Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.1] Jak sprawdzic ktora aplikacja spowalnia iPhone'a?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 04 listopada 2008 - 22:09

Ułamki czy nie ułamki sekund, ale jak chce wykonać szybko telefon i wchodzę w Kontakty, to zamraża mi ekran na te kilka sekund i nie mogę wybrać niczego. Irytuje mnie to, gdy muszę odczekać i nic nie mogę nacisnąć (nie mogę wykonać scrolla paluchem w celu odnalezienia kontaktu). Być może jest to bezsensowny powód, ale mimo wszystko mnie to wkurza.

Tak samo ubolewam nad szybkością wchodzenia w aplikację SMS...

#27 podly78

podly78
  • 100 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 listopada 2008 - 22:24

Moze ilosc kontaktow w ksiazce tel wplywa na predkosc dzialania? Ja mam tego grubo ponad 600 w tym momencie i tez chwilke czekam na mozliwosc scrollowania.

#28 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 04 listopada 2008 - 22:25

Moze ilosc kontaktow w ksiazce tel wplywa na predkosc dzialania? Ja mam tego grubo ponad 600 w tym momencie i tez chwilke czekam na mozliwosc scrollowania.

Ja mam około 100 i też niestety czekam. Nie mam zawalonego iPhone'a widgetami, a mimo to czekam...

#29 michalniusz

michalniusz
  • 293 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 listopada 2008 - 10:53

Ja mam około 100 i też niestety czekam. Nie mam zawalonego iPhone'a widgetami, a mimo to czekam...

U mnie to samo, niespełna 100 kontaktów, żadnych widgetów i ślimaczy mi się... aplikacja SMS to samo. Chyba pozostaje mi się przyzwyczaić do tego. ;-)

#30 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 listopada 2008 - 11:15

Na szczęście jutro premiera HTC HD :)

#31 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 05 listopada 2008 - 16:50

A ja mam takie pytanie odnośnie WinterBoard'a. Mam kilka bajerów zainstalowanych właśnie przez niego... Czy gdy go usunę, to te modyfikacje również znikną? Oraz czy po wgraniu ponownie WinterBoard'a wyszuka już aktualnie wgrane? :) Nie chciałem zakładać osobnego tematu, dlatego tutaj o tym piszę...

#32 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2008 - 16:50

Te dodane przez Ciebie zostaną i po instalacji ponownej będą na swoim miejscu.

#33 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 05 listopada 2008 - 16:52

Te dodane przez Ciebie zostaną i po instalacji ponownej będą na swoim miejscu.

A czy po odinstalowaniu WinterBoard'a dalej będą widoczne? Podobno to on tak zamula iPhone'a, więc chciałbym spróbować...

#34 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2008 - 17:25

Będą, będą - moje zostały. Ale co za problem - zgraj /private/var/stash/Themes/ na dysk i ze spokojem odinstaluj WB. :)

#35 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 05 listopada 2008 - 19:14

Dodatki zniknęły. Całe szczęście, że zrobiłem sobie jednak ten backup ;) Działa znacznie szybciej. Już sam nie wiem, co mam robić :(

#36 Blue

Blue
  • 578 postów
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Napisano 05 listopada 2008 - 19:30

iPhone 2G 2.1 wchodząc w kontakty mogę od razu skrolować, ani ułamka sekundy opóźnienia, soft 2.0.x niestety opóźnienie było. Kontaktów nieco ponad 200. SMS - około sekundy, ustawienia około sekundy w przypadku wyłączonego wifi, zalogowany - około 2 sekundy. JB, cydia, terminal, backgrouder, winterboard (tylko tapeta), ssh, kilka gier z appstore i programów (vnc, pterm itp). Używam iP jako dysk przenośny pod ssh. Na noc wyłączam telefon i to może jest jakaś wskazówka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych