Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#651 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 kwietnia 2010 - 18:42

Licencja jest przypisywana do numeru telefonu. Na 3GS masz ten sam numer telefonu?

#652 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 06 kwietnia 2010 - 18:43

Tak

---- Dodano 06-04-2010 o godzinie 19:43 ----
Tylko zmieniłem sić z Ery na Plus

Dołączona grafika

#653 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:00

Kupiłem 10 marca 2009r. pełną licencję na biteSMS w kwocie 4,95 Euro i do tej pory wszytko mnie działa. Poza tym licencja chyba jest przypisywana do IMEI telefonu, a nie do numeru z sieci jak krakers09 wspomniał :).

#654 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:05

Kupiłem 10 marca 2009r. pełną licencję na biteSMS w kwocie 4,95 Euro i do tej pory wszytko mnie działa.

Poza tym licencja jest przypisywana do IMEI telefonu, a nie do numeru z sieci jak krakers09 wspomniał :).

Czyli co, mam wykupić nową licencję ???

#655 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:13

Poza tym licencja jest przypisywana do IMEI telefonu, a nie do numeru z sieci jak krakers09 wspomniał :).

Jesteś pewien? Bo ja czytałem na ichnim forum, że do numeru telefonu.

#656 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:31

Czyli co, mam wykupić nową licencję ???

z tego co pamiętam to jest tam w ustawieniach opcja odzyskaj licencję i wystarczy podać numer telefonu by przenieść ze starego na nowy

#657 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:33

Właściwie to chyba to i to ;)

Z resztą mógłbym to sprawdzić wkładając inną kartę i zobaczyłby, czy ściągnie mi licencje.

Użyj opcji Odzyskiwanie działa też dla Licencji.

#658 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:38

z tego co pamiętam to jest tam w ustawieniach opcja odzyskaj licencję i wystarczy podać numer telefonu by przenieść ze starego na nowy

Pomogło: odzyskaj licencję - wielkie dzięki :grin:

krakers09 - dzięki za info, że "Licencja jest przypisywana do numeru telefonu."
Mam nadzieję, że komuś to też pomoże!

#659 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:55

>basior Zacznij sie troche interesowac programem, ktory tak uwielbiasz. Na samym bitesms.com ten temat byl walkowany chyba z 200 razy.. Wystarczy raz na tydzien wejsc na forum i poczytac co tam nowego sie dzieje. A i pomoc bys mogl przy testowaniu nowych wersji beta programu, przed wypuszczeniem go dla mas. ; )

#660 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 kwietnia 2010 - 14:29

A czy wiadomo już kiedy może się pojawić pełna wersja 4.7 ?

#661 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 09 kwietnia 2010 - 16:08

>basior
Zacznij sie troche interesowac programem, ktory tak uwielbiasz. Na samym bitesms.com ten temat byl walkowany chyba z 200 razy.. Wystarczy raz na tydzien wejsc na forum i poczytac co tam nowego sie dzieje. A i pomoc bys mogl przy testowaniu nowych wersji beta programu, przed wypuszczeniem go dla mas. ; )

...czy Ja coś takiego napisałem :?:, uważasz mnie za jakiegoś fanatyka :confused: . Jak prześledzisz mój udział w tym wątku (i w innych też), zauważysz, że jestem tylko biernym użytkownikiem iPhona i w żadnym wypadku nie aspiruję do bycia ekspertem w jakimkolwiek programie. Używam iPhona i czasami mam z nim lub z aplikacjami jakie na nim używam problemy, wtedy zadaję pytanie na forum. Jeśli ktoś mi odpowie - dziękuję, jeśli nie... cóż czasami i tak bywa. W moim wieku :rolleyes: i z moim trybem pracy, nie mam tyle czasu na samodoskonalenie się. Perfidnie więc wykorzystuję wiedzę innych, takich pewnie jak Ty - za co jak napisałem wyżej dziękuję, chylę czoła i pewnie będę jeszcze nie raz prosił o pomoc. Sam, jeśli coś wiem, lub potrafię odpowiedzieć, to to robię, ale nigdy nie czynię wycieczek... edukacyjno-szkoleniowych, chyba że ktoś o to... poprosi. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem i że będę mógł jeszcze zadawać pytania na tym forum...
p.s.
sorry za off top i dzięki za sugestie ;-)

Amen. A teraz wróćmy do tematu.
krakers

#662 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:00

"A czy wiadomo już kiedy może się pojawić pełna wersja 4.7 ?" Póki co na poniedziałek zapowiedziana jest spóźniona beta5 dla wersji 4.7. Także po wydaniu 'b5' można się będzie spodziewać wersji 4.7 .

#663 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:38

No to fajnie, właśnie zainstalowałem betę żeby sprawdzić jakie zmiany się szykują w 4.7 ! Wyczytałem coś takie ze będzie prawdopodobnie bite SMS za darmo ale z reklamami by wspierać tak fajny program ! PS Moim zdaniem biteSMS powinien znaleźć się w App Store bo jest to naprawdę świetna aplikacja

#664 FiTzu

FiTzu
  • 145 postów
  • Skądznienacka

Napisano 10 kwietnia 2010 - 18:18

Wyczytałem coś takie ze będzie prawdopodobnie bite SMS za darmo ale z reklamami by wspierać tak fajny program !

A gdzie znalazłeś takie info, jeśli można źródło prosić...

#665 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 kwietnia 2010 - 18:26

A gdzie znalazłeś takie info, jeśli można źródło prosić...

Pisal o tym sam Martin na bitesms.com. Podobno wersja 4.8 ma juz byc z reklamami [tylko darmowa].

#666 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 10 kwietnia 2010 - 19:44

Ale mam nadzieję, że Ci co zapłacili reklam mieć nie będą?

#667 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 kwietnia 2010 - 19:59

@FiTzu sam podałeś link do forum biteSMS, przeczytaj co pisze przy Beta5

Mały update do 4.7 beta 4a, jakiś bug naoprawili. Rejestr zmian jest tu -
biteSMS 4.7 (Beta 4) out now... - biteSMS

Oczywiście ze Ci co wykupili pełną wersje lub kredyty będą mieli bitesms bez reklam !!
Chodzi o to, że Ci, którzy nie mogą sobie pozwolić, nie chcą płacić mogą przynajmniej pomóc we wspieraniu biteSMS poprzez wersję bezpłatną z reklamami !

#668 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 20:00

tak jak podał ptrq tylko darmowa będzie je mieć.

#669 FiTzu

FiTzu
  • 145 postów
  • Skądznienacka

Napisano 10 kwietnia 2010 - 22:51

@ptrq, @wsciekly, dzięki :D Nie zaglądałem ostatnio na forum biteSMS, dlatego mnie ta informacja zaskoczyła. Chociaż przyznam szczerze, że teraz nie mogę znaleźć tej informacji. Podałby ktoś linka do tego postu?

#670 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 kwietnia 2010 - 09:46

No podałem Ci link do forum który w sumie Ty podałeś parę stron wcześniej i informacja na ten temat jest na 1 stronie przy wprowadzaniu zmian przy kolejnych betach, a dokładnie Beta5

A license is no longer required to use biteSMS, if you don’t have a license or credits you will be shown ads instead. The intent is that those who can’t afford / don’t want to pay can at least help in supporting the biteSMS team by accepting the ads.

#671 FiTzu

FiTzu
  • 145 postów
  • Skądznienacka

Napisano 11 kwietnia 2010 - 11:02

@wsciekly: dzięki. Dlatego tego nie zauważyłęm, bo pisaliście , że wersja 4.8 ma być darmowa, a nie 4.7

#672 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 11 kwietnia 2010 - 12:17

Klawiatura iTypeFastr nie działa zbyt dobrze w trybie landscape wykorzystując opcję szybkiego pisania biteSMS

#673 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 12 kwietnia 2010 - 13:45

Jakieś problemy z beta5 bo jak narazi nie udostępnili a miała być 9, przenieśli na poniedziałek i jak narazie cisza

#674 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 14 kwietnia 2010 - 07:15

Już jest beta5 z możliwością włączenia reklam !

Reklamy wyglądają tak :

Dołączona grafika

#675 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 kwietnia 2010 - 13:19

Zainstalowałem zarówno nową bete jak i programik potrzebny do raportów i wszystko ładnie lata :) Raporty w końcu działają. Niby tragedii nie było jak ich nie miałem ale ostatnio coś się dziewczynie tel knocił i nie wiedziałem czy moje wiadomości dochodzą do niej czy nie. Teraz nie będzie problemu :) PS ogrom opcji do ustawienia powoli przytłącza hehe ;) Co do reklam. Mam pełną licencje ale z ciekawości włączyłem pokazywanie Ads'ów i nie jest źle. Tak jak powazał wsciekly powyżej, pojawiają się jedynie na ekranie listy osób. Dobry krok wg mnie. Zapewne znajdą się i tacy którym owa reklama będzie strasznie przeszkadzać, a za licencje nie zapłacą i najzwyczajniej ściągną pirata. Mimo to na pewno taki ruch ograniczy piracenie i zwiększy dochody w jakimś stopniu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych