moment moment - on ma pamiętać system, który jeszcze nie wyszedł?To dowodzi, że albo nie pamiętasz już PC, albo byłeś bardzo dziwnym użytkownikiem. U mnie, Windows 7

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 19 października 2009 - 20:05
moment moment - on ma pamiętać system, który jeszcze nie wyszedł?To dowodzi, że albo nie pamiętasz już PC, albo byłeś bardzo dziwnym użytkownikiem. U mnie, Windows 7
Napisano 19 października 2009 - 21:23
W/g mnie użytkwnik PC używa komputera głównie dla samego używania. Te formaty, defragmentacje, picowanie wyglądu itp. 60% czasu poświęcone samemu komputerowi a 40% by coś przy jego pomocy zrobić. Ale się zestarzałem, znudziła mi się ta zabawa. Usiadłem na Mac'a po to, by coś wykonać. Jest narzędziem - nudnym samym w sobie bo nie ma przy nim wiele do roboty. Do dziś na pytanie o Mac'a, jaki jest, właśnie odpowiadam, że jest nudny. Ile czasu można spędzać przy kuchence mikrofalowej!? Ma odgrzewać i już. Czasem można przetrzeć od środka.
To jest moim zdaniem popartym obserwacjami i własnym doświedczeniem główna różnica między obiema "rodzinami".
@seb235
Podejscie, ze kosztem dodawania przez Apple systemu do komputera jest koszt 2 plytek, jest typowym podejciem "rippera". A koszty napisania systemu i ciagly jego rozwoj to juz nie istnieja?
Napisano 19 października 2009 - 21:43
Napisano 19 października 2009 - 22:14
90% Windziarzy nie zna modelu swojego komputera, jeśli ma więcej niż 2 lata i nie tylko.
95% Mac userów zna model swojego kompa..
no nie?
Napisano 19 października 2009 - 22:20
Napisano 19 października 2009 - 22:34
jak dysponuje 10k to czemu miałby nie brać Pro jeżeli potrzebuje takiej jakości i wydajności? bo to nie jest sprzęt do domu (to by było śmieszne)? czy może pułap za niski?
sprzęt za 10k to nie jest sprzęt 'domowy' swoją drogą
sprzęt za 10k to nie jest sprzęt 'domowy' swoją drogą
Napisano 19 października 2009 - 22:40
Napisano 19 października 2009 - 22:51
photoshop, flash etc. to nie są zastosowania domowe tak naprawdę. no chyba że program za 4k zł jest programem do użytku domowego, a w to wątpię
wydajną maszynę do gier (a to jest najbardziej obciążająca sprawa jakby nie patrzeć) dostanie się na pewno za mniejsze pieniądze niż 10k (już pomijając fakt, że bardziej się raczej opłaca kupić mocniejszy komputer + 2 konsole)
Napisano 19 października 2009 - 22:54
to ma być sprzęt domowy?hmm..za mniej? ja mowie o naprawde dobrej maszynie (jako gadzeciarz;])
3 monitorach 20 calowych w eye infinity i grach w rozdzielczosciach 5000x1024
(tak naprawde to 10k nie wystarczy;])
Napisano 19 października 2009 - 23:00
oczywiście. są też pułapy w których windows nie ma czego szukać, linux nie ma czego szukać, pc nie ma czego szukać, etc. etc. etc.
to ma być sprzęt domowy?
nawet w twoim przypadku to nie są zastosowania domowe, tylko twoje zastosowania
Napisano 19 października 2009 - 23:03
Podstawowa konfiguracja ma jeden procesor.mac pro to nie jest sprzet do domu-.-
na co komu wieloprocesorowa stacja robocza w domu???
No i to jest właśnie przeznaczenie Maka Pro.komputer domowy wedlug mojej definicji to wielozadaniowy kombajn
GRY filmy internet muzyka + w moim wypadku photoshopy flashe etc
Napisano 19 października 2009 - 23:06
Cytat:
Autorem cytatu jest shivan Zobacz post
komputer domowy wedlug mojej definicji to wielozadaniowy kombajn
No i to jest właśnie przeznaczenie Maka Pro.
Napisano 19 października 2009 - 23:18
Napisano 19 października 2009 - 23:36
Moim zdaniem użytkownik łindołs to taki gość, który zawsze będzie długo dowodził że coś udało mu się zrobić na PC równie szybko jak użytkownikowi Maca. I to jest jak na razie jedyna i zasadnicza różnica.
Napisano 20 października 2009 - 00:30
Ja w domu mam Maca PRO bo akurat pasuje mi do wystroju pokoju w którym stoi i świetnie komponuje się z reszta mebli (biurko, fotel, lampka itd.) + pasuje do MBP a wykorzystuje może max. 10% jego możliwości wiec czemu od razu skreślasz go jako komputer domowy?Mac Pro jest na Xeonie także jako komputer domowy bym go nie podciągał o ile nie masz dla niego konkretnego zastosowania.
Napisano 20 października 2009 - 00:42
Napisano 20 października 2009 - 00:53
Ja używam Maca PRO do:mac pro to nie jest sprzet do domu-.-
na co komu wieloprocesorowa stacja robocza w domu???
komputer domowy wedlug mojej definicji to wielozadaniowy kombajn
Napisano 20 października 2009 - 01:09
Napisano 20 października 2009 - 01:20
Napisano 20 października 2009 - 01:30
Napisano 20 października 2009 - 01:46
Napisano 20 października 2009 - 02:06
Napisano 20 października 2009 - 08:05
Napisano 20 października 2009 - 10:37
raza mocniejszy czyli ma troche wiecej cyferek a wydajnosc taka sama albo slabsza, zwyczajny sprzetowy onanizm i spuszczanie sie nad gigahercami. Gdyby apple chcialo wejsc w segment rynku dla biedoty komputerami to juz by to zrobilo. od tego segmentu maja ipody. szacujac cykl zycia na 2 lata lepiej jest wsadzic troche slabsze komponenty i nie zap*dalac w wyscigu cyferek kosztem destabilizacji platformy
Napisano 20 października 2009 - 10:55
Tak jak już pisałem udowodniej mi to, stabilizacja lub obróbka materiału HD na maku a na PC w tym samym przedziale cenowym np 4K (nie licząc ceny monitora itd ...) pokaż mi że mak wygra bo jakoś nie wierze.
Jak na razie wszyscy piszecie że mac jest wydajniejszy od pc ale nikt z was tego nawet nie próbuje udowodnić a co więcej ani nie podaje konkretnego przykładu w czym jest wydajniejszy.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych