Posted 25 March 2011 - 20:10
Ja pisałem inżynierkę w Pages 09 i było OK - przypisy, stopki, nagłówki, spis treści, literatura, skorowidz przedmiotowy, lewa i prawa strona oddzielnie, ilustracje, orientacja pojedynczych stron, strony rozkładane etc. Wszystko da się zrobić w Pages.
Na płycie oddałem PDFy i nikt niczego się nie czepiał, z tym że ja to wcześniej uzgadniałem z dziekanem.
Dowiedz się na 100% czy na pewno *musisz* oddać DOC, jak Ci będą makaron na uszy nawijać to powiedz, żeby ci kupili Office na maka jak są tacy cfani - innymi słowy nie mają prawa wymuszać tego na tobie. To jest tylko po to, żeby załadować do programu sprawdzającego plagiaty a on PDFy też łyka.
Ofc. w Office 2011 w ogóle nie będziesz mieć dylematow. Pracuje się na nim elegancko już, polski język i słownik wbudowane.
Co do "pisania pracy w Pages a potem przekopiowania do Word"... na prawdę muszę pisać, że to nie jest dobry pomysł?
No i przy eksporcie do DOC, Pages pewnie nie będzie umiał poradzić sobie z co bardziej złożonymi strukturami zawartymi w tego typu dokumencie, no ale ja nie wiem co tam masz zamiar stworzyć - ot z własnego doświadczenia wiem, że to nie zwykłe wypracowanko.