ulicy że kupiłeś kompa za 7K i nie jesteś zadowolony to 90% ludzi pomyśli "Idiota*", taka smutna prawda.
* - W żadnym stopniu nie odnosi się to słowo do użytkowników myapple, ani nie ma ono nic sugerować.
Napisano 23 października 2009 - 17:49
apple sprzedaje komplet: sprzęt + system. to jest dziwne?
jak i wiele markowych producentów komputerów
tyle tylko, że ze swoim własnym systemem.
jak kupujesz telefon komórkowy, to jego producent też ci narzuca swój system?
wcale nie próbuje. DX 10 tylko w Vista (a podobno niektórym się udało odpalić na XP) i inne tego typu zagrywki, żeby zmusić osoby do kupienia nowego systemu?
żadnych debilnych reklam? House Party > Global Windows 7 Launch Party
prezentacji? oczywiście, że mają
ludzi czekających na update - no sorry
Apple też ma swoje udziały w rynku i pracują na nim firmy jak i użytkownicy domowi.
nie zainstaluję go 'na czym chce' - to raz.
och i apple oczywiście udostępnia jądro swojego systemu. wszystkim użytkownikom chcących legalnego OS X na PC - mogą sobie zainstalować przecież.
---- Dodano 23-10-2009 o godzinie 18:57 ----
przepraszam - że co? na tej podstawie łatwo by było wytłumaczyć niezadowolenie użytkowników: wysokie ceny, reklama kłamie. a ilość użytkowników ma jakieś wielkie znaczenie? ba! sprzedaż rośnie, zadowolenie na poziomie 84%Wiesz jeżeli ma się 10% rynku komputerów, wysokie ceny i porządną reklamę to łatwo wytłumaczyć zadowolenie w porównaniu do reszty.
z iPhonem podobnie - tyle ludzi narzekało na niego, ale jakoś ogromna większość z nich to nie byli użytkownicy dziwnym trafem. a iPhone jakoś popularny jest.
ach… no tak - zapomniałem, że (anonimowe) ankiety to ulica jestPoza tym jeżeli ktoś kupi komputer za taką cenę z takimi parametrami to co ma mówić ? Powiedz na ulicy że kupiłeś kompa za 7K i nie jesteś zadowolony to 90% ludzi pomyśli "Idiota*", taka smutna prawda.
Napisano 23 października 2009 - 17:59
Napisano 23 października 2009 - 18:01
Napisano 23 października 2009 - 18:09
wg ciebie najwidoczniej. niektórzy jak widać zapłacą większą kwotę, żeby tylko pozbyć się windowsa i nie musieć bawić się z linuxem. dodatkowo dostaną co najmniej ciekawy, przynajmniej wizualnie, etc (nie względem cyferek) sprzęt.produkt jest dobry, ale nie jest on adekwatny do ceny a jeszcze w dodatku mała gwarancja i tu jest mój problem.
Napisano 23 października 2009 - 18:21
Napisano 23 października 2009 - 18:23
Napisano 23 października 2009 - 18:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych