Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#601 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 12:23

wyszła beta 4.7 i nowa opcja szybkiego podglądu wiadomości tzn klikając na ikonce "b" można zobaczyć podgląd otrzymanych wiadomości możemy oznaczyć wiadomość jako przeczytana klikając na niebieskim kółku po lewej stronie bądź klikając na treści pojawi się nam cała wiadomość wraz z klawiatura w celu odpisania ;)
repo: http://www.bitesms.com/cydia/beta4.7

Dołączona grafika Dołączona grafika

#602 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 16 lutego 2010 - 20:01

Szkoda ze biteSMS nie ma w App Store bo wtedy bym już nie musiał robić JB !!

#603 8850

8850
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2010 - 11:09

Zastanawiam się nad zainstalowaniem bitesms. Dlatego mam pytania: - ile żżera ramu? - czy zauważyliście że przymula telefon jak pracuje w tle? - jakie są minusy kiedy chodzi w pamięci?

#604 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 23 lutego 2010 - 14:48

BiteSMS nie ma opcji działania w tle.

#605 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 lutego 2010 - 15:33

Podpowie mi ktoś gdzie wrzucić ręcznie plik z biteSMS? Cydia mi padła i nie mogę nawet w nią wejść, by zrobić update :/

#606 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 24 lutego 2010 - 15:54

BiteSMS nie ma opcji działania w tle.

Ale zawsze mozna uzyc backgroundera nieprawdaz?

Podpowie mi ktoś gdzie wrzucić ręcznie plik z biteSMS? Cydia mi padła i nie mogę nawet w nią wejść, by zrobić update :/

Jezeli masz iFile to wrzuc przez ssh gdziekolwiek, a potem zainstaluj przez iFile.

A ile pamieci zabiera dzialajac w tle sie nie wypowiem, bo nieuzywam.

#607 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 lutego 2010 - 16:21

Nie mam iFile, bo nawet do Cydi wejść nie mogę. Inny sposób?

#608 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 lutego 2010 - 17:53

Możesz wrzucić gdziekolwiek. Potem musisz przez SSH przejść do tego katalogu i zainstalować BiteSMS komendą dpkg -i nazwa_pliku.deb

#609 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 lutego 2010 - 18:42

A konkretnie? Dawno się tym nie bawiłem, poza tym nie mogę wejść poprzez WinSCP, hasło błędne. Można je jakoś przypomnieć?

#610 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 24 lutego 2010 - 18:59

Witam! Pierwszy raz używam biteSMS i mam pytanie jak ukryć oryginalna ikonę wiadomość, bo zrobiłem biteSMS jako aplikacje główna do obsługi smsów a orginalna ikona została i wyświetla mi też "dymek" z ilością nieprzeczytanych wiadomości które przez biteSMS odczytałem.

#611 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 24 lutego 2010 - 19:47

Uzyj do tego aplikacji Poof z Cydii, badz SBSettings. Jezeli nie posiadasz SBS to polecam pierwszy sposob gdyz zainstaluje mniej syfu i nie bedzie dzialac w tle.

#612 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 24 lutego 2010 - 20:45

Dzięki! Już sobie poradziłem i zainstalowałem SBSeting, ale już widzie że nie był to najlepszy wybór bo SBS działa dość wolno i czasem się wiesza w ustawieniach. Pozdrow!!

#613 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 04 marca 2010 - 09:24

Witam ponowni :)
Chciałbym zmienić dymki (balony) z wiadomościami w BiteSMS tak aby były one na cała szerokość ekranu jak tu:
Dołączona grafika
a jak normalnie tylko około 60% szerokości. Utrudnia to czytanie dłuższych wiadomości i przeglądanie całej korespondencji ;(
Znalazłem coś takiego:
MacThemes Forum / Chatbubbles Matte for different Apps (updated 19. March)
Niestety zmienia to tylko nieznacznie kształt i kolor. Jednak w tej paczce są też inne balony o innym rozmiarze niż standardowe 43x32 a mianowicie 74x34. Czy jeśli uda mi się podmienić standardowe balony na te szersze to będę miał wiadomości w balonach na cała szerokość ekranu??
Jeśli tak to co i w którym miejscu mam podmienić aby taki efekt uzyskać??

#614 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 10 marca 2010 - 10:05

pojawila sie nowa beta wersji 4.7 ponizej co zostalo dodane

Beta2 released on 10 March contains the following:

Delivery Reports, done really really nicely!

Lots of improvements to Quick List. For example support in lock screen mode, wider landscape display and ability to right-swipe to delete a message.

Quick Reply now has 8 action buttons you can use. Simply configure (displayed or not, display order and gesture) in Settings, Quick Reply, Buttons.

For example, my top 3 Quick Reply buttons are {Later} {Popup} {Send}

You can now Delete a message in Quick Reply as well!

As above, but 6 action buttons for Quick Compose.

For example, my top 3 Quick Compose buttons are {Call} {Popup} {Send}

New settings “Lock Screen Mode >” and “Unlock Screen Mode >”, allows you to quickly manage and visualize the settings for these two very different modes.

For example, want to use just Quick List in lock screen mode with no SMS alerts? It’s easy to configure!

If you are in Quick List, Quick Compose or Quick Reply and an incoming SMS arrives, it no longer “takes over the screen” it simply gets added to the Quick List (after appropriate sound and vibrate) .

The “Tap for Quick Compose” HUD now starts to fade immediately (still takes time to fade but starts straight away not 1.5 seconds later)

Under the group Carrier SMS Plan in settings, the “Plan Includes” and “Currently Used” counters are now 5-digits instead of 4.

Feedback (bugs, suggestions, polishing etc) from Beta1 and some from Release 4.6…

bardzo fajnie wygląda sprawa raportów dorenczen .. poniżej screen

Dołączona grafika

#615 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 marca 2010 - 17:03

Zamieszczam tutaj plik .string z najnowszym spolszczeniem. Należy go podmienić z tym, znajdującym się w folderze Applications/biteSMS.app/Polish.lproj

Oczywiście w następnej becie spolszczenie będzie już zawarte w programie.

biteSMS_4.7_beta2_pl.zip

#616 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 13 marca 2010 - 09:21

Czy wiadomo kiedy wyjdzie pełna wersja 4,7 bo coraz ciekawiej to wygląda,a postęp jest ogromy !! Przydałoby się jeszcze zdjęcie jak przychodzi SMS coś takiego jak jest w iRealSMS ;] Bo poza tym to nie ma polotu nawet iRealSMS do biteSMS

Dołączona grafika

#617 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marca 2010 - 10:11

czy ma ktos z was taka sytuacje z raportami ze nie pojawiaja sie te znaczki obok wiadomosci? czasem jest przy niej tylko taka falka ale w postaci tekstu, zadne obrazki sie nie pokazuja. Jestem w Erze na iPhone 2g

#618 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 13:56

hm.. w playu chodzi bez zarzutu.. wydaje mi się, że ta fala oznacza oczekiwanie na dostarczenie.. np. jeśli ktoś ma wyłączoną komórkę

#619 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 13 marca 2010 - 14:11

czy ma ktos z was taka sytuacje z raportami ze nie pojawiaja sie te znaczki obok wiadomosci? czasem jest przy niej tylko taka falka ale w postaci tekstu, zadne obrazki sie nie pokazuja. Jestem w Erze na iPhone 2g

zainstaluj najnowsza wersje iphonedelivery z repo Advinux - IphoneDelivery i wtedy zobacz

#620 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 marca 2010 - 14:55

a ma ktos tak ze mimo wpisania prefixu (orange) nie ma zadnej ikonki przy wyslanym smsie ? zeby te raporty dzialay to musze zainstalowac iphonedelivery?

#621 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marca 2010 - 16:32

zainstaluj najnowsza wersje iphonedelivery z repo Advinux - IphoneDelivery i wtedy zobacz

dzieki, usunalem poprzednia wersje z jakiegos innego repo i teraz dziala. Zeby byly ikonki musi byc chyba wlasnie IphoneDelivery 0.3.4 czy jakos tak :)

#622 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 marca 2010 - 16:53

czy iphonedelivery wpływa negatywnie na baterie ? :>

#623 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marca 2010 - 16:59

nie zauwazylem jakiejs roznicy sporej ale uzywam go od niedawna i co wieczor jednak telefon laduje w docku na noc takze nie jestem w stanie dokladnie odpowiedziec, ale mysle ze az tak zle nie jest:)

#624 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 marca 2010 - 20:47

dzieki "batman" tak mi sie twoj avatar kojarzy ;)

#625 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 13 marca 2010 - 22:36

spoko programik:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych