Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#626 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 19 marca 2010 - 08:56

kiedyś korzystałam z biteSMS ale przesiadłam się na QuickSMS i mo bardzo pod pasował.... Niestety ostatnio coś mało wspierany zaczął być więc zaczynam rozmyślać nad ponowną przesiadką.... ale żeby biteSMS miał jeszcze możliwość wgrywania i ustawiania własnych, różnych dźwięków do poszczególnych kontaktów... To jest naprawdę całkiem fajna funkcja która oferuje QuickSMS a niestety biteSMS nie :(

#627 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 marca 2010 - 09:25

to napisz na ich forum aby wprowadzili taką funkcjonalność! i po sprawie!

#628 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 19 marca 2010 - 10:33

z tego co mi się wydaje to chyba chcą dodać taka funkcje w najbliższej przyszłości :)

#629 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 19 marca 2010 - 11:42

na ich forum już ktoś o tym pisał.

z tego co mi się wydaje to chyba chcą dodać taka funkcje w najbliższej przyszłości

no własnie... ale jaka to najbliższa przyszłość?

#630 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2010 - 12:48

Trudno powiedzieć - nikt Ci tutaj na to pytanie nie odpowie. Generalnie QuickSMS był pierwszym programem jaki zakupiłem, było to pewnie grubo ponad rok temu. W tamtym czasie program mnie olśnił, ale po wyjściu softu 3.0 rozwój aplikacji się zatrzymał. Jeszcze kilka miesięcy temu nie działało w pełni kopiuj/wklej (nie wiem jak jest teraz). Ostatecznie zrezygnowałem. Przez długi czas zastanawiałem się iRealSMS czy biteSMS, aż wreszcie niedawno zakupiłem iRealSMS, jednakże to był błąd, zmarnowane 10EUR. Ich forum zacząłem przeglądać dopiero po zakupie programu. Forum, które nie tętni życiem, mam wrażenie, ze jest tam kilka osób dosłownie. Człowiek od 'spraw' Reznor9, praktycznie ciągle polewa wodę. Znalazłem wątki z przed roku gdzie obiecywał, że porozmawia z deweloperem na ten czy inny temat, do dziś cisza, a problem jak był tak jest nadal, tudzież nowej funkcji jak nie było tak i nie ma. I tak bez końca. Wydaje się, że ich najważniejszym celem jest mechanizm antypiracki zabezpieczający aplikację (np. gdy wychodzi nowa beta, trzeba ją zainstalować, bo poprzednia wersja 'final' odmawia działania, a to, że beta się sypie (bo to w końcu beta) nikogo nie interesuje - zabezpieczenia przed piractwem...). Nie ma kolejki rzeczy do zrobienia, nie wiadomo co w danej chwili jest w przygotowaniu. Za to są wielkie obietnice Reznor-a... Oczywiście program ma kilka opcji, które mnie urzekają, w końcu były jakieś powody dla których wybrałem iReal, ale przy takim podejściu autorów do rozwoju programu nie wydaje mi się aby to była dobra inwestycja. A teraz do rzeczy. Pogrążony w smutku po zakupie iRealSMS i korzystając, że BiteSMS jest obecnie w promocji -30% postanowiłem, ze na pocieszenie kupię jeszcze Bite. Tutaj wrażenia zupełnie inne, forum tętni życiem, support udziela się aktywnie każdego dnia (nie raz, dwa w tygodniu jak w iRealSMS), są ankiety dla nowych opcji, są wersje beta, które można testować i zgłaszać na bieżąco błędy czy uwagi. Krótko mówiąc zupełnie inna bajka. Wciąż brakuje mi w bite kilku 'killer features' z iRealSMS, ale myślę, że wszystko jest na dobrej drodze aby z czasem się one pojawiły, a przecież bite ma kilka innych, świetnych opcji, których nie ma w iReal... Także w odpowiedzi na Twoje pytanie, myślę, że jeśli gdzieś te funkcje się pojawią, to właśnie w biteSMS, a biorąc pod uwagę obecną promocję jest to świetny moment na zakup tej aplikacji.

#631 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2010 - 16:30

dzięki , że wspomniałeś o promocji. Ja 5 dni temu kupiłem roczną licencję z 50 smsami. Jakbym wiedział o promocji to kupiłbym od razu wieczystą.. teraz się zastanawiam czy kupować jeszcze tą wieczystą czy zostać przy obecnej..

#632 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 21 marca 2010 - 17:45

T Tutaj wrażenia zupełnie inne, forum tętni życiem, support udziela się aktywnie każdego dnia (nie raz, dwa w tygodniu jak w iRealSMS), są ankiety dla nowych opcji, są wersje beta, które można testować i zgłaszać na bieżąco błędy czy uwagi. Krótko mówiąc zupełnie inna bajka.

To właśnie mnie urzekło w biteSMS. Deweloper niemal codziennie wchodzi na forum (naszego czasu koło 12-1 w nocy) i odpowiada na pytania, stara się pomóc, gdy jest jakiś problem.

Gdyby kogoś interesowało, to wrzucam spolszczenie, które znajdzie się w przyszłej becie 4, która powinna pojawić się niedługo przez crashe, które występują również u Martina. Swoją drogą powiedzcie jak się wam telefon zachowuje przy włączonej opcji opóźniania sms.

biteSMS_4.7_beta3_polish.rar

#633 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 21 marca 2010 - 19:41

To właśnie mnie urzekło w biteSMS. Deweloper niemal codziennie wchodzi na forum (naszego czasu koło 12-1 w nocy) i odpowiada na pytania, stara się pomóc, gdy jest jakiś problem.

Gdyby kogoś interesowało, to wrzucam spolszczenie, które znajdzie się w przyszłej becie 4, która powinna pojawić się niedługo przez crashe, które występują również u Martina. Swoją drogą powiedzcie jak się wam telefon zachowuje przy włączonej opcji opóźniania sms.

biteSMS_4.7_beta3_polish.rar

dzięki za spolszczenie przyda się :) .. u mnie telefon zachowuje się normalnie przy włączone opcji opóźniania ( mam ustawione na 1.5 sek )

#634 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 21 marca 2010 - 19:53

Jak tak teraz przeczytałem swojego posta, to zauważyłem, że lubię słowo "który". ; ) U mnie też te problemy nie występują, to dziwne, ponieważ wiele ludzi na forum się skarży.

#635 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 21 marca 2010 - 23:59

Czy wam też czasami wywala SB w momencie otwierania okienka popup przy próbie napisania smsa, lub częściej przy otrzymywaniu go? Często gdy przychodzi sms i ma wyskoczyć okno szybkiej odp, nie słyszę go tylko widzę SB Crash. Nie wiem, ale dzieje mi sie tak po instalacji najnowszej bety 4.7-3, wczesniej nie miałem takiego problemu? Jakieś pomysły?

#636 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2010 - 01:05

Czekać na nową bete... Wiele osób zgłasza takie kłopoty z betą3. Osobiście też mam sporo problemów jeśli chodzi o tą wersję. Ale to tylko beta, więc takie problemy są dopuszczalne, co innego w wersjach 'final'. Także czekamy na bete4 :)

#637 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 22 marca 2010 - 19:39

Właściwie nie na bete4 a bete3a, która najprawdopodobniej jutro z rana będzie w repo. : )

#638 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 22 marca 2010 - 19:47

Mam pytanko: Zainstalowałem biteSMS i spodobała mi się ta aplikacja więc postanowiłem ukryć ikonę zwykłej aplikacji SMS za pomocą SBSettings. Gdy ją ukryłem to przestały wyskakiwać powiadomienia o smsach. Coś zrobiłem źle? EDIT: Już wiem - wyłączyłem SMS Alert z SBSettings :)

#639 matey23

matey23
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 marca 2010 - 21:49

Witam, Przed chwilą zakupiłem pełną wersję bitesms, zapłaciłem paypalem, wszystko ładnie poszło, w programie oczywiście widnieje napis pełna licencja, ale kiedy próbuje wysłać jakikolwiek sms, to w obszarze roboczym pisze "brak kredytów". I przycisk OK jest nieaktywny...co moze być nie tak? :(

#640 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 marca 2010 - 21:54

Wyłacz wysyłanie smsów kredytami i używaj sms operatora (settings -> SMS Network -> zaznacz via Mobile Center) albo wykup kredyty.

#641 matey23

matey23
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 marca 2010 - 21:56

Cholera faktycznie ; )) Dzięki - śmiga! Myślałem, że tu chodziło żeby wysyłał za pomocą bitesms a nie za pomocą wbudowanego sendera ;)

#642 howado89

howado89
  • 214 postów

Napisano 26 marca 2010 - 19:45

witam , na pewnym blogi pisze ze w cydii jest dostępna wersja 4.7betaC a ja nie mam ... czy trzeba dodać jakieś repo i jaki jest prefiks dla Orange przy raportach ?

#643 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 marca 2010 - 19:50

Trzeba wejść na forum BiteSMS i sprawdzić.

#644 howado89

howado89
  • 214 postów

Napisano 26 marca 2010 - 20:23

a co z prefiksem ?

#645 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 marca 2010 - 09:29

Zainstaluj najpierw ta bete i dopiero potem sie pytaj.. Repo: www.bitesms.com/cydia/beta4.7

#646 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2010 - 07:52

dziś rano zauważyłem kolejny update 4.7, ale nie było wyszczególnionych zmian. ktoś wie co się zmeiniło od bety 4?

#647 FiTzu

FiTzu
  • 145 postów
  • Skądznienacka

Napisano 29 marca 2010 - 10:59

Mały update do 4.7 beta 4a, jakiś bug naoprawili. Rejestr zmian jest tu -
biteSMS 4.7 (Beta 4) out now... - biteSMS

#648 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 11:42

Mam problem z BiteSMS. Ostatnio zupgradowałem do wersji 4.6, obecnie używam miesięcznej darmowej licencji (ponownie bo kiedyś już ją miałem). Kupiłbym licencję, ale denerwuje mnie to, że nie działa mi kompletnie opcja "szybkiej odpowiedzi". Okienko powiadomienia nie wyskakuje i nie wiem w czym problem. Przed aktualizacją wszystko chodziło poprawnie. Robiłem już reinstall, sprawdzałem sto razy czy nie mam wyłączonej opcji w "prywatności" czy "szybkiej odpowiedzi". Wszystko wydaje się być ok, ale ciągle nie działa. Ktoś może pomóc?

#649 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 01 kwietnia 2010 - 14:35

A sprawdziles w SBSettings? Jest tam biteSMS alarm toggle, czy cos takiego.. ;d

Sorki, ze tak pozno, ale ostatnio bylem bardzo zajety. Spolszczenie 4.7 bety4b: biteSMS_4.7_beta4b_pl.zip

#650 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 06 kwietnia 2010 - 17:29

Podpinam się tutaj, bo mam problem z biteSMS. Kupiłem w/w aplikację... od kiedy stała się płatna. Wcześniej używałem jej jako bezpłatnej - bo taka kiedyś była i po zakupie, potwierdziło się (liczne aktualizacje), że warto było wydać ileś tam.... :grin: Kilka dni temu zmieniłem iPhona 2G na 3GS i po zainstalowaniu w/w aplikacji z Cydii, po wejściu w: biteSMS->ustawienia->informacje->...mam info. że nie posiadam licencji, tylko "wersję testową": "Wersja 4.6" "Licencja: Okres testowy do 10-05-02" - przyznam,że szukałem ale nic nie trafiłem, nie wiem co mam zrobić, może ktoś pomóc ?? p.s. iPhone soft 3.1.2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych